Pomračenje i Pun Mesec u Jarcu

05. Jula 2020. imamo Pun Mesec tj delimično Pomračenje Meseca na 13°41′ Jarca koje će biti vidljivo nad Jugo-Zapadnom Evropom, Afrikom, Severnom Amerikom, Pacifikom, Atlantikom, Indijskim okeanom i Antartikom. Što znači da neće biti vidljiva nad zemljama Balkana.

Sabijski simboli 14° Jarca (Mesec će biti na 13°41′ Jarca) pod nazivom »U gustoj džungli nalazi se savršeno očuvani relef drevnih Maya« se povezuje za temelj & ugled & istoriju & poreklo čoveka. Ovaj stepen je pod ogromnim uticajem Saturna te tako stavlja fokus na Vreme i njegovo osnovno značenje ~ prolaznost, sve se rađa, stari i umire ~ pa tako ovaj Sabijski stepen nam govori o prolaznosti vremena i onim pravim vrednostima (u čoveku, i samom narodu) koje opstaju odolevajući zubu vremena.

Poruka ovog Sabijskog Simbola & Pomračenja

„Ono što vredi, to će i da traje i dalje,

ono što makar i mrvu ne valja, propašće vrlo brzo“


pomračenje

Ovom Pomračenju dodatno predhodi zanimljiva konjukcija između Južnog Mesečevog Čvora i samog Meseca i ta konjukcija se dešava na 29° Strelca.

Zbog same simbolike Južnog Mesečevog Čvora ~ „putnički kofer“ naše Duše, gde je sačuvano svako iskustvo i znanje iz svih prošlih života ~ vidimo da će ovo Pomračenje i sam Pun Mesec u Jarcu imati velikog uticaja na naš život, ali iz tog ugla, karmičkog.

Dodatno imamo uticaj i samog Sunca iz Raka koje je u konjukciji sa astroidom Vesta, kao i fiksnom zvezdom Sirijus, te vidimo da zbog same postavke Sunce Rak & Mesec Jarac na mundanoj osi 6/12 polja, će ovo Pomračenje da ima uticaja najviše na našu svakodnevnicu, nove životne navike, promenu rutine, ali i na otkrivanju svega onoga što je do sada bilo uklonjeno tj skrivano od javnosti (što i jeste osnovna simbolika svake lunarne eklipse, inače)

Vidimo i da će ovo Pomračenje da bude na neki način završnica jednog našeg dela života i najava početka novog ~ zbog samog retrogradnog Merkura iz Raka, Marsa iz Ovna i Urana iz Bika sa kojima ovaj Pun Mesec sklapa jake aspekte.

A to se čak i uklapa sa samim nazivom ovog Punog Meseca u Julu »Mesec mladog jelena« jer je po verovanju starih naroda ovaj Pun Mesec u Julu obeležavao vreme kada mladi jeleni sazrevaju i dobijaju svoje prve rogove (pa tako postaju odrasli jeleni)


Ovde imamo snažnu klackalicu između dva kardinalna znaka ~ s jedne strane stelijum u Jarcu : Mesec Jupiter Pluton i Saturn, a s druge strane u Raku : Merkur i Sunce, te vidimo da će najveći fokus biti na uspostavljanju ravnoteže između doma & porodice i s druge strane posla & karijere. A naravno, ovaj Pun Mesec će nam pomoći i da dovedemo u red i naše emocije, kako one loše, tako i one dobre.

Ono što u stvari je najvažnije u ovoj priči o Pomračenju je to što je ovo poslednji ciklus Pomračenja Sunca i Meseca na osi Rak & Jarac, jer su se sad Mesečevi Čvorovi pomerili na osu Blizanci & Strelac, pa će tako narednih dve ipo godine u tim znacima da nam se dešavaju Pomračenja na Nebu. tj ono što sada budemo postavili kao temelj bilo da je reč o domu ili poslu, to će nam biti osnova od koje ćemo stalno da polazimo u narednom dužem vremenskom periodu.

Ostavljanje iza sebe osu Rak & Jarac zajedno sa samim Saturnom koji je retrogradan, nam omogućava da se rasteretimo prošlosti, bilo da je ona vezana za lični nivo (ljubav, roditelji, deca…) bilo da je ona vezana za javnost (posao, karijera, društveni status, ugled) i simbolično nam govori da je došlo vreme da se sve to zaokruži i formira i tako i završi, jer sad treba da se fokusiramo na novu osu u našem životu ~ osu Blizanci & Strelac.


