Asteroid Iris

Wikipedia :

Irida ili Iris (grč. Ιριςlat. Iris) je boginja duge i glasnik bogova. Ona je kćerka okeanide Elektre i morskog boga TaumantaArkina sestra bliznakinja. Irida je bila žena Zefira, boga zapadnih vetrova i sa njim je imala sina Pota.

Mitologija :

Irida je, sa nebeskih visina prenosila poruke bogova, i dugom šarala po nebu, a tamo gde bi duga dotakla tlo zemlje, izrastao bi cvet perunike, po njoj nazvan — iris.

Bila je lični glasnik boginje Here, povezivana i s Hermesom, glasnikom bogova, a ona je, kao i on, nosila ili krilati štap ili kaducej i takođe je imala krila na svojim sandalama. Ona je na neki način ženski pandan Merkuru.

Za razliku od Hermesa (Merkura) ona dobijene zadatke nije izvršavala, nego ih je samo objavljivala & saopštavala, kako bi ti koji su primili tu poruku sami odlučili šta će dalje da urade ~ te tako ona predstavlja i nadu (za raliku od poruka Merkura koje je on direktno i izvršavao i ostavljao malo slobodne volje primaocu da odluči šta će dalje)

Ponekad bi, tim naredbama dodavala i ponešto svoga, naročito kada bi se one ticale boginja na koje je ona bila ljubomorna, pa i sa te strane ona opet ima simboliku Merkura kao planete koja povremeno ode u ekstrem i promeni informacije koje treba da stignu do nas (posebno kada je u svom retrogradnom hodu)

Na zapovest Zevsa donosila je krčag sa vodom iz reke Stiks, da bi sa njom uspavala sve one koji lažno svedoče, što na neki način je bilo kontradiktorno njenoj prirodi da sama „uvije u celofan“ neku vest, ali u suštini, nema loših posledica, te tako se Iris povezuje i sa istinom.

Na slikama i reljefima je prikazivana kako u oblake doliva vodu i puni ih. Često je prikazivana i u obličju duge ili kao mlada devojka sa krilima, a ponekad i sa štapom glasnika. Ona predstavlja sklad između Vode i Vazduha. Iris putuje brzinom svelosti oko zemlje, i lako prolazi kako kroz vazduh, tako i kroz vodu, zahvaljujući svom božanskom poreklu. U prenosnom smislu, ona je ta koja spaja Razum (Vazduh) sa Emocijama (Voda)

Iridini epiteti:
  • Zlatokrila, ili Chrysopteron
  • Brzonoga kao oluja, ili Aellopos
  • Prekrasna kći Taumantova, ili Thaumantias
  • Iris u konkretnom prevodu znači i „Ja spajam“

Astrologija :

Ono što je najviše povezano sa njom je ~ duga ~ jer je duga u svojoj univerzalnoj simbolici povezana sa konceptom mira i nade. Njena simbolika dolazi iz Biblijskih priča o Noi i poplavi, kada mu upravo Bog preko duge šalje dokaz da će održati obećanje i obnoviti Zemlju posle potopa.

Sam astrološki simbol asteroida Iris naravno da je slikovit grafički prikaz duge, sa zvezdom, ali takođe ako obratite pažnju na prvu sliku, videćete zadivljujuću sličnost simbola asteroida Iris sa astrološkim simbolom Severnog Mesečevog Čvora, pa tako, asteroid Iris možemo da povežemo sa sadašnjom Karmom i svim onim što mi učimo u ovom životu (da podsetim ~ ona je samo prenosila poruke Bogova a ljudima je ostavljala da odluče sami šta će dalje ~ kao i SMČ koji je tu da nas podstakne da nešto naučimo)

Narodna verovanja dugu najčešće povezuju sa ćupom punim zlata na njenom drugom kraju, pa tako ta potraga za drugim krajem duge može da ukaže i na prevelike nade, nerealne želje i očekivanja, kao i previše sanjarenja i fantaziranja, te se asteroid Iris tako može povezati i sa Tarot Kartom 7 Pehara.


Takođe, asteroid Iris možemo da povežemo i sa numerologijom ~ ovo je sedmi po redu otkriveni asteroid (zato na astro.com njegov redni broj je #7) te tako se Iris povezuje sa : 7 duginih boja, 7 Čarki, 7 dana u nedelji, 7 planeta (osnovnih, tradicionalnih, bez transplutona) 7 mora & 7 gora, 7 svetskih čuda, 7 smrtnih grehova! 7 se zbog toga (posebno na zapadu) smatra izuzetno srećnim brojem i mnogi čak traže dublju simboliku povezujući ga sa biblijskim kodom, jer je on u isto vreme i primarni broj i broj koji se povezuje sa duhovnošću!

