Merkur opozicija Uran genijalnost i nervoza

Kao što se za Merkur konjukcija Uran kaže u šali »tanka je linija između genija i ludaka« u slučaju Merkur opozicije Uran mogli bi da kažemo da je ta linija skoro nepostojeća.

Ovu tanku liniju ćemo dotaći u narednom periodu
čak 3 puta 07. i 20. Oktobra i 17. Novembra

Pozitivna strana ove opozicije je ta što daje ogromni umni kapacitet, planove koji su daleko ispred svog vremena, specifičan um, vrlo vešte ruke i pregršt kreativnih ideja.

Negativna strana ove opozicije je čudan um, vrlo konfuzne misli, neverovatno nestrpljenje i brzopletost, koja sa sobom nosi vrlo »kratak fitilj« preke i čak povremeno agresivnu narav.

Zajedničko za obe strane ~ koncentracija koja ide od lelujanja na vetru, do skoro opsesivnog fokusa na neku osobu ili situaciju, pa samim tim i vrlo, vrlo, vrlo, nepredvidljivo ponašanje… čak i za same vlasnike ove opozicije ako je neko ima u svom natalnom čartu. Nešto kao ručna bomba sa klimavim okidačem… pa kako vetar dune, tako bude… tj ako Merkur ili Uran imaju loše aspekte sa nekom trećom planetom, biće aktivirana negativna strana ove opozicije, ali ako postoje dobri aspekti, eto genijalnih ideja i mogućnosti da se ostvare mnogi željeni projekti.

Merkur u Škorpionu je poznat po tome da voli sve studiozno da prouči, secira, analizira, prodre u suštinu, a i sam Uran u Biku je takođe temeljan i ima originalan pristup praktičnom i brzom rešavanju obaveza. I jedan i drugi su smešteni u sporim, fixnim znacima, koji ne vole da žure, ali zbog ovog aspekta koji je inače vrlo nepredvidljiv sam po sebi, može da se desi da im oboma »dune« ideja da prvi put i požure sa nečim… i to ih može kasnije na neko vreme i puno koštati… i ne samo njih već i mnoge iz njihove okoline… kako materijalno, tako i emotivno…

» Kuma donela, kuma odnela «

Kada se ovo dvoje tranzitnih planeta susretnu preko aspekta »kuma donela, kuma odnela« tj aspekta opozicije, da bi ovaj aspekt iole mogao da donese nešto dobro i pametno, dispozitori tih tranzitnih planeta treba da budu dobro postavljeni, u suprotnom, ovo će biti pravi orkanski visovi i pogubni uragani (Merkur vlada promenom vremena i svim vetrovima, a Uran jakim razarajućim nepogodama ~ pa eto i astro-meteorološke prognoze da će u narednom periodu biti povremeno potencijalnih nepogoda i nevremena)

A ko je dispozitor ove opozicije sada 07. Oktobra? S jedne strane Venera iz Device, a s druge strane retrogradni Mars iz Ovna, tj Pluton iz Jarca. Ako zanemarimo Plutona, kao sporu Mundanu planetu, ostaje nam ovaj Mars koji je retrogradan i koji ima puno uticaja na ovaj Merkur, jer po svojoj prirodi oboje vole da žure i brzaju. S druge strane, ovaj Uran je pod uticajem ove vrlo slabe Venere (ona je u znaku svog tzv „pada“)

Ono što je zanimljivo, ako gledamo iz ugla Tradicionalne Astrologije, je to da su Venera i Mars spojeni preko aspekta Antiscije , što tako ovu opoziciju između Merkura i Urana čini mnogo dinamičnijom i zanimljivijom, u nekom pozitivnom smislu (posebno ako se Merkur i Uran nalaze u povoljnom aspektu sa natalnim planetama) Spojeni preko Antiscije, dispozitori ove opozicije tako mogu da donesu neočekivani obrt događaja, posebno na polju emotivnih odnosa.

Neplanirani, neobični, susreti, razgovori, izjave… mnogo toga što je bilo skriveno tako sad može polako da počne da izranja na površinu i da mnogo bolje „signale“ o čemu se radi i u kom pravcu ta situacija ide, što je naravno najvažnije upravo za međuljudske odnose.

Pa tako, biće svega i svačega zasigurno. Od fantastičnih naleta inspiracije ili pak »jednom u životu« ponuda, kako vezano za posao & karijeru, tako i za ljubav… ali… ne i previše mogućnosti & uslova da se oni realizuju, jer ipak ovu opoziciju na žalost i dalje prati onaj napeti aspekt kvadrata Marsa i Saturna. Naravno, to će sve da podigne nivo frustracije na maksimum, kao i vrlo eomotivan & subjektivan pogled & razmišljanje, pa tako ovih dana možemo da očekujemo u najmanju ruku munje i grmljavine vrlo često oko nas, ali i u nama (a nevreme se može pogoršati u periodu naravno retrogradnog Merkura, kako između ljudi, tako i konkretno vremenskih uslova)

Kako iskoristiti energije opozicije između Merkura i Urana ?

