Sveti Ratnik Mars konjukcija Hiron u Ovnu

unnamed14. Jula na Nebu imamo konjukciju između Marsa i Hirona na 09° Ovna. Ona će biti ispraćenja i konjukcijom sa Vertex-om (u trenutku Zenita 11h15) i s druge strane, konjukcijom između Meseca i Urana u Biku.

Hiron predstavlja instinkt čovekovog Duha koji želi da se manifestuje u realnom životu tako što će ostaviti vredan trag za sobom. Hiron tako predstavlja čovekov „dar“ da učini nešto smisleno, svrsishodno, ne samo za sebe, već i za druge ljude.

Hiron je takođe i „ranjeni iscelitelj“ i njegova uloga je da nas pripremi na Put u Nepoznato. On nam donosi (nanosi) bol kako bi kroz to teško iskustvo pokrenuli više vibracije naše Svesti & Duše i na taj način postali svesni sebe i Sveta oko nas.

Mars je planeta akcije i samopouzdanja. On je prva planeta koja ide oko Sunca ako gledamo iz ugla Zemlje. On je ratnik koji ruši barijere koje su nametnute u svakom društvu, jer je on božanska svetlost Duha čovekove individualnosti, te je zato i povezan sa prvim znakom Zodijaka, znakom Ovna.

cartMars će tako kroz ovu konjukciju da izbaci na videlo sve rane ovog Hirona, ističući brutalnost i težinu ovog realnog, materijalnog Sveta, koji je ograničen, donosi bol, tugu, bolesti (jer Hiron je u stvari ono u čoveku što krije od sramote svoje ožiljke, jer se tako „nesavršen“ ne uklapa u utvrđene društvene standarde)

Kroz ovaj bol, čovek doživljava buđenje, pa tako počinje da gleda sve drugim očima, da razmišlja drugačije, da nadograđuje svoje životno iskustvo na mnogo mudriji način. Postavka ove konjukcije u Ovnu pokazuje koliko imamo samopouzdanja i koliko cenimo sebe, koliko smo hrabri i odlučni da se borimo za ono u šta verujemo, pa makar u tom procesu bili i sami.

hironSa Hironom čovek dobija priliku da se potvrdi takav baš kakav je, nesavršen, i da uz pomoć Marsa prevaziđe te površne materijalne stavove i na taj način prevaziđe granice nametnute ne samo ovim materijalnim svetom, već i granicama sopstvenog Uma.

Na dubljem nivou, ova konjukcija nam donosi mogućnost da se oslobodimo povezanosti sa spoljašnjim svetom (ljudima i događajima) i da na taj način kao posmatrač, a ne učesnik, uvidimo koje su naše granice, kao što rekoh, ne samo one nametnute od strane društva, već i nametnute od strane našeg Ega i neznanja u nama.

Naravno, da to buđenje može prvenstveno da bude propraćeno strahom i agresijom, jer se najednom sve oko nas uviđa po prvi put potpuno drugačije nego što smo do sada to „videli“. Najednom svi su nam neprijatelji i svi su protiv nas, jer nemamo iskustva sa novonastalom situacijom.

Ali, na sreću, sve se brzo dovodi u red (zahvaljujući upravo postavci u znaku Ovna) i mi počinjemo da procenjujemo ljude i situacije mnogo bolje i na taj način „lečimo sebe“, a kasnije i druge oko nas. Do sada smo zbog svog neznanja (NE nesavršenosti) povređivali sebe, ali i druge, a sada dobijamo priliku da zalečimo sve te rane i počnemo nov život, bez bola i patnje.

keyKljuč ove konjukcije je potisnut bol, bes i agresiju (koji dolaze iz neznanja) preusmerimo & kanališemo kroz činjenje dobrih dela, da se borimo za dobrobit drugih (pa tako i sebe) jer sam Hiron se na Nebu nalazi između Saturna (autoritet, pravila) i Urana (promene, istina) te će tako uz pomoć Marsa da nam pomogne da pronađemo svoj Pravi Put.

Mars Hiron u Ovnu možemo da okarakterišemo kao Svetog Ratnika (ne krstaša ovog puta, to je on kad je u Strelcu ili Ribama) jer mnogi Astrolozi povezuju Hiron sa Isusom, te tako ova konjukcija nam daje mogućnost da prevaziđemo sve što nas boli, ili nam donosi osećanje sramote, tuge, izopštenosti iz društva jer nas čini „drugačijim“.

Naravno uz simboliku Hirona i Isusa, dolazi i ona druga strana, posebno zbog Marsa ~ Isusa su kamenovali jer je bio drugačiji ~ pa tako ako se ova energija ne usmeri kako treba, i dolazi do bunta, sukoba, borbe, ali kao krajnji rezultat gubici na obe strane, nema pobede, samo još više bolnih ožiljaka i rana.

648px-Matejko_Ascension_of_ChristBiti drugačiji u ovom kontekstu ne podrazumeva biti agresivan i nasilno nametati svoje stavove i ideje jer su one „najbolje“, već kroz argumentovanu borbu doći do cilja, jer nas ova konjukcija uči da prevaziđemo agresiju koja dolazi od bola kroz ispravnu borbu, sa obe noge na zemlji, umom i disciplinom i dobrom organizacijom.

Proces transformacije od potisnutog bola i agresije je sastavni deo izlečenja, a kasnije buđenja Svesti i hrabosti da se učine velika dela koja će za rezultat imati pozitivan uticaj na veće mase, ne samo na jedinku. Hiron i Mars izbacuju na površinu kukavičluk i strah koji dolazi od samoprekora, te tako kroz ovaj proces samo-izlečenja, mi postajemo istrajni i snažniji.


DO SLEDEĆEG ČITANJA

POZDRAV OD

Šmišonje Večitog Putnika

pointer

LETNJE ASTROLOŠKE KONSULTACIJE

Једно мишљење на „Sveti Ratnik Mars konjukcija Hiron u Ovnu

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.