4 nivoa Karme

Postoje 4 elementa

~ zemlja, voda, vatra i vazduh ~

i po njima se i deli tip (težina) karme


   Zemljana karma (ćelijski ~ fizički ~ nivo pamćenja dogadjaja)

• po pravilu zemljana karma je „najlakša“ karma jer se bazira na kramičkim greškama koje su nastale iz neznanja, lenjosti, tvrdoglavosti, nehata, ali i sitničavosti. Greške su učinjene jer je osoba bila previše materijalna, „prizemna“ i interesovanje je bilo centrirano samo na goli opstanak (zaradi pare, preživi, jedi, razmnožavaj se i umri…)


   Vodena karma (molekularni ~ eterični ~ nivo pamćenja dogadjaja)

• po pravilu vodena karma je karma koja se bazira na karmičkim greškama učinjenim iz straha, u samoodbrani, koji su prouzrokovani emotivnim bolom i tako smanjili mogućnost da racio pomogne u rešavanju problema, pa samim tim i da se ne napravi ta greška.


   Vatrena karma (atomski ~ astralni ~ nivo pamćenja dogadjaja)

• po pravilu vatrena karma je prevazišla strah i prešla je na bes i razaranje usled tog osećanja. Pravdanje da je bila samoodbrana, a u stvari osveta. Potreba osobe da se dokaže po svaku cenu, egocentričnost i želja da se dominira nad drugima.


   Vazdušna karma (kvantno-mehanički ~ kauzalni ~ nivo pamćenja dogadjaja)

• po pravilu najteža i najgora karma, jer su sve greške odradjene svesno, namerno. Bez premišljanja su doneste svesne odluke da se uradi nešto u svoju korist pa čak i na štetu drugih. Takvim ponašanjem on je svesno menjao Sudbinu ljudi iz njegove okoline ne mareći za posledice.


    Podela polja u natalnom čartu :

   • zemljane kuće : 2 – 6 – 10
   • vodene kuće : 4 – 8 – 12
   • vatrene kuće : 1 – 5 – 9
   • vazdušne kuće : 3 – 7 – 11

     Koja je vrsta karme ako gledamo ovu podelu po 4 elementa, ukazaće nam aflikacija neke planete u odredjenoj kući ~ kuće će nam pokazati sa kojeg nivoa je Duša u nekom prošlom životu odradila neki karmički postupak, dok će elementarna pripadnosti po znacima pokazati na generiku same karme (ono što je natus nasledio od svoje porodice)

     Kada pokušavamo da utvrdimo koja i kakva je karma tj. dug / problem, treba da obratimo pažnju na natalni pečat natusa (dominantni element u natalu) samo polje koje posmatramo, vladara tog polja i aflikovanu planetu u tom polju. U 99% slučajeva biće barem 2 kombinacije od jednog od ova 4 elementa ~ ne treba misliti da će biti naglašen samo jedan element, jer su ti slučajevi vrlo retki, a ako baš i bude tako, to je vrlo jasan pokazatelj te karme koju ta osoba „vuče“ iz prošlog života.


     Prilikom analize natalnog čarta treba prvo pogledati gde je „+ pečat“ a gde je „- pečat“ :

   • „+ pečat“ je najzastupljeniji element u natalnom čartu (najviše planeta u vatri, vodi itd…)
   • „- pečat“ je element kojeg ima malo ili ga uopšte nema u natalnom čartu (najmanje planeta u zemlji, vazduhu)

~ ovo je bitno jer se preko toga stiče informacija o stanju svesti osobe, tj. do kojeg stepena je njena Duša došla sa dotadašnjim inkarnacijama.


     Posle toga treba odrediti i 3 kvaliteta koja dominiraju tj. uopšte nisu zastupljena u natalnom čartu :

   • kardinalni ~ Ovan, Rak, Vaga, Jarac
   • promenljivi ~ Blizanci, Devica, Strelac, Ribe
   • fiksni ~ Bik, Lav, Škorpion, Vodolija

     Ova 3 kvaliteta nam pokazuju na neki način vremensku odrednicu „kada se neki karmički dogadjaj desio“ (kao što nam vrh 4 polja u natalu pokazuje koliko je i vremena prošlo od poslednje inkarnacije, al o tome malo kasnije…)


     • planeta u kardinalnom znaku •

~ planeta u kardinalnom znaku ukazuje na ona iskustva koja su u ovoj inkaracji natusu glavna „životna tema“. Ako postoje aflikacije preko planeta u kardinalnim znacima, to će nam pokazati prilikom analize koji su najosnovniji problemi kod osobe u njenom životu koji je na neki način „spotiču“ kako bi napredovala (na bilo kom polju svog života) Akcenat na aflikaciji će naravno biti na osnovnim planetama : Mesec, Venera, Mars i Saturn.


     • planeta u promenljivom znaku •

~ planeta u promenljivom znaku ukazuje da su neki dugovi već delimično odplaćeni u predhodnom životu i da se u ovom životu samo nastavlja dalje ono što se započelo. Završavanje nekih poslova kako prema sebi tako i prema drugima, tj. osoba sada treba da prodje kroz sve one situacije i iskustva koje je ona priredjivala drugima kao bi na osnovu prdjašnjeg iskustva sada mogla da donese pravu odluku.


     • planeta u fiksnom znaku •

~ na neki način naglašenost fiksnog znaka ukazuje samo da ova inkarnacije je samo „priprema“ za sledeću, tj. natus u ovom životu samo uči i stiče nova iskustva koja treba da zapamti i prenese u sledeću inkarnaciju, koja je u stvari „ona bitna“ za Dušu. Akcenat na fixnim znacima daje mogućnost natusu da na neki način sam sebi stvara i kroji karmu za sledeći život.


     Ova pravila se najviše vezuju za ose 1 – 4 – 7 – 10 polja

tj. uglove u natalnom čartu

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.