Dinamični kraj Septembra 2020

Poslednji dani Septembra biće ispunjeni mešovitim energijama od strane Venere, Marsa i Saturna. S jedne strane Venera i Mars se spajaju preko skladnog lepog i snažnog vatrenog aspekta trigona, ali u isto vreme Venera će imati minorni aspekt inkonjukcije sa Saturnom, a Mars pak ponovo napeti teški aspekt kvadrata sa Saturnom.

Na neki način, ovaj vatreni trigon će imati „izlaz“ u ovom Saturnu koji na sve je potpuno usporio jer poslednjeg dana Septembra (napokon) kreće direktnim hodom.

Venera iz Lava u trigonu sa retrogradnim Marsom iz Ovna priča jednu strastvenu priču, priču koja se najverovatnije ponavlja, daje priliku za ponovnim pokušajem da se učini & napravi nešto lepo i važno… ali uz prisustvo ovog Saturna iz Jarca, vidimo da će sve to teško ići, jer postoje dosta velike i ozbiljne prepreke ka ostvarenju tih naših planova i snova (Saturn em kreće direktnim hodom, em je u svom sedištu)

Idemo redom ~ mala škola Astrologije (podsetnik) :

• Venera iz Lava u aspektu inkonjukcije sa Saturnom iz Jarca

Ovo nije povoljan aspekt, ovo je aspekt dobrovoljnog podmoranja, ili preko volje & na silu prilagođavanja datoj situaciji, koja je daleko od željene. Ovo je aspekt koji tera Veneru da zaboravi na ovozemaljska uživanja i da se posveti monotonoj svakodnevnici i svojim dužnostima i obavezama. Saturn je primorava da ne gleda sebe, već da se potpuno posveti drugima, pružajući im pažnju, naklonost i ljubav, htela ona to ili ne.

Ovaj aspekt utiče na nas kao da nosimo veliki krst na leđima, osećanje ogromnog opterećenja i osećanja krivice što želimo da nam se desi nešto lepo, ali nas život za sad gura u drugom, mnogo manje lepom pravcu.

Naravno, sve ovo ima veze sa teškom nerešenom Karmom iz prošlih života, nekom ljubavlju koju smo imali nekada davno i koju nismo primećivali ili smo se prema toj osobi ponašali vrlo loše, i sada nam se to vraća u istom obliku, dolazimo u situaciju da doživljavamo odnos sa nama dragim ljudima kao opterećenje, imamo osećaj da nas ne primećuju, da nas izbegavaju, da nas ne poštuju i da nas iskorišćavaju (najviše ili na polju telesnih uživanja ili pak finansijski)

• Mars iz Ovna ponovo u aspektu kvadrata sa Saturnom iz Jarca

Generalno, Saturn je sve ono najgore u čoveku, a kvadrat sa Marsom samo će sve to negativno da kad-tad izbaci na površinu. Aspekt donosi ogromne frustracije, jer sprečava osobu da kaže ono što misli ili da pokaže ono što oseća u datom trenutku ~ Mars gura napred, a Saturn mu stao na put i nema dalje, te se tako ova energija gomila, do tačke pucanja, koja ume da bude vrlo gadna.

Ponavljaju se situacije kada ništa ne ide od ruke, krene pa stane, pa najednom nam treba planinarska oprema da prevaziđemo ogromne prepreke koje su nam se samo najednom potpuno neočekivano našle na našem Putu.

Ovo je aspekt sprečavanja, blokade, koji u čoveku donosi i negativni odbrambeni stan, pasivno-agresivni pristup rešavanju problema ~ a upravo tu leži najveća opsanost ~ što više forsiramo, manje šanse i da uspemo, a da se prepustimo i kažemo „Šta Bog da, biće“ šanse nema, jer ni Mars ni Saturn kad su povezani sa ovim aspektom niti žele, niti umeju da se opuste & prepuste Sudbini.