Pa tako, postavka asteroida Iris u natalnom čartu (ili pak ako ga pratimo kao tranzit) pokazuje polje u kojem moramo da budemo iskreni prvenstveno prema sebi, da negujemo nadu (pa tako i veru) da će vremenom da se simbolika tog polja unapredi, i takođe pokazuje da to polje tj njegova simbolika nam direktno pomaže u našem izlečenju (bilo konkretnom fizičkom, bilo psihičkom, bilo emotivnom ~ ne zaboravite na Iridin Kaducej i njegovu simboliku!)


Takođe, asteroid Iris se povezuje sa ženskom inteligencijom, tj intuicijom u ženskom natalu, a u muškom ukazuje na ženu koja će imati velikog uticaja na tog muškarca i njegov život (naravno, zato će postavka ovog asteroida biti od velike važnosti u tumačenju uporednih horoskopa) i iz tog ugla vrlo je važno pratiti njeno tranzitno kretanje (jer i ona ima svoj retrogradni hod, i naravno može da se koristi u metodama predikcije ~ direkcije, progresije, solarni i lunarni čartovi)

Asteroid Iris shodno prevodu samog imena „Ja spajam“ kada gledamo iz ugla tumačenja emocija & osećanja, tj analize ljubavnog života, predstavljaće naravno opis srodne Duše koja se pojavljuje u našem životu (postavka u znaku, dispozitor planeta tog znaka i aspekt konjukcije ako je ima sa nekom natalnom planetom će nam dati opis osobe koja će da bude naša srodna Duša ~ što nas opet vraća na Karmu i karmičku povezanost sa lepšom & jačom polovinom)


Postavka asteroida Iris u natalnom čartu :

ariesgllitter○ U znaku Ovna ili u 1 polju : prvenstveno donosi veliku harizmu i lepotu osobi koja ima ovu postavku. Iris daje brzu, živahnu, veselu, ali i nežnu i mudru energiju koja isijava iz same osobe. Osoba je vrlo često izraziti individualac, ali njeno ponašanje je takvo da i bez reči ume da privuče pažnju sagovorniku, a neki put (uz dobru postavku) možemo i da uočimo i veštinu telepatije kod ovih osoba. Osoba je uvek iskrena, direktna i vrlo drugačija (na pozitivan način) od drugih. Intuicija je kao bljesak munje, te je važno za osobu da bi umela da prepozna znak tj trenutak kada joj unutrašnji glas ukazuje na nešto, da ne brza i da ne donosi nagle zaključke & odluke.

taurusglitter○ U znaku Bika ili u 2 polju : uči osobu da bolje procenjuje materijalno u svom životu, kao što je napr prolaznost svega što je opipljivo, i da ništa ne može da traje večno. Takođe, ukazuje da osoba ume da postavlja privatne odnose, tj drugu stranu na pijadastal i da su joj društveni odnosi veoma važni jer utiču direktno na njeno samopouzdanje i samovrednovanje. U isto vreme, osoba je često inspiracija drugima, jer ona sama ume u drugima da probudi nadu i ojača samopouzdanje. Intuicija je vrlo snažna, ali konkretna, crno-na belo se dešavaju situacije koje za osobu imaju to posebno značenje „znaka pored puta“.

geminiglitter○ U znaku Blizanaca ili u 3 polju : ovde Iris je okrenuta umu (praktična strana, desna hemisfera mozga) i teži da naglasi važnost nade ali iz ugla praktike, ne fantaziranja. Takođe, donosi snažnu povezanost na intelektualnom nivou sa ljudima iz okoline, i mogućnost komunikacije sa drugima čak i bez reči ~ osobe sa ovom posatvkom umeju jako dobro da „pročitaju“ izraz lica sagovornika, odlični su profajleri i psiholozi. Naravno, s druge strane, Iris osobi može da donese i vrlo često da bez puno razmišljanja kaže nešto nesvestno sagovorniku, pa tako da (ne)namerno otkrije neku tajnu, tj u ovom slučaju preko potrebnu istinu koja će promeniti život ili njoj ili sagovorniku.

cancerglitter○ U znaku Raka ili u 4 polju : Iris ovde osobi donosi veliku čežnju da pronađe svoju sreću daleko od svog mesta rođenja. Snovi i inspiracija, pa tako i intuicija ove osobe, su povezani sa prošlošću, genetikom, tradiciojom, korenima, ali i prošlim životima. Ova osoba je često štrčala u svojoj porodici zahvaljujući svom načinu razmišljanja i pozitivnim uticajem na druge (a može da pokaže i postojanje vidovite osobe u familiji takođe) Ovakva postavka Iris tako donosi snažnu povezanost osobe sa njenim precima (pa možda i življenje života nekog od njih, njegova ili njena inkarnacija) te pored intelektualne sličnosti, postoji i frapantna fizička sličnost sa tim pretkom.

