Pun Mesec u Ovnu ~ da li ste spremni za žetvu ?

01. Oktobra imamo Pun Mesec na 09° Ovna

10° Sabijskog Simbola na kojem se nalazi ovaj Pun Mesec (na 09° Ovna) pod nazivom „Učenjak stvara modernu verziju starih simbola“ se povezuje sa interpretacijom, apstrakcijom i povezan je sa uticajem prošlosti na našu sadašnjost, tj budućnost. Stara znanja su od ogromnog značaja, ali ona se moraju prilagoditi modernom načinu posmatranja i učenja kako bi i dalje mogli da se prihvataju i koriste. Zbog toga ovaj Sabijski Stepen ima veliku važnost, jer nam omogućava da transformišemo nešto staro u novo, nešto loše u nešto dobro, pa samim tim će tako i ovaj Pun Mesec dodatno dobiti na značaju ~ posebno ako se nađe dobro postavljen u vašem natalnom čartu.

Pun Mesec će biti ispraćen upravo kvadratom između Marsa (koji i vlada tim Punim Mesecom) koji je em retrogradan em ima (do kraja godine) napeti aspekt kvadrata sa Saturnom iz Jarca koji je upravo krenuo direktnim hodom i takođe će biti ispraćen stacionarnim Plutonom iz Jarca koji 04. Oktobra posle 5 meseci retrogradnog hoda kreće (napokon) direktno.

Tako, ovaj Pun Mesec uz teatralni „Big Bang“ će doneti mnogima od nas trajno okončanje neke situacije ili odnosa sa nekom osobom koja nam je do sada zadavala muke i probleme (Mesečeva konjukcija sa retrogradnim Hironom) i omogućiti nam da započnemo jednu potpuno novu fazu u svom životu.

Vidimo i da je samo Sunce iz Vage u aspektu inkonjukcije ~ aspektu prilagođavanja ~ sa Uranom iz Bika, koji pak ima aspekt opozicije sa Merkurom iz Škorpije, što i ukazuje na opciju da nam se sa ovim Punim Mesecom spremaju velike promene.

Zbog naglašenosti uglova u Mundanom čartu i postavke Merkura & Urana na osi 5/11 polja, vidimo da će promene najviše da budu u privatnoj sferi, ali i u partnerskim odnosima kako ljubavnim, tako i poslovnim i da će promene koje se sada budu dešavale imati trajnog uticaja na naš život.

Naravno, ovaj Pun Mesec će najviše da utiče na one koji u svom natalu imaju Sunce, Mesec ili Podznak u Ovnu & Vagi, tj Raku & Jarcu
Ono što je najvažnije kod ovog Punog Meseca :

a) njegova konjukcija sa Hironom

b) istaknuta postavka njegovog dispozitora, Marsa koji ima aspekt sa Saturnom

Zbog ove kombinacije, ovaj Pun Mesec neće imati uticaja samo sada (pa do naredne Lunacije kao što je to uobičajeno)

On će imati uticaja dokle god bude na snazi ovaj napeti aspekt između Marsa i Saturna ~ što znači do 17. Decembra 2020 kada tranzitni Saturn bude promenio znak i ponovo se vratio u znak Vodolije, ali i zbog samog Hirona, jer i on sam kreće direktno 15. Decembra samo 2 dana pre nego što Saturn promeni znak.

Takođe, ovaj Pun Mesec u Ovnu će doneti neku završnicu i što se tiče dešavanja koja su bila krajem Marta ove godine, kada je bio Mlad Mesec u Ovnu i koji je tada imao vladara Marsa na istom stepenu u znaku Jarca, gde je sada u toku ovog Punog Meseca postavljen ovaj tranzitni Saturn.

Pun Mesec se nalazi u 10 polju Mundanog čarta, pa će tako zajedno sa Hironom (i Marsom) da stavi fokus na simboliku ovog polja koja se vezuje za posao & karijeru, društveni status, čast & ugled, prosperitet. Na ezoterijskom nivou, 10 polje je polje koje nam pruža priliku da duhovno napredujemo, jer pokazuje šta osoba dobija zaslugom ulaganja sopstvenog truda i svojih postupaka.

Pa tako Pun Mesec sa Hironom u Ovnu u 10 polju nam u narednom periodu stavlja fokus na naše pronalaženje sebe kroz posao kojim se bavimo, otkrivanjem da li nas taj posao čini srećnim i zadovoljnim, ili pak to nije ono što smo želeli za sebe. Nekima će doneti mogućnost i pronalaženja posla tj mogućnost zaposlenja posle dugotrajne potrage, a nekima dugo željenu promenu radnog mesta.

Ovako postavljen Pun Mesec nagoveštava da ako želimo da uspemo u svom poslu, da ćemo morati nešto da žrtvujemo u svom životu (a pošto se Sunce nalazi s druge strane u Mundanom 4 polju, to će najverovatnije biti dom & porodica, tj posao i obaveze će nas u narednom periodu držati više van kuće i na taj način možemo da narušimo skladne odnose sa ukućanima koji će se osetiti zapostavljenim)

Naravno, i sam kvadrat Marsa i Saturna pokazuju da je sada došlo vreme da se prekine faza trpljenja i tolerisanja, pa tako ovaj Pun Mesec ima sada za nas važnu poruku da je došla faza kada treba nešto da se preseče i odbaci, nešto što smo nedavno otkrili da nam donosi loše energije u naš poslovni (Mars u 10 polju) ili pak privatni život (Saturn u 7 polju) i uz simboliku Sabijskog stepena, da je vreme da transformišeno nešto staro u nešto novo, da svoj život stavimo pod reviziju i nadogradimo u smeru koji nama najviše odgovara.

Tako, ovaj Pun Mesec u Ovnu će biti u narednom periodu naš Učitelj koji će nas gurati u teške situacije, kako bi ojačali i naučili nešto o životu posmatrajući ga iz drugog, ne baš lepog i laganog, ugla.

Sa duhovne strane, Pun Mesec u konjukciji sa Hironom stavlja akcenat na duhovnoj revoluciji, buđenju nekih stvari vezanih za našu daleku prošlost, zbog samog Marsa koji je i retrogradan i ima aspekt sa Gospodarem Karme, Saturnom, ili nam pak u život donosi osobe koje će nam pomoći da pronađemo i iscelimu našu „rak ranu“ , i da nas podseti da smo mi i hrabri i jaki i da nam Više Kosmičke Sile (Bog, Majka Priroda, kako kome volja…) nikada i ne daju toliko težak zadatak da ne misle da mi to ne možemo da podnesemo i preguramo tu bitku i izađemo iz nje kao pobednik.

Šta nam donosi Pun Mesec u Ovnu možete pročitati ovde
Do sledećeg čitanja pozdrav od Šmišonje Večitog Putnika

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.