Mesečni horoskop za Oktobar 2020

Oktobar 2020 nam počinje vrlo živahno ~ sam početak meseca a Saturn je već krenuo direktnim hodom, pa Pun Mesec u Ovnu baš prvog dana Oktobra, u pratnji Plutona koji takođe kreće direktnim hodom 04-10. Merkur je već u Škorpiji i od 14-10 kreće retrogradno, Venera takođe na početku meseca 02-10 iz Lava prelazi u znak Device i pred kraj meseca 28-10 prelazi u znak Vage, 16-10 imamo Mlad Mesec u Vagi, a i po drugi put u toku meseca 31-10 imamo Pun Mesec, al ovog puta u Biku. Naravno da će sve u suštini da se vrti oko ovog Merkura iz Škorpije i njegovog retrogradnog hoda, jer će on pred sam kraj meseca na kraće da se vrati u znak Vage , pa će poslednjeg dana Oktobra ponovo da sklopi aspekt sa Saturnom iz Jarca.

Kombinacija Plutona koji kreće direktnim hodom uz Merkur iz Škorpije koji kreće retrogradnim hodom može da nam donese situacije u kojima će se mnoge tajne otkriti, ponajviše one medijske & javne. Retrogradni Merkur nam tako sa ovim Plutonom donosi mogućnost odličnog uvida u sve ono što je bilo skriveno od nas do sada i samim tim donosi nam nove (možda i bolje) mogućnosti da ispravimo neke situacije u našem životu i oslobodimo se negativnih energija koje kruže oko nas. Takođe, ova kombinacija će na videlo da izbaci sve nedorečene, konfuzne, dvosmislene izjave, intrige, zavere, manipulacije i pasivno-agresivne konflikte u toku ovog meseca.

Pre nego što bude krenuo poslednji put za 2020 godinu u svoj retrogradni hod, Merkur iz Škorpije će druge nedelje Oktobra imati aspekt opozicije sa Uranom iz Bika, te će shodno simbolici Bika i Škorpije, biti stavljen akcenat na finansijama i (ne)pokretnoj imovini. Moguće je da ćemo u ovom periodu imati prilike da započnemo neke projekte koji za cilj imaju poboljšanje uslova života, a realizacija se može očekivati početkom Novembra kada se Merkur i Uran budu ponovo spojili preko opozicije (Merkur će tada krenuti direktnim hodom) U ovom periodu moraćemo da povedemo računa o bilo kakvim ulaganjima & kupovinama, ali i o dokumentima & birokratiji, i da se držimo realnih & praktičnih planova & projekata, ako želimo da postignemo svoj cilj i unapredimo svoj život (u tom materijalnom smislu)

Ako uzmemo u obzir da je Uran simbolično povezan sa tehnologijom, uz ovu opoziciju sa Merkurom koji kreće retrogradno, već imamo u najavi potencijalne probleme u odnosima sa drugima, posebno preko modernih tehnoloških vidova komunikacije ~ mobilni & kompjuter. Ali, isto tako, ovaj aspekt može da donese period kvarova istih tih aparata, te da donese želju kod mnogih da se obnovi tehnologija u domu, kupovina novog mobilnog, nadogradnja sistema u kompjuteru itd… ali, to nije dobra ideja, jer bilo kakva kupovina u periodu retrogradnog Merkura posebno kada je reč o manjim ili većim kućnim aparatima (mehanika, tehnologija…) ni malo nije preporučljiva, jer su mogući kvarovi posle samo par dana kupovine, nevažeća garancija, pogrešno naručena roba online, poruke & paketi kasne ili ne stižu uopšte itd… Ako je ikako moguće, odložite kupovinu sve do sredine Novembra kada će popustiti uticaj Merkura (koji će tada biti u svojoj senci )

Ako uzmemo u obzir da bez dobre komunikacije ne samo što mogu da se pojave problemi na radnom mestu, već mogu da se pojave i problemi u međuljudskim odnosima, posebno partnerskim, jer će u toku Oktobra Venera planeta ljubavi biti u znaku Device, koji joj ni malo ne prija (to je znak njenog „pada“) i uz ovaj aspekt između Merkura i Urana, može doći ne samo do nesporazuma, već i rasprava oko ljubomornih scena, preispitivanja samog odnosa i kvaliteta davanja & pružanja pažnje & ljubavi, a posebno od sredine Oktobra kada Venera bude imala opoziciju sa Neptunom i bude bio Mlad Mesec u Vagi (koji će imati pak loše aspekte egzaktno kvadrat sa Marsom i sa Jupiterom, Plutonom pa čak i Saturnom iz Jarca) moraćemo dobro da povedemo računa da jasno i glasno kažemo šta mislimo & osećamo kako bi naši emotivi odnosi (bilo sa ukućanima, bilo sa našom jačom & lepšom polovinom) koliko god je to moguće ostali stabilni.

