Poslednja kap u čaši

SFPage11. Maja ove godine kada je tranzitni Saturn krenuo retrogradno, imali smo već susret Merkura i Marsa preko napetog aspekta kvadrata, samo što je Merkur bio u znaku Bika, a Mars u znaku Vodolije. Ovih dana na Nebu imamo opet njihov susret, ali sada je Merkur u znaku Raka, retrogradan i spaljen, a Mars je prešao u znak svog sedišta, znak Ovna, a njihov Zenit će biti 08. Jula oko podne.

Ova kombinacija je daleko teža i napetija (posebno na Mundanom nivou) od predhodne, jer vidimo da raste negativna energija oko nas, pritisak sa svih strana usled neočekivanih raspleta nekih situacija za koje smo bili potpuno sigurni da će biti dobro, a krenule su nizbrdo, pa onda komplikacije oko dokumentacija, u toku razgovora, odlaganje sklapanja poslova, kvarovi automobila, tehnike, kućnih aparata, mobilnih…

Na Mundanom nivou, Merkur u Raku se vezuje za narod koji želi nešto da kaže, ali je zaustavljen ili sprečen (retrogradnost) ali u isto vreme i vrlo ljut i uplašen (spaljenost) a Mars iz Ovna samo „doliva ulje na vatru“ i „bocka“ ovog Merkura da već jednom kaže šta ga muči, al to nikako da se desi… a desiće se, jer je ovaj aspekt ispraćen Pomračenjem koje je bilo 05-07 na 13° Jarca.

Ono što pojačava težinu ovog aspekta je pristustvo i Hirona u Ovnu, odmah pored Marsa, pa tako vidimo da i sam Merkur ima kvadrat i sa Hironom, to su reči tuge, očaja, svađanja u nadi da će makar na taj način da se skrene pažnja na neki problem. Ovo su reči i postupci koji ne samo što otvaraju stare rane, već stvaraju i nove, mnogo ljuće i opasnije.

Dodatno, s druge strane, tu je i Uran iz Bika koji ima dobar aspekt sa Merkurom, pa tako vidimo da se javljaju nove ideje i da će doći trenutak kada će te ideje da se sprovedu u delo. Ovde je Uran važan, jer se nalazi baš kod Vertex-a u ovom Mundanom čartu (trenutka Zenita kvadrata između Marsa i Merkura) te vidimo, posebno pošto su oboje u 8 polju, da će uskoro doći trenutak neke velike promene, koja ni malo neće biti ni tiha, ni lagana, a možda bude i opasna.

Ovo je kombinacija tranzita koja nas (ne)namerno gura da donosimo brzoplete (u 99,99% slučajeva vrlo pogrešne) zaključke i odluke. Aspekt nesporazuma koje brzinom svetlosti donose svađe, vikanje, rasprave, nadigravanje sa „argumentima“, pa čak kod nekoga može da donese i fizičke obračune (da bi se na što bolji, konkretniji, način, dokazalo sopstveno mišljenje… jel… kad se nema pravi argument, i pesnica je dovoljna…)

Posebno će oni koji već u svom natalu imaju Merkur & Mars povezani preko nekog težeg aspekta (konjukcija, kvadrat, opozicija) u ovom periodu da „hodaju po žeravici“ i da se vrlo često „ujedu za jezik“ samo da bi održali „mir u kući“… a neki se neće truditi, već će reći ono što misle „pa kud puklo, da puklo“… a bome ima da pukne… ali, i oni koji imaju dobar aspekt (sekstil, trigon) će u ovom periodu malo da budu u situaciji kada će morati da dobro porazmisle šta da kažu i da li da kažu to što misle…

Sve ovo će trajati dok Merkur bude bio u znaku Raka, jer sada kada od 12-07 bude krenuo direktno i počeo polako da hvata svoj zamajaci & svoju pravu brzinu, na tom putu će naići na 3 teškaša u zvezdanoj areni, retrogradnog Jupitera, Plutona i Saturna iz Jarca, te tako možemo da očekujemo da će nam do kraja Jula život biti promenjen, a rezultate možemo da očekujemo u Avgustu, kada Merkur bude prešao u znak Lava i sklopio kvadrat sa Uranom iz Bika.

Uopšteno : nervoza, nerviranje i za najmanju sitnicu, preterivanje, preuveličavanje, brzanje, sklonost povredama (fizičkim, emotivnim) neracionalno ponašanje, loša koncentracija, nesanica, preterivanje, takmičarski vrlo ne-fer-plej duh, isterivanje pravde, traženje dlake u jajetu, pa kvarovi tehnike & elektronike, bilo čega što je vezano za struju, oštre stvari, žice, gajtane…

Zdravlje : glavobolje, problemi sa motorikom posebno šaka & povrede prstiju i šaka, bolovi u ramenima ili listovima nogu & grčevi u mišićima, problemi sa glasnim žicama & alergijske reakcije, čulia koja zakažu neočekivano, potencijalni problemi sa jetrom (pesak napr) oscilirajućim pritiskom, gornjim delom pluća i dijafragmom (kao da vas je neko udario u stomak ili seo na grudi bol) i naravno pazite se u prevozu, pod obavezno!


Do sledećeg čitanja

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

pointer

Letnje Astrološke Konsultacije

3 comments

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.