• Venera u trigonu sa retrogradnim Marsom

Ovo je jako lep aspekt. Naravno da prvenstveno budi emocije, osećanja, strasti, želju da se voli i bude voljen i da se uživa u svim čarima ovozemaljskog života. Ali isto tako, aspekt koji je odličan i za poboljšanje finansija i poslovne situacije, jer pojačava harizmu i donosi hrabrost & samopouzdanje. Ovaj aspekt nam donosi mogućnost da uz pomoć preporuka i poznavanja „odgovarajućih osoba“ u našem društvenom okruženju poboljša kvalitet života, uveća komfor u domu i ulepša privatan život.

Odličan period kada možemo da pokažemo svoju kreativnost i talente i uz minimalno truda da zablistamo u javnosti zahvaljujući svojim posebnim veštinama koje nas vidno izdvajaju iz mase

Zahvaljujući ovom vatrenom trigonu, život nam ponovo daje mogućnost da budemo u situaciji da probamo da ostvarimo neke svoje želje i planove, ili da bolje organizujemo svoju svakodnevnicu, ili pak da odradimo neke birokratske obaveze koje smo do sad ostavljali po strani, a možda čak i da aktivnije se pozabavimo svojim domom & porodicom & proširenjem za još jednog člana, ili kupo-prodajom nekretnine, automobila, ili pak porazmislimo o potencijalnoj relokaciji koja je možda vezana za promenu posla & karijere.


Ono što je ovde važno, da se setimo šta znači kada je planeta stacionarna : prvo da se podsetimo šta je retrogradna, a šta direktna, planeta?

Retrogradna planeta nas vraća na nešto, pokušava da nas usmeri na neku osobu ili vrati u neku situaciju koju nismo do kraja razrešili (naravno da retrogradnost je čista Karma) i daje nam priliku da ispravimo nešto ili poboljšamo nešto u svom životu.

Kada je planeta direktnog hoda, ona nas okreće ka budućnosti, usmerava naše misli ka organizaciji i planiranju, ali ne onom „šta bi bilo kad bi bilo“ već onom konkretnom, planskom. Ona nam posredno nudi priliku da koliko god je to moguće pripremimo za budućnost.

A šta je onda stacionarna planeta? Šta nas ona uči? Ona nas uči sadašnjosti, životu u ovom trenutku, u ovoj sekundi. Ovde i sada, to je jedino važno. Pošto je baš u pitanju Saturn, Gospodar Karme, sada nam je prilika da učinimo nešto sa svojim privatnim, ili poslovnim životom i preokrenemo situaciju u svoju korist.


Šta tako dobijamo sa ovom kombinacijom Venera & Mars vrs. Saturn ? Pa mnogo što-šta. Možemo da upadnemo u ljubavni trougao ili pak da donesemo pogrešnu odluku o nekoj ljubavnoj vezi koju želimo da započnemo ili prekinemo, možemo da dođemo u situaciju da nas kolege stave u mat-poziciju da biramo stranu i da tako zakomplikujemo i ovako konfuznu situaciju na radnom mestu, ili pak da se nađemo između dve vatre nama dragih osoba i da neplanirano budemo golub mira koji će na kraju možda ostati bez perija…

U ovom periodu vrlo je važno ostati „hladne glave“ koliko god je to moguće, držati se svojih uverenja, ne dozvoliti da se bude nečiji „tepih“ i samo zarad „mira u kući“ trpeti neke nepravde, diplomatski reći sve ono što se misli ili oseća, ali bez prevelikih očekivanja da će druga strana razumeti ili prihvatiti taj naš stav ili ideju. Ne smemo da se zalećemo i da dozvolimo da nam subjektivni osećaj utiče na racio, jer možemo da napravimo grešku, već da polako i strpljivo se prilagodimo datoj situaciji i iskoristimo ono najbolje iz nje. Kasnije, sve to će nam se itekako isplatiti.


Do sledećeg čitanja pozdrav od Šmišonje Večitog Putnika

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.