Asteroid Medusa

Asteroid Medusa na astro.com pod brojem 149 je jedan od asteroida koji se nalaze u glavnom asteroidnom pojasu (zajedno sa ostalih 7 planeta) i čiji ciklus prolaska kroz svih 12 znakova zodijaka iznosi oko 3,2 godine.

Da bi razumeli njen astrološki uticaj, prvo moramo da znamo osnovne stvari o njoj iz Mitologije : bila je ćerka Forkije i Keto, jedna od tri Gorgone sestara, smrtna u odnosu na druge dve sestre, ali i najlepša od njih tri.

Njenoj lepoti su se svi divili i ona je bila svesna toga i vrlo često je namerno se šepurila pred ljudima skrećući pažnju, a uživala je u isticanju svoje lepote pred starijim ženama. Ona je rođena kao devojka nežnih crta lica i zlatne kose, koja je posvetila svoj život celibatu u službi Boginje Atine.

E sad, postoje dve priče : prva je da je svojevojljno bila intimna sa Neptunom, a druga je da ju je Neptun napao i silovao. Sve se dešavalo u Ateninom hramu i kada je Atena to saznala, ljuta jer joj je hram „uprljan“ tim činom, ona Meduzu pretvara u čudovište ~ gornji deo tela žene, donji deo tela zmija, užasno lice, očnjaci, umesto kose zmije, i pogled od kojeg bi se svako skamenio (bukvalno)

Meduza se povlači u pećinu i dugi niz godina je živela braneći se od napada raznih ratnika koji su želeli njenu glavu kao trofej. Veruje se da je sa zadovoljstvom posebno ubijala muškarce, zbog samog Neptuna i njegovog čina prema njoj koji ju je i doveo u ovu situaciju da bude odbačena od svih i da je se svi plaše.


Astrološki tako, asteroid Meduza prvenstveno pokazuje polje u našem životu gde smo jako tašti, gde imamo previše samopouzdanja i gde ćemo kad-tad da ispaštamo zbog toga. Isto tako pokazuje ciklično ponavljanje jedne te iste greške i na neki način nemogućnost da se nauči iz tih grešaka ništa.

Takođe, Medusa pokazuje i polje gde se mi povlačimo (bežimo) od drugih (javnosti, bliskih ljudi…) to polje je polje našeg skrivanja, naše nametnuto sklonište, gde donekle možemo da pobegnemo od drugih i da „napunimo baterije“ za dalju borbu. Naravno da će Medusa ako je baš istaknuta u natalu, uz loše aspekte, da pokaže i stav osobe da sebe vidi i doživljava kao čudovište.

Postavka Meduze pokazuje ogromnu mržnju
s jedne strane otvoreno prema muškarcima
i s druge strane direktno od strane žena

Takođe, na emotivnom planu, može da pokaže osobe (prvenstveno žene, naravno) koje namerno se ponašaju provokativno, da bi kasnije kada muškarci krenu da ih saleću, odgovore vrlo grubo i osorno, napadajući ih i optužujući ih za neprimerno ponašanje ~ u muškom natalu će pokazati na mogućnost uplitanja u emotivni odnos sa takvom ženom napr.

Naravno postoji i ona užasnija opcija, da pokaže zaista napastvovanje i maltretiranje osobe, i kasnije da krivac ne bude kažnjen, već da sama žrtva još više ispašta.

Naravno, može da pokaže i polje našeg života gde ćemo zbog svojih određenih talenata da budemo na neki način iskorišćeni i posle ismejani, kritikovani i odbačeni, jer smo u jednom trenutku bili previše tašti i to nam je na neki način karmičko ispaštanje za taj greh. Takođe, može da ukaže i na rivalstvo koje postoji u porodici između braća i sestra (rođaka) i borbu za skretanjem pažnje samih roditelja koji u suštini i ne brinu previše o osobi čiju kartu gledamo.


Trenutno, tranzitni asteroid Medusa se nalazi na 24°22′ Raka i nalazi se baš u opoziciji sa tranzitnim stelijumom iz Jarca (Jupiter & Pluton & Saturn) te tako u ovom periodu postoji mogućnost da će mnogi od nas da ispaštaju baš na relaciji dom (Rak) i posao (Jarac) ili ispaštajući zbog pogrešnih odluka ili baš ispaštajući na pravdi Boga u simbolici ova dva znaka i polja kojima oni vladaju u natalnom čartu…

Schedule post for
October 2nd 2020

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.