Pomeranje granica

21-06 imamo u 08:41:27AM Mlad Mesec na 00° Raka koji je ujedno i delimično Pomračenje Sunca. Ovo delimično Pomračenje biće vidljivo nad jugoistočnom Evropom, većim delom Azije, severnim delom Australije, nad skoro celom Afrikom, Pacifikom i Indijskim Okeanom.

ezgif.com-video-to-gif

Sabijski Simbol gde će se dešavati ovaj Mlad Mesec pod nazivom »Na brodu mornar spušta staru zastavu i postavlja novu« se povezuje sa prilagođavanjem novim životnim situacijama i promenom smera toka samog života.

Sam znak Raka je prekratnica u toku godine, jer prelaskom Sunca u znak Raka počinje Leto, pa tako i ovaj Sabijski Simbol na priča priču o čoveku kojeg čekaju velike životne promene, ali mnoge od njih će mu biti i nametnute, te će morati da se prilagođava ako želi da nastavi u dobrom pravcu svoj život.

Sam ovaj Sabijski Stepen je jedan od nekoliko energetskih zenita u samom Zodijaku, tj zenit kada čovek dobija priliku da učini izuzetno važan i bitan korak ka promenama (ne mora da bude veliki i grandiozan, samo da se učini taj korak napred)

Pozitivna strana ovog Sabijskog Simbola : sklad u odnosu sa ljudima iz naše okoline. Ove energije su uvek u harmoniji, odlično balansiranje i kontrola svih emocija i dobrih i loših, a u isto vreme te emotivne energije utiču na komunikaciju i ponašanje čoveka da bude otvoreniji i prisniji sa drugima, da bi na taj način mogao i on da pomogne njima, a i da dobije i sam pomoć ako mu je potrebna. Ovo su tako energije koje su na neki način „vetar u leđa“ teškim životnim transformacijama koje ovo Pomračenje nosi sa sobom. Naglašene emocije i osećanja, ali ne iz onog lošeg subjektivnog ugla već iz baš onog najpozitivnijeg, duhovnog, ugla će nam tako sa ovim Mladim Mesecom pomoći da promenimo neke delove našeg života na bolje i da ostvarimo neke želje koje će imati dalekosežnog uticaja ne samo na nas i našu porodicu, već i na mnoge druge ljude iz našeg života.

Negativna strana ovog Sabijskog Simbola : potpuno odbijanje i negiranje bilo kakve mogućnosti za otvaranjem prema drugima i uspostavljanjem bliskosti sa njima. Problemi u odnosima kako u domu, tako i sa partnerom, na radnom mesu sa kolegama i nadređenima. Nestabilnost koja ide iz ekstrema u ekstrem, jer dodatno pored ove namerne blokade postoji i ogromna neodlučnost i ne prihvatanje tuđih saveta ili pomoći, kao i ideje da nešto u životu može da se promeni na bolje, već se (ne)namerno neguje vrlo negativan stav prema životu i stavlja se svima oznaka „gubitnika“ koji su osuđeni da se pate, muče, i da tako životare sve do svoje smrti i da iskreno veruju da su oni rođeni „u pogrešno vreme na pogrešnom mestu“. Ponašanje je preterano u bilo kom pogledu, jer se emocije (bilo dobre, bilo loše) konstantno negiraju i potiskaju unutar sebe, što dodatno može da prouzrokuje ne samo fizičke bolesti, već i mentalne poremećaje.


PomračenjeAko pogledamo iz astrološkog ugla, odmah upada u oči da je ovaj Mlad Mesec tj Pomračenje Sunca postavljeno u 12 polju čarta i da ima egzaktan aspekt inkonjukcije (150°) sa retrogradnim Saturnom iz Vodolije koji je postavljen u 7 polju.

Takođe, na Mundanom nivou ima aspekt sekstila i sa Uranom iz Bika koji je postavljen visoko u 10 polju.

Sve ovo nam ukazuje da će ovo Leto biti potpuno „obojeno“ ovim Pomračenjem Sunca i da ćemo u narednih 3 meseca (dok traje Leto) imati događanja koja će biti usko povezana sa ovim Mladim Mesecom u Raku.


Sama opcija da su Saturn i Uran uključeni u priču o Pomračenju po meni lično me vraća na Mitologiju i borbu Urana i Saturna za prevlast nad Nebom.