leoglitter○ U znaku Lava ili u 5 polju : osoba poseduje neverovatne pozitivne energije i harizmu koje joj omogućavaju da ne samo bude idealan posrednik između ljudi u njihovom spajanju & pomirenju, već i da ih nauči šta znači bezuslovna ljubav. Takođe, osobi Iris ovako postavljena donosi i sjajnu moć kreativnog izražavanja, i umetnike koji svojim delima prenose poruke Viših Kosmičkih Sila. Osoba zahvaljujući ovoj ogromnoj energiji koju joj Iris daruje, poseduje najiskreniju ljubav prema drugima, posebno mladima i deci, a naravno može da ukaže i na vrlo kreativnu, uspešnu i poznatu & slavnu decu. Takođe, donosi nade, sanjarenja i fantaziranja u ljubavnim odnosima, pa osoba mora da pripazi da je ne ponese „žar želja“ već da obrati pažnju šta joj unutrašnjih glas govori vezano za lepšu & jaču polovinu koju želi da ima pored sebe.

virgoglitter○ U znaku Device ili 6 polju : setite se Kaduceja koji Iris nosi sa sobom, on ovde takođe utiče na osobu, pored Iris. Osoba sa ovakvom postavkom je okrenuta savetovanju & pomaganju & lečenju drugih, ali ne baš u klasičnom (medicinskom, naučnom) smislu, već kroz neki oblik alternativnog posla ~ napr savetnik (motivator) neko ko preko muzike ili boja pomaže u obnavljanju energija (lečenju astralnog tela, bioenergija) ili pak kroz hranu & tečnosti (homeoterapija, nutricionizam) Osoba je od malena svesna svoje vrlo značajne uloge u životima drugih i ima neprikosnovenu intuiciju koja joj pomaže da čini dobra dela i pomaže onima kojima je sreća okrenula leđa, ali je i dovoljno svesna da prvo gleda sebe, pa tek onda druge, znajući da samo tako može da im pomogne.

libraglitter○ U znaku Vage ili u 7 polju : osoba je odličan i nadasve izuzetno strpljivi diplomata i vrlo vešta u prilagođavanju bilo kojim životnim situacijama. Odmerenost i balans u njenom ponašanju stvaraju snažne energije koje smiruju ljude iz njene okoline i omogućavaju im da pronađu svoj unutrašnji mir. Osoba je vrlo iskrena u emotivnim odnosima, ali često teško pronalazi svoju srodnu Dušu, jer njena priroda na neki način traži u isto vreme da bude pored nekoga, ali i da bude slobodna (tako da iako ova postavka donosi zaista ljubav sa srodnom Dušom, vrlo često nije povoljna za papirološki brak) Iris osobi donosi mogućnost upoznavanja vrlo zanimljivih ljudi, tj ljudi koji su na neki način vrlo specifični u svom razmišljanju i ponašanju i povremeno mogu da se smatraju „previše drugačijim“ od utvrđenih društvenih normi ponašanja.

scorpioglitter○ U znaku Škorpije ili u 8 polju : ogroman, dubok, misteriozan unutrašnji svet, snažna osećanja, um i emocije u isprepleteni, tako da često osoba ima utisak da njen život je ništa drugo već snažan uticaj Viših Sila i da je na njoj samo da se prepusti tom Putovanju. Naravno, upravo u tome leži potencijalni problem, jer može da postoji i ogroman strah od prepuštanja, usled velikog nepoverenja u sopstvene vrednosti i taj unutrašnji glas, jer osoba najčešće kroz teže oblike prekognicije (bolni znaci pored puta, ili pak noćne more) dobija informacije tj poruke koje treba ili ona da posluša ili pak da ih prenese nekome drugom, a vrlo često upravo druga strana ne veruje u te poruke i nastavlja da pravi greške, te ova osoba sa ovakvom postavkom Iris krivi sebe i tako šteti sebi i svom mentalnom zdravlju.

sagittariusglitter○ U znaku Strelca ili u 9 polju : naravno jedna od najboljih postavki za asteroid Iris jer je ovo znak & polje koji je direktno povezan sa Višom Kosmičkom Svesti. Širok dijapazon kreativnosti, inteligencije, i mogućnosti da se i intelektualno i duhovno uzdigne visoko iznad svih. Ovo je na neki način blagoslovena postavka Iris, jer ova osoba najbrže shvata da je donela pogrešnu odluku, ili pak brzo uočava potencijalni problem kod drugih, a isto tako najlakše od svih drugih oprašta i nastavlja dalje bez da se opterećuje lošim životnim iskustvima. Idealista i večiti putnik koji može postati velika inspiracija i drugima zahvaljujući svom neobičnom životu, koji najčešće odlazi daleko od svog mesta rođenja i pronalazi sebe u društvu koji je sušta suprotnost po zakonima & učenjima & verskim uverenjima od odnoga sa kojima je ona odrasla (i koje nikad nije mogla da prihvati kao svoje na neki način)