Najbolje preko ovog tranzitnog Jupitera , koji jeste slab, zbog njegove postavke u znaku Jarca, ali, njegova prirodna benefična energija ipak može da pomogne (ako ništa drugo, njegov vladar je upravo ovaj Saturn koji je nedavno krenuo direktnim hodom, pa koliko toliko se energije drže pod kontrolom… sem pod uslovom da sam tranzitni Mars nije loše postavljen u natalu, te na taj način remeti disciplinu i kocnetraciju ovog tranzitnog Saturna, unoseći probleme u naš život)

Pošto Jupiter ima skladnan aspekt trigona sa Uranom i lagani aspekt sekstila sa Merkurom, možemo da očekujemo da će posle ovih par dana »pucanja po šavovima« da uspemo da nađemo »zakrpu« i da ipak nekako, donekle, sprovedemo svoje ideje i planove do kraja. Za ponavljanje „ispita“ imaćemo još dva termina posle 07. Oktobra ~ jedan je 20. Oktobra, kada Merkur bude bio u svom retro-hodu, a drugi 17. Novembra, kad Merkur bude bio direktnog hoda)

A ideja i planova će biti jako puno, ali vreme za njihovo pokretanje & realizaciju nikako nije povoljno, tj vreme nije povoljno ne samo za sprovodjenje tih projekata u delo, već i za samo konkretno njihovo planiranje, jer sama simbolika aspekta opozicije je kao klackalica, čas gore, čas dole, ne miruje i ne daje priliku za odmorom, pa tako i boljim uvidom u neku situaciju ~ u toku ovog perioda često će biti » Čovek planira, a Bog se smeje « (posebno ako se ili Merkur ili Uran nađu loše postavljeni u odnosu na natalne planete) jer su energije akcije i borbe sada blokirani zbog retrogradnog kretanja ovog Marsa iz Ovna (kojeg koči i dalje tranzitni Saturn) kao i same simbolike opozicije „ili-ili“, nema sredine… barem za sad.

Pa tako, očekujte da će Merkur opozicija Uran da nam u narednih barem mesec dana, donese čudne, neobične, potpuno neočekivane situacije, koje će prvo da nas protresu iz korena, pa će nam staviti na test naš način analize i procene ljudi i situacija, da bi najednom iznebuha se pojavio neko & nešto kao spasioc utopljeniku i tako na taj način nam omogućili da ostvarimo željene ciljeve.

Biće potrebno jako puno strpljenja, ne smemo da brzamo, ni da forsiramo ništa, važno je održavati koliko god je moguće jasnu i direktnu komunikaciju sa drugima, razmenjivati ideje i tražiti savete od iskusnijih od nas… sad nije vreme da budemo ponosni i da ne tražimo pomoć stručnijeg od nas…

Pa tako :

Ako je u pitanju ponuda za posao, prihvatite je čak i ako uslovi se ne uklapaju sa vašim ličnim očekivanjima, kasnije će vam se dvostruko vratiti u pozitivu, i sami ćete biti iznenađeni razvojem događaja. Samo budite strpljivi, disciplonovani, organizovani, radite svoj posao i sačekajte da se slože kockice i da samo najednom zablistate na radnom mestu.

Ako je u pitanju rešavanje emotivnih partnerskih problema, pustite, sklonite se na neko mirno mesto dok se bura ne stiša, ako treba i napravite pauzu od lepše & jače polovine, razdvojite se na kratko, i posle kao što se sa sunčevim zracima koji se promaljaju iza crnih oblaka prolepša vreme posle oluje, tako će se pojaviti i rešenje za vaš odnos.

Ako je u pitanju zdravlje, prihvatite da je trenutno tako kako je, možda jako loše, ali to je samo trenutno, stručni savet & lek uskoro stižu, verujte da će se pojaviti svetlo na kraju tunela. Držite se protokola, poštujte odluke i savete lekara, ali u isto vreme dok negujete svoje fizičko zdravlje, obavezno nagujte i svoje mentalno & psihičko zdravlje, jer će sada biti period kada mnogi zdravstveni problemi zaista dolaze „iz glave“ (kakve su ti misli, takav ti je i život)


Do sledećeg čitanja, pozdrav od Šmišonje Večitog Putnika

Schedule post for
October 1st 2020

2 мишљења на „Merkur opozicija Uran genijalnost i nervoza

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.