Ne zaboravite, Uran nije taj koji donosi revolucije i promene, on je bio taj koji je uništavao sve one koji su želeli nešto da promene, već je sin njegov Saturn doneo promene pokrenuvši revoluciju protiv svog oca

Pošto se Uran nalazi visoko u 10 polju i ima dobar aspekt sa ovim Pomračenim Suncem, tako na Mundanom planu (čart je rađen za Beograd, znači na ovoj ovde teritoriji) donosi promene unutar država vezane za same vladare (kraljeve, precednike itd…) a uz ovaj Saturn koji ima tu inkonjukciju (aspekt dobrovoljnog podmoranja tj nevoljnog prilagođavanja) vidimo da to neće proći ni mirno ni tiho ovog puta… a ako uzmemo u obzir da je i sam Merkur krenuo retrogradno, ovo Leto će nam biti zaisgurno ispunjeno velikim oscilaciajma i promenama, kako na ličnom, tako i na Mundanom nivou.


cancer-solar-eclipse-june-2020Znak Raka je kradinalni vodeni znak, Mesec se tu nalazi u znaku svog sedišta, simbolično znak Raka je more iz kojeg je nastao prvi živi organizam na Zemlji. On simbolično predstavlja naše pra-pra poreklo. On simbolično predstavlja plod u materici koji raste i razvija se.

Voda s druge strane je oduvek važila za najbolji provodnik energija, povezuje se za emocije i osećanja, koristi se kao pročišćivač kako Duše tako i tela. Simbolično kroz Krštenje (Sveta Vodica) kroz suze (pročišćenje srca i Duše) čovek pročišćava sebe od negativnih energija i grehova.

Mlad Mesec i ovog puta Pomračenje Sunca su ciklična ponavljanja uticaja Kosmosa na nas. Pomračenje generalno stavlja potpuni fokus na jedan deo našeg života koji mora da se oživi & osvetili & pokrene kako bi mi mogli da nastavimo dalje naš život, ali na bolji način. To buđenje je uvek propraćeno prvo strepnjom, pa i strahom, ali kasnije se pokaže da su te ogromne životne promene bile pozitivne i mudre.


art-mercurius1-449x640Ono što je predhodnik ovog Pomračenja je sam tranzitni Merkur u Raku koji je krenuo od 18-06 retrogradnim hodom i koji će na taj način da bude katalizator ovog Mladog Meseca, ne samo do 12-07 dok bude bio retrogradan, već i kasnije (ovo je delimično pomračenje, što znači narednih 3 meseca ćemo da osećamo uticaj ovog Pomračenja Sunca)

Merkur, glasnik Bogova, će nam tako u narednom periodu nas podsećati i obnavljati neke situacije u životu ili odnose sa nekim ljudima kako bi mi sami iz drugog ugla mogli da sagledamo tu neku situaciju, ili pak bolje osetimo taj neki odnos, te sa tim novim informacijama doneli mudriju odluku za dalje.

Pa tako, Pomračenje Sunca tj Mlad Mesec u Raku donosi nam nešto potpuno novo i nesitraženo, a zbog aspekta kako sa Saturnom tako i sa Uranom, to će biti promene koje će pokrenuti nove dimenzije našeg života, ali i nove faze razvoja na Mundanom nivou, a sve će to proteći u glabalnom prilagođavanju novonastalim uslovima života.

Iako je trenutno Merkur u fazi da je nevidljiv, to ne znači da neće imati uticaja, jer dodatno je u konjukciji sa asteroidom Apollo, koji sa sobom nosi sva svoja značenja : Svetlonoše, Kosmokratora, Umetnika, Proroka i Iscelitelja. Pa tako, možemo da očekujemo da će i ovo Pomračenje baš tim redosledom da nam promeni život u narednih par meseci.


Ovo Pomračenje je Anularno što znači da će Mesečeva senka prekriti cenatar Sunca ostavljajući utisak vatrenog prstena. Ovaj „prsten“ je oduvek smatran simbolom kreacije, ali i destrukcije

great-american-eclipse-2017-5750068496826368.3-lawTamna senka Meseca predstavlja sve one patnje, bol, borbe, gubitke, tugu iz prošlosti, ali u isto vreme i začetak nečeg novog što treba tek da se rodi & desi. Prsten tako predstavlja inicijalnu kapislu koja je potrebna samom činu rođenja.

Na neki način, ovo je simbolična smrt i rođenje Feniksa, da bi zaista počeli da živimo, moramo prvo da umremo, tj da doživimo bolnu transfirmaciju uma & tela & duše (naše Sveto Trojstvo) i da tako pročišćeni započnemo jedan potpuno Nov Život.

To je prirodni ciklus života, sve što je rođeno, mora da umre, ali posle smrti, uvek dolazi novo rođenje. Tranformacija koju ova promena donosi neće biti odmah vidljiva (Merkur je trenutno u fazi da se ne vidi) jer ona se dešava između dva Pomračenja Meseca (ono početkom Juna što je bilo, i ovo sad što će biti početkom Jula) ali će kako bude prolazilo vreme (i u međuvremenu i Mars prešao u znak Ovna) početi da se vide prve promene i nove situacije.

Kakve promene donosi Pomračenje

pročitajte ovde


DO SLEDEĆEG ČITANJA

POZDRAV OD

Šmišonje Večitog Putnika

point

 Letnje Astrološke Konsultacije 


Naslovna ilustracija : Marco Melgrati

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.