Prati znake pored Puta… Pun Mesec u Ribama

02. Septembra 2020 imamo Pun Mesec na 10° Riba. Ovaj Pun Mesec će biti blizu asteroida Ceres , kao i pored fiksne zvezde Situla i ispraćen sa 4 zanimljiva tranzitna aspekta, što će mu dodatno dati posebnu simboliku & uticaj na naš život :

~ sekstil između Merkura iz Device i Venere iz Raka

~ trigon između Merkura iz Device i retrogradnog Saturna iz Jarca

~ opozicija između Venere iz Raka i retrogradnog Jupitera iz Jarca

~ kvadrat između Marsa iz Ovna i retrogradnog Saturna iz Jarca


Sabijski Simbol 11° Riba pod nazivom „Čovek putuje uskom stazom u potrazi za prosvetljenjem“ se povezuje sa Verom, posvećenošću i kretanju napred.

Pod terminom „prosvetljenje“ ovde na ovom stepenu imamo čitav spekatar različitih iskustava, ne samo ona duhovna, već i jednostavna, materijalna, emotivna, fizička.

Svako putovanje je na početku (ili baš pred sam kraj) vrlo teško, puno izazova, prepreka, testova, ali napredujući dalje uz veliku samodisciplinu i nepokolebljivu predanost, mi postepeno se približavamo našem željenom cilju.

KAO ŠTO BEZ TAME NEMA SVETLA, TAKO NI BEZ PADA ČOVEKOVE SVESTI NE MOŽE DA DOĐE DO IZDIZANJA ISTE

~ DA BI DOSEGLI NEBO, PRVO MORAMO DA PROĐEMO KROZ PAKAO ~

Pozitivna strana ovog Sabijskog Simbola kada se nađe pored ovog Punog Meseca donosi sigurnost u sopstvene vrednosti, veliku potrebu da se konkretizuje ideja o slobodi, kako na ličnom tako i na društvenom planu. Duša i Svest su ovde snažne i hrabre, ne plaše se nikakvih životnih iskušenja i svaku prepreku savladavaju lako, pokazujući drugima svojim besprekornim primerom beskonačnost čovekovih potencijala. Sa Pun Mesecom i samim znakom Riba naravno da se maksimalno naglašava duhovnost i Vera, pa će tako ova kombinacija u pozitivnom smislu doneti jačanje duhovne strane ličnosti, pojačanu intuiciju, prekogniciju i snove.

Negativna strana ovog Sabijskog Simbola kada se nađe pored ovog Punog Meseca naravno donosi sve suprotno. Ogromna nesigurnost u sopstveno znanje i umeće, neodlučnost, obeshrabrenost, strah da se ne napravi greška i razočara autoritet, donosi strahove i osećanje besciljnog lutanja i besmisla. Duša i Svest stalno strahuju da nisu dovoljno dobre, mudre, iskusne, te tako često dolazi do odustajanja od ciljeva skoro na samom kraju Puta. Zbog izostanka discipline, praktične organizacije i logike, ali i nepotrebnog (paničnog) brzanja, često se javljaju nepotrebni problemi, koji dodatno unose brigu i konfuziju u inače neorganizovanu i problematičnu svakodnevnicu.


Zbog prisustva asteroida Ceres, kao i fiksne zvezde Situla, ovaj Pun Mesec u Ribama direktno je povezan sa Tarot Kartom „Umerenost“

Iz astrološkog ugla, Pun Mesec uvek donosi zaključnicu perioda iza nas.Ovog puta staljen je fokus na osu Sunce Devica i Mesec Ribe ~ ovaj naš realni materijalni svet nasuprot jednom drugom nedokučivom duhovnom svetu.

Ovde Pun Mesec u Ribama donosi oslobađanje Svesti kroz vrlo praktične (logičke) trenutke svakodnevnog života. Buđenje dolazi kroz najobičnije svakodnevne poslove, potpuno drugačije sagledavamo stvarnost, primećujemo detalje koje do sada nismo primećivali i koji nam pomažu da brže sklopimo trenutnu slagalicu našeg života i bolje spoznamo šta nas u bliskoj budućnosti čeka. Naravno, znak Riba sam po sebi ne voli realnost i logiku, pa će tako ovaj Pun Mesec da nas namuči malo da izađemo iz svoje zone komfora i probamo nešto novo, drugačije, nepoznato.

