Asteroid Haumea

Astronomija

Haumea je patuljasta planeta u Kojperovom pojasu, mase približno jednake trećini mase Plutona. Dana 17. septembra 2008. Međunarodna astronomska unija ju je klasifikovala kao patuljastu planetu i dala joj ime po havajskoj boginji porođaja i plodnosti.

Haumea se smatra izuzetkom među poznatim objektima klasičnog Kojperovog pojasa zbog svoje ekstremne izduženosti, jer je dva puta duža na ekvatoru nego na polovima. Ipak, pošto je njena gravitacija dovoljna da zadrži elipsoidni oblik, Haumea ispunjava zahteve hidrostatičke ravnoteže koja se koristi za definisanje patuljastih planeta.

Mitologija

Haumea je havajsko božanstvo, Velika Majka, vezana za plodnost i rođenje & porođaj, ona je majka Boginje Pele (Boginja vulkana) koja je došla na svet bez ikakvog kontakta sa muškarcem (od delova tela svoje majke)

Haumea je bila učiteljica žena i budućih majki, učila ih je svemu vezanom za začeće, trudnoću, porođaj. Nju smatraju božanstvom koje se ponovo i ponovo rađa, ne da je besmrtna. Ona ima svoj ciklus rađanja, mladosti, zrelosti i starosti, te kada dođe u pozno doba, ona sama sebe regeneriše i ponovo pokrene ciklus ispočetka.

Astrološki

Asteroid Haumea se naravno povezuje sa svime što je vezano za decu, začeće, trudnoća, porođaj, ali i sam ciklus rođenja i prolaznosti života samog čoveka.

Ovaj Asteroid na astro.com pod rednim brojem 136108 se takođe povezuje sa snagom duše da bude sama sebi dovoljna, mogućnosti revitalizacije, podmlađivanja.

Kada je istaknut, ovaj Asteroid ili donosi zanimanje vezano za decu & akušerstvo, ili pak zanimanja koja se u ovo moderno vreme povezuju sa estetskom hirurgijom (veštačko podmlađivanje)

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.