Iskonski Ratnik Mars u Ovnu

Mitologija (Wikipedia)

Mars je bio rimski bog rata, sličan njemu je i Grčki bog Ares. Pored Jupitera Mars je najznačajnije italsko i rimsko božanstvo. Poštovan je od davnina u celoj Italiji, i to pod raznim imenima: Mavors – kod LatinaMamers – kod Oska i Sabinjana, Marisl – kod EtruracaMaurte – u Tuskulu, Marmar – u pesmi svešteničkog reda arvalska braća.

Mars je takođe bio poljoprivredni čuvar, što je kombinacija karakteristična za rani Rim. Bio je najistaknutiji vojni bog u religiji rimske vojske. Većina njegovih festivala održana je u Martu, mesecu nazvanom po njemu (latinski Martius), i u Oktobru, kada je počinjala sezona vojnih kampanja i završavala se poljoprivredna sezona.


Pod uticajem grčke kulture, Mars je bio poistovećivan sa grčkim bogom Aresom, čiji su mitovi reinterpretirani u rimskoj literaturi i umetnosti pod imenom Mars. Međutim, karakter i dostojanstvo Marsa fundamentalno su se razlikovali od načina na koji se ophodio njegov grčki pandan, koji se u grčkoj književnosti često tretira s prezirom i odbojnošću.

Dok je Ares bio posmatran prvenstveno kao destruktivna i destabilizirajuća sila, Mars je predstavljao vojnu moć kao način osiguranja mira, i bio je otac (pater) rimskog naroda

U mitskoj genealogiji i osnivačkim mitovima o Rimu, Mars je bio otac Romula i Remusa sa Rejom Silvijom. Njegova ljubavna afera sa Venerom simbolično je pomirila dve različite tradicije osnivanja Rima; Venera je bila božanska majka junaka Eneja, proslavljenog kao trojanski izbeglica koji je „osnovao” Rim nekoliko generacija pre nego što je Romul postavio zidine. Važnost Marsa u uspostavljanju religijskog i kulturnog identiteta unutar Rimskog carstva pokazuje veliki broj natpisa koji ga identifikuju sa lokalnim božanstvom, posebno u zapadnim provincijama.


Mars ulazi u znak Ovna 28-06-2020 i biće tu sve do 06-01-2021, jer će od 10-09 do 14-11 biti i retrogradan

Mars je treća superiorna planeta, vrlo aktivna, muška planeta. Da bi obišao Zodijak, potrebno mu je oko 2 godine pa se tako u jednom znaku u proseku zadržava nešto manje od 2 meseca. Retrogradan je svake druge godine u narednom znaku i tada je mnogo malefičniji nego kada se kreće direktno. Poslednji put je bio u Ovnu od 28-01-2017 do 10-03-2017.


Mars u Ovnu je svoj na svome, to je znak njegovog dnevnog sedišta (noćno je u Škorpiji) On je suv, topao, koleričan, vatren, muški i noćni. Prirodni je malefik, jer vlada borbom, sukobima, svađama, napadima. On je neprijatelj, ratnik, ni malo ne preza i od direktnog sukoba koji može da dovede i do krvoprolića. On je uvek aktivan, vrlo ambiciozan, jer poseduje razornu pokretačku silu koja ako nije dobro usmerena, može da ima orgomne razmere destrukcije.

Mars se po tradiciji zbog svog nomadskog, aktivnog, nemirnog, temperamenta, povezuje za kretanje & putovanja i vrlo često svi oni kojima je svakodnevnica & posao vezan za putovanja, imaju naglašenog Marsa u svom natalnom čartu.

On je prirodni vladar 3 i 10 polja; 3 polje je polje kretanja, putovanja, svakodnevnog izlaženja iz kuće i vraćanja natrag, 10 polje je polje posla & karijere, jer se mi u stvari borimo sa drugima kako bi zadržali svoj posao i potrebna nam je i snaga i ambicija, kao i razvijen takmičarski duh da bi uspeli u tome. To je sve Mars.

Mars u Ovnu je akcija, bilo kada, bilo gde, prava linija koja se nezaustavljivo kreće ka svom odabranom cilju. Tamo gde vam se bude sada našao ovaj tranztini Mars u Ovnu, to polje natala do sada je možda bilo neaktivno ili nikako niste mogli da pronađete smisao & rešenje da se pokrene taj deo vašeg života ~ ali sada, dobijate priliku da upravo to učinite, kao kada se strela povlači unazad, to je do sad bilo vaše natalno polje kroz koje će tranzitni Mars da prođe, čak i kada bude bio retrogradan, zahvaljujući svom sedištu u znaku Ovna on će biti inicijalna kapisla da ta strela krene ka putu uspeha i željenih snova i planova.

Podznak Ovan i tranzitni Mars u Ovnu

Podznak u Biku i tranzitni Mars u Ovnu

Podznak u Blizancima i tranzitni Mars u Ovnu

Podznak u Raku i tranzitni Mars u Ovnu

Podznak u Lavu i tranzitni Mars u Ovnu

Podznak u Devici i tranzitni Mars u Ovnu

Podznak u Vagi i tranzitni Mars u Ovnu

Podznak u Škorpiji i tranzitni Mars u Ovnu

Podznak u Strelcu i tranzitni Mars u Ovnu

Podznak u Jarcu i tranzitni Mars u Ovnu

Podznak u Vodoliji i tranzitni Mars u Ovnu

Podznak u Ribama i tranzitni Mars u Ovnu

Sa srećom!

Do sledećeg čitanja

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

point 

Astrološke KonsultacijeNaslovna fotografija Antoon Claeissens : Mars Vanquishing Ignorance

16 comments

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.