Tanka linija… Venera kvadrat Mars

Početak Septembra nam kreće vrlo dinamično, posle Punog Meseca u Ribama, imamo napeti aspekt kvadrata između Venere u Raku i Marsa iz Ovna koji je počeo da usporava jer će od 09-09 da krene retrogradano.

Venera iz Raka kada dođe u aspekt kvadrata sa Marsom iz Ovna kao tranzit budi u nama vrlo jake emocije i osećanja, sve je naglašeno, sve je jako, intenzivno, sve se subjektivno posmatra, i reaguje se u skladu sa trenutnim emotivnim raspoloženjem (koje vrlo često i nije baš pozitivno) Dva Kardinalna znaka koja su sušta suprotnost jedno drugome, donose probleme ne samo u partnerskim odnosima, već i na polju finansija (koje su usko povezane sa našim osećanjem samovrednovanja, koje će u ovom periodu biti na kratko žestoko uzdrmano)

Sami odnosi (bilo emotivni, rodbinski, poslovni, prijateljski) su na klackalici od tradicionalnog, lepog, prijatnog, do ekstremno strasnog, ljubomornog i posesivnog. I najmanja sitnica sada može da bude inicijalna kaspisla za raspravu, svađu pa čak nepotrebno i za prekid samog odnosa. Sva osećanja i emocije su sad u svom ekstremu, pa tako tolerancija i razumevanje potpuno izostaju.

Svako vodi svoju bitku, svako smatra da je u pravu i nameće svoje mišljenje kao jedino ispravno. I rodbinski i prijateljski odnosi su zato sad na udaru, jer isto tako će svako da vodi svoju politiku i da pokušava onu drugu stranu da ubedi u ispravnost svog predosećaja & planova.

Pod ovim tranzitnim aspektom vrlo često dolazi i do prevara u ljubavnim odnosima jer se sudaraju tradicija (Rak) i strasti (Ovan) poesbno jer su oboje i Venera i Mars nedavno imali napeti aspekt i sa Plutonom i sa Saturnom. Ovih par dana maksimalno je naglašena spoljašnjost u ljubavnim odnosima, hemija i seksualna privlačnost, i dosta se teško odoleva iskušenju da se ne upusti u neku zabranjenu ljubavnu priču ili makar krene sa nekim flertom usled nezadovoljstva sa trenutnim odnosom sa jačom & lepšom polovinom.

Posebno jer Mars usporava, smanjena je i potreba da se pokazuje & dokazuje ljubavna naklonost drugoj strani, pa tako uz ovaj kvadart sa Venerom, eto sumnje u najavi da nas druga strana više ne želi i ne voli.

Ako već postoje nesuglasice u trenutnom emotivnom odnosu, ovaj napeti tranzit će to izbaciti na videlo, pa je moguće da ćemo u narednih par dana isterivati „mak na konac“ posebno jer i sam tranzitni Merkur iz Device ima aspekte i sa Venerom (sekstil) i sa Marsom (inkonjukcija) Ako postoji dobra osnova u tom ljubavnom odnosu, ovaj napeti kvadrat neće puno zasmetati, samo će malo da podigne tenziju i možda čak obnoviti strasti između partnera, ali ako ne postoji dobra osnova (ili se već neko vreme „ljulja“) ovaj period može da bude prilika da se i prekine sa tim odnosom (ako se to naravno želi)

Venera u kvadratu sa Marsom, posebno u znaku Rak & Ovan, pojačavaju ljutnju, i gubitak samo kontrole, i pojačavaju impulsivnost u ponašanju. Pa tako, ako već imate kratak fitilj, u toku ovih par dana pokušajte da kontrolište svoju narav, kako ne bi došli u situaciju da se posvađate (trajno) sa nekim vama emotivno bitnim (nepotrebno)

Za one koji su trenutno sami, potraga za Srodnom Dušom pod ovim napetim tranzitom, će naići na brdo prepreka i potencijalnih problema, jer ovaj aspekt naglašava više hemiju & sexualnu privlačnost, od one prave ljubavi & poštovanja koji su potrebni da bi ljubavni odnos imao smisla i trajnost. U potrazi za Srodnom Dušom tako mogu da naiđu na vrlo zanimljive i privlačne ljude, ali u isto vreme i na ljude koji ni malo ne želje obevaze u svom životu i beže glavom bez obzira ako ljubavni odnos treba da postane ozbiljan. Iz toga, naravno da dolazi frustracija i tuga, pa je najbolje samo „posmatrati izloge, a kupovinu ostaviti za neki drugi put“…


DO SLEDEĆEG ČITANJA

POZDRAV OD

Šmišonje Večitog Putnika

pointer

JESENJE ASTROLOŠKE KONSULTACIJE

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.