Ova osa Rak & Jarac tj Sunce & Mesec imaju tri zanimljiva aspekta

• sa retrogradnim Merkurom iz Raka : ovde vidimo da je ovaj Merkur (reč, informacija, vest, um, misli) pod sunčevim zracima, retrogradan i da ima ovu opoziciju sa Mesecom, te tako ovo Pomračenje nam šalje poruku da je došlo krajnje vreme da dovedemo svoje misli & um & ponašanje u ravnotežu, jer više nema odlaganja i čekanja (i sam Merkur će za par dana da krene direktno) i da je upravo sad vreme da se naše ideje & planovis sprovedu iz teorije u praksu, ali samo ako svoje emocije i subjektivni doživljaj stvarnosti svedemo na minimum.

• sa Marsom i Hironom iz Ovna : vidimo da je ovde aktivirana priča preko napetog aspekta kvadrata o jednom teškom periodu koji je iza nas, periodu koji je i bukvalni i u prenosnom smislu otvorio stare rane ili napravio nove (Hiron – isceljitelj, ali i naša večita rana ~ pa eto nam ove priče o virusu Corone) sa kojim treba da se izborimo do kraja i da i tu stavimo „tačku“ na ta dešavanja. Naravno, zbog samog delimičnog pomračenja, to „stavljanje tačke“ će trajati barem još jedno 3 meseca, na žalost (jer barem toliko minimum traje delimično pomračenje)

• sa Uranom iz Bika : skladni aspekt koji Uran ima i sa Suncem i sa Mesecom nam ukazuje na to da nam se sad pruža izvanredna šansa da poboljšamo svoje finansije & izvor prihoda & poslovne ugovore (Bik) kao i društveni status & dalji tok kariejre (Uran u 10 polju) i to na potpuno neplaniran i neočekivan način (sam Uran naravno) Ovo će i na Mundanom nivou doneti velike promene, posebno na Mundanoj osi 6/12 polja.


Da vidimo gde će se dešavati promene (i kakve)

○ 6 polje : javno zdravlje & zdravlje naroda, lečenje, ishrana & proizvodnja hrane, radnici, sindikati, tržište & trgovina, uslovi na radnom mestu & plata, vojska, milicija

○ 12 polje : bolnice, zatvori, institucije zatvorenog tipa, tajna udruženja, neprijatelji držve & terorizam & špijuni, sve ono što je skriveno od očiju javnosti i drži se kao najstrožija tajna, manipulacija narodom

○ znak Raka : pošasti za poljoprivredu (skakavci, gusenice, crvi… kao i zbog prirodnih nepogoda, prvenstveno poplava) pa tako i nestašica hrane. Nesloga, ratovi, teške bolesti, smrt velikog čoveka, proganjanja.

○ znak Jarca : porast broja zločina, ratovi između država, smrt vladara, sukobi na verskoj bazi. Uvećanje elementarnih nepogoda (grad koji uništava letinu, uništenje puteva i naselja usled zemljotresa i poplava)

◘ zemlje pod uticajem znaka Raka : Bahami, Kanada, Irak, Mozambik, Filipini, Tajland, USA, Somalija, Solomonova ostrva, Škotska i Holandija.

» gradovi : Bern, Kadiz, Konstantinopolj, Venecija, Stokholm, Mančester, Rokdejl, Jork, Magdeburg, Milano, Nijagarini vodopadi & NY, Stokton, Postland, Vorčester, Peoria, Santa Fe.

◘ zemlje pod uticajem znaka Jarca : Albanija, Afganistan, Bosna, Bugarska, Indija, Grčka, Meksiko, Litvanija, Australija, Kuba, Kamerun, Burma, Haiti, Lebanon, Sudan, Ujedinjeno Kraljevstvo

» gradovi : Brandenburg, Brisel, Prot Said, Preskot, Nju London, Talahasi, Kej Vest, Atlanta, Rokford, NY, Džerzi, Kedar Rapids, Ešvil, Bismark, Toledo, Klivlend, Fargo, Salt Lejk, Ostin, Virdžinija, Sijetl, Čarslton.


KAKVE PROMENE DONOSI POMRAČENJE

na ličnom nivou PROČITAJTE OVDE


DO SLEDEĆEG ČITANJA

POZDRAV OD

Šmišonje Večitog Putnika

point

Ako želite da saznate kako će ovo Pomračenje uticati na vas u narednom periodu,

na polju zdravlja, ljubavi, posla, finansija, doma…

možete naručiti astrološku konsultaciju preko ovog linka :

♥ Letnje Astrološke Konsultacije ♥

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.