Od 22. Oktobra i Sunce prelazi u znak Škorpije, pa će tako do kraja meseca i ono da sklopi opoziciju sa Uranom iz Bika, istog dana kada bude bio i Mlad Mesec u Biku. U tom periodu i retrogradni Merkur će biti u znaku Vage opet, pa će ponovo da vraća u našu svakodnevnicu ljude i događaje iz perioda kraja Septembra i početka Oktobra, i ponovo će da nam da priliku da rasčistimo sa svim lošim što nam se dešavalo na početku Oktobra (zahvaljujući upravo ovom kvadratu sa Saturnom koji se ponavlja) Ovo će tako da bude period koji će kroz „muku i borbu“ zajedno sa potencijalnim preprekama u vidu loše komunikacije i problema sa tehnikom, birokratijom, ili u saobraćaju, od nas tražiti i poslednji atom snage, ali ako budemo disciplinovani, strpljivi i uporni u svojim namerama u želji da ostvarimo svoje ciljeve i projekte, možemo i da uspemo u tome, ali samo polako, nema žurbe, nema brzanja. Ako je potrebno potražite savet & pomoć starijih, iskusnijih od vas, i obratite pažnju na znake pored puta i uspeh je tu.

Takođe, sredina meseca, tačnije 20-10 donosi nam Veliki Promenljivi T Kvadrat ~ Mesec i Južni Mesečev Čvor u Strelcu, Venera u Devici, Neptun u Ribama, Severni Mesečev Čvor u Blizancima ~ svi će biti povezani aspektom kvadrata tj opozicije. Ovo je vrlo moćna kombinacija, ali ne i dobra, jer nam donosi puno promenljivih i nestabilnih energija, posebno na polju emotivnih i porodičnih odnosa. Na sve ovo, u isto vreme imaćemo i kvadrat između Marsa i Jupitera (ponovo) te vidimo da će u ovom periodu subjektivni & emotivni način razmišljanja puno da utiče na racio, i da je moguće usled turbulentnih dešavanja u domu ili sa lepšom & jačom polovinom, da dođe do nepotrebnih troškova ili pak prenagljenih odluka, što najviše može da šteti poslu & karijeri & ugledu. Ova kombinacija takođe može da nam dovede tj vrati u život aktere neke emotivne priče iz prošlosti (kako konkretno od pre par meseci, tako i one karmičke, iz nekog od prošlih života ~ zbog uticaja Mesečevih Čvorova) sa kojima smo doživeli razočarenje ili pak prevaru, i koji sada pokušavaju da obnove odnos.

Sve u svemu, u toku Oktobra možemo da očekujemo neočekivano. Pripremite se da se iznenadite neobičnim obrtom Sudbine, posebno u onim situacijama u kojima ste skoro pa digli ruke od svega. Da bi pregurali Oktobar, sada je vrlo važno da vežbamo koncentraciju i disciplinu, da jasno i glasno u bilo kom trenutku kažemo šta želimo & osećamo, da sve planove i projekte prvo pažljivo iskonstruišemo na papiru, posle da se konsultujemo sa mudrim ili stručnim osobama, pa tek posle da polako krenemo u njihovu realizaciju (iako bi bilo najbolje da se početak realizacije ostavi za sredinu Novembra) Takođe, u toku Oktobra moraćemo nekoliko puta da se prilagodimo situacijama koje nam baš i ne odgovaraju, ali upravo dogovorom i spremnošću za kompromis, kasnije ćemo lakše doći do onoga što zaista želimo za sebe. Zbog svakodnevne dinamike i povremenih stresova, naravno da ćemo morati i posebnu pažnju da obratimo na naše zdravlje i da jačamo imunitet ne samo pravilnom i redovnom ishranom, već i ispravnim mentalnim stavom, sklanjajući od sebe bilo koji izvor negativne energije (bilo da se radio o nekoj situaciji, bilo da se radi o osobi)

Do sledećeg čitanja pozdrav od Šmišonje Večitog Putnika
♥ sa srećom, trebaće nam ♥

2 Comments

Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.