capricornglitter○ U znaku Jarca ili u 10 polju : osoba je vrsni stručnjak, bilo koji posao da je u pitanju. Njena svest je disciplinovana, direktna i iskrena komunikacija je čini odličnim saradnikom, i donosi joj ugled & čast & poštovanje kako kolega, tako i nadređenih. Osoba poseduje dar da ume da sasluša i da posle toga da mudar savet, ali isto tako dovoljno je skromna da bez uticaja Ega potraži savet & pomoć od osoba u koje ima poverenja. Ona živi „ovde i sada“ i to joj omogućava da se ponaša u skladu sa onim što je naučila u prošlosti, i da se ne opterećuje ishodima u budućnosti, jer je njeno samopouzdanje i samovrednovanje na višem nivou svesti i teško ga je poljuljati ~ ona jednostavno zna da će sve da bude uvek uredu. Ona skoro pa nikada neće biti ni zabrinuta niti u panici od potencijalnog ishoda neke situacije i uvek je dobro imati je u kriznim trenucima u životu pored sebe.

aquariousglitter○ U znaku Vodolije ili u 11 polju : Iris donosi osobi posebnost, specifičnost, kako u izgledu, tako i u razmišljanju i ponašanju. Izraziti je individualista, povremeno i „vuk samotnjak“, a neki je doživljavaju kao ekscentrika sa kojim teško uspostavljaju komunikaciju usled različitih frekvencija na kojima ova osoba funkcioniše. Ovo je osoba koja je prirodni vođa, urođen joj je dar za predviđanjem ishoda neke situacije, jer je njena intuicija direktno povezana sa Višim Kosmičkim Silama (pa tako eto pravih vidovnjaka, stručnih majstora divinacije i perfektnih astrologa napr) Osoba je uvek barem korak ispred svih, pionir u nekim životnim oblastima, i mnogima je teško da idu u korak sa njom, ali zahvaljujući pozitivnim vibracijama, ona je uvek okružena ljudima (htela ona to ili ne)

piscesglitter○ U znaku Riba ili u 12 polju : ponovo na snagu pored energija same Iris, stupa i Kaducej, ali u onom duhovnom tj mističnom smislu. Ova postavka donosi osobi izuzetnu intuitivnu inteligenciju i mogućnost kontrolisanja Kundalini Energije, što za rezultat ima izraženu bioenergiju, snažnu povezanost sa Karmom, kao i mogućnost da svojim ponašanjem uspostavi most između nas smrtnika i drugih entiteta (od Viših Kosmičkih Sila, pa čak do onih koji su tamo „dole“ u podzemnom svetu ili pak dušama koje su se našle između dimenzija koje su poznate čoveku) Ove osobe su izuzetni bioenergetičari, jogini, reiki majstori, mistici, magovi, a njihova moć prekognicije prevazilazi bilo koje racionalne mogućnosti objašnjenja, te povremeno zbog toga ljudi mogu da ih se plaše i da ih izbegavaju.


01-01-2020 tranzitna Iris je bila na 11°54′ Strelca, i do 01-02 došla je do 23°06′, što znači da za mesec dana je prešla -/+ 12°, i od 22-02 je na 00° Jarca, da bi već od 09-05 sa 14°18′ Jarca krenula u retrogradni hod.

Trenutno (23-07) je na 00°55′ Jarca i dalje je retrogradna, pa nam može doneti ponovo dešavanja od kraja Februara ove godine u naš život, u simbolici natalnog polja kroz koje prolazi, jer već 29-07 se vraća u znak Strelca i biće tu pored Južnog Mesečevog Čvora dok ne krene direktnim hodom sve do 20-08, da bi se već od 08-09 vratila u znak Jarca i obnovila opet dešavanja od kraja Februara ove godine.

Od 09-12 prelazi u znak Vodolije i biće zanimljiv njen put pored Jupitera i Saturna koji takođe krajem Decembra prelaze u ovaj znak.


Ako želite da otkrijete šta se Vama sprema u narednom periodu
ili pak želite neku drugu astrološku konsultaciju
javite se i iskoristite 50% popusta ili akciju „3u1“
poruka : WhatsApp & Viber : + 381 61 17 04 231
e@mail : astrokonsultacije@gmail.com

DO SLEDEĆEG ČITANJA

POZDRAV OD

Šmišonje Večitog Putnika

pointer

» LETNJE ASTROLOŠKE KONSULTACIJE «

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.