Asteroid Tantal

Astronomija

Asteroid Tantalus je jedan od Apolo asteroida (Q-tip asteroida) otkriven 27. Decembra 1975. od strane C. Kowal u observatoriji Palomar. Ovaj asteroid se u astronomiji smatra potencijalno hazardnim asteroidom (PHA) zbog njegove minimalne orbite (MOID) koja je manja od 0,05 AU i njegovog prečnika koji je veći od 150m i veličina mu je od 2 do 4km (za upoređivanje Zemljin MOID je 0,0439 AU, 6,570,000 km) On će čak biti vidljiv sa Zemlje za svoj 63. rođendan, 2038.

Mitologija (Wikipedija)

Tantal (grč. Τάνταλος) je bio smrtni sin Zevsa, vladar oblasti Lidije, kralj grada Sipila na maloazijskoj obali Egejskog mora. Uživao je u zaštiti svoga oca koji je ulagao napora da razmaženi Tantal živi svoj život u sreći i bogatstvu lišen svake brige ovog sveta.

Često je posećivao Olimp i uživao u bogatim gozbama među Bogovima. Zbog takvog života je sebe počeo smatrati Božanstvom i postao je obestan, ohol, uobražen i sujetan. Tajne Bogova koje bi čuo na Olimpu bi prenosio smrtnom svetu, krišom bi donosio nektar i ambroziju i delio je prijateljima. Delio bi smrtnicima piće i hranu koji bi ih činili besmrtnima.

Ignorisao je Zevsove opomene. Da bi testirao božanstvo Bogova sa Olimpa, Tantal je počinio strašan zločin ~ ubio je svog sina Pelopa, isekao njegovo telo i poslužio ga na gozbi Bogovima sa Olimpa da bi video da li će bogovi to primetiti.

Bogovi su, uočivši zločin, ponovo oživeli Pelopa, a Tantala za svoje zločine surovo kaznili. Bio je osuđen na trostruke muke:

• da bude večno gladan
• da bude večno žedan
• i da bude u večnom strahu

Zevs je Tantala bacio u Had, podzemni svet i osudio ga da stoji u bistroj vodi do vrata, a svaki put kada bi Tantal pokušao da je pije, voda bi se povlačila. Nad glavom su mu visile grane pune najlepših plodova voća, ali svaki put kada bi on pokušao da ih ubere one bi se podizale. Nad glavom mu je stalno visila ogromna stena, preteći da se surva na njega zbog čega se on večno bojao.

Astrologija

Asteroid Tantal na astro.com pod rednim brojem 2102, pokazuje testiranjee, izazove, iskušenja, provokacije, što bi narod rekao „čačka mečku pod rep“. On predstavlja sve one čežnje i želje čoveka koje vremenom zalude i skrenu um sa pravog Puta.

Predstavlja sve nelogične & nepotrebne & nerealne (pa i opasne i ludačke) potrebe čoveka da zadovolji svoju gramzivost i Ego. Naravno, možemo da ga povežemo sa stalnim osećajem nedovoljnosti, stalnog traženja „preko leba, pogače“, opsesiju prema hrani (u ekstremnom slučaju to je kanibalizam)

Tantal Asteroid takođe se vezuje za tabue i najgore moguće zločine koje poremećeni ljudski um može da učini.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.