Sam znak Device je povezan sa dolaskom Jeseni, ravnodnevnicom, skupljanjem plodova rada, i rezimiranjem dosadašnjeg dela godine koji je iza nas. S druge strane, znak Riba nije toliko okrenut konkretnom „crno na belo“ sticanju dokaza, zaobilazi logiku i praktiku, i gleda da iz kreativnog ugla sagleda svoja dosadašnja postignuća.

Pa tako ovaj Pun Mesec će biti u isto vreme autentičan i maštovit, „na zemlji“ ali i „međ’ oblacima“, bistre glave ali i sanjar. Kontradikcija ova dva znaka će upravo zahvaljujući propratnim tranzitnim aspektima između Merkura & Venera & Marsa & Jupitera & Saturna da pronađe svoju „zlatnu sredinu“ i omogućiti nam da maksimalno iskoristimo ove jedinstvene energije ovog Punog Meseca u Ribama.


U Februaru smo imali Mlad Mesec u Ribama, sada u Septembru imamo Pun Mesec u Ribama

Sada je došlo vreme da uberemo plodove semena koje smo posadili u Februaru. Sada je došlo vreme da zaokružimo jedan težak i iscrpljujuć životni period iza nas.

Stavljanjem tačke na taj deo života mi omogućavamo sebi kako na jednostavnom svakodnevnom planu, tako i na onom duhovnom, da oslobodimo sebe tereta prošlosti, loših energija ljudi koji su nam se našli na našem Životnom Putu kao lekcija, i da uskladimo svoje želje sa realnim mogućnostima i da iskoristimo date prilike najbolje što umemo.

○ 1 ○ obratite pažnju na svoje snove : Pun Mesec u Ribama direktno je povezan sa Višim Kosmičkim Silama i njihovim porukama koje nam najčešće dolaze kroz snove. Tumačenjem snova ne samo što ćete biti u prilici da predvidite nastupajuće događaje, već i da još više razvijate svoju kreativnost i maštu.

○ 2 ○ dozvolite svim svojim emocijama i osećanjima da vas preplave : Pun Mesec u Ribama naglašava Vodeni Yin Element, koji je direktno povezan sa ženskom stranom naše ličnosti, te tako nam i pomaže da se lakše izrazimo u komunikaciji sa drugima. Ako treba, budite i hiper-emotivni i subjektivni, ali naravno održite balans i ne skrećite sa Puta „zlatne sredine“ (od svega po malo)

○ 3 ○ nemojte brinuti samo o drugima, pobrinite se ovog puta i za sebe : divno je pomagati drugima, to osećanje sreće kada se nekome nešto učini, pomogne, posavetuje, bez da očekujemo nešto za uzvrat, i osmeh sreće i zahvalnosti na licu te osobe, nema cenu… ali… učinite to i za sebe, pogledajte se u ogledalo i osmehnite se sebi i učinite nešto lepo za sebe ~ pozitivne energije će osvežiti vaš život i doneti pozitivne promene u njemu

○ 4 ○ bavite se nekim kreativnim ili humanitarnim radom : svaka energija posebno ona pozitivna, najbolje se kanališe kada se stvara nešto lepo, korisno, pa tako krenite na neki kreativni kurs fotografije, plesa, pevanja, obnovite svoj hobi koji ste zapostavili zbog užurbane svakodnevnice, učlanite se u neko udruženje koje se bavi zaštitom čovekove sredine ili životinjama ~ razmenom energija (ljubavi) vi ćete napredovati bolje u životu

○ 5 ○ uredite svoj dom u skladu sa energijama i vibracijama koje vama prijaju : pustite moderno i „pravila“ kako treba urediti dom… sada je odličan trenutak kada vi sami sebi treba da uredite svoj dom, koji je vaša odstupnica, mesto gde vi „punite baterije“. Osluškujte šta vam vaš unutrašnji glas govori, krećite se kroz dom i osetite dobre i loše vibracije i uredite ga u skladu sa tim osećajem

○ 6 ○ stavite tačku na neke odnose ili situacije : znak Riba je 12 znak Zodijaka i predstavlja kraj jednog Puta, jedne faze u životu, isto kao i simbolika Punog Meseca. Sada je vreme da se nastavi dalje, u nešto novo, neistraženo, drugačije, i da se ostavi sve ono što je staro, dotrajalo, besmisleno iza sebe. Dokle god se ne oslobodimo (kako rečima, delima, tako i u mislima) sa prošlošću, nikako nećemo biti u mogućnosti da jasno sagledamo svoj Pravi Put ispred sebe i stagniraćemo i dalje.


O uticaju Punog Meseca na Znake Zodijaka možete pročitati ovde

2 comments

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.