Pomračenje kroz natalna polja

Pomračenja sa sobom donose promene. One nas protresu i promene nam ustaljene navike & rutinu. One od nas traže da se prilagodimo novim životnim situacijama i da nadogradimo svoje životno iskustvo.

Deo života koji treba da se promeni biće povezan sa simbolikom natalnog polja u kojem se nađe Pomračenje. Ta „soba“ je postala previše mala i tesna za našu Dušu, i došlo je vreme da se renovira i proširi ta soba.

Ali za raliku od mnogih drugih astroloških dešavanja, Pomračenje s obzirom da povezuje Dva Svetla i Mesečeve Čvorove, odmah počnje sa renoviranjem te „sobe“. Direktan & konkretan uticaj Pomračenja se može osetiti i barem nedelju dana pre samog Zenita.


Ali ono što je vrlo važno da se zna, je to da Pomračenje (kao i Mesečevi Čvorovi) utiču na 2 „sobe“ u našem natalu, jer njihov uticaj na naš natal se vidi samo kroz aspekt konjukcije ili opozicije (u što manjem orbisu, do 3°) što znači da će biti aktivirano polje u kojem se nađe Pomračenje i polje nasuprot njega.

U zavisnosti da li je u pitanju delimično Pomračenje ili totalno Pomračenje, period „renoviranja sobe“ će trajati između 3 i 6 meseci, a neki put ako je „soba“ baš zapuštena ili pak osoba ne želi voljno da je „renovira“ tada uticaj može da potraje i 12 meseci, ako ne i duže…

Dužina trajanja uticaja Pomračenja usko je povezana naravno i sa kretanjem Severnog i Južnog Mesečevog Čvora, koji kao osa aktiviraju neko od naših natalnih polja u periodu od 18 do 24 meseca, te tako će i samo Pomračenje trajati kraće & duže, u zavisnosti da li  ono ili pak sami Čvorovi imaju neki aspekt sa nekom natalnom planetom ili ne.


Pomračenje može da se gleda kao „treptanje svetla“ koje daju Sunce & Mesec, oni mogu da budu „lampa“ koja će osvetleti te 2 „sobe“ u našem životu i osvetleti neke delove koji su do sad možda bili slabo aktivirani ili su bili potpuno zapušteni negde u ćošku, u mraku.

Određene turbulentne energije samog Pomračenja se bez problema mogu osetiti i nekih mesec dana pre nego što ono „upali svetlo“ u našem natalu, posebno kod onih koji su rođeni u periodu Mladog ili Punog Meseca ili samog Pomračenja, ili pak u periodu prve ili poslednje četvrti Meseca (tj postoji jak akcenat na odnosu između Sunca i Meseca u samom natalu)

U tom periodu počinju već da se dešavaju neke stvari vezane za simboliku tog polja (Mlad Mesec) tj tih polja (Pun Mesec) ali mi još uvek ne shvatamo & ne primećujemo da tu „Neko od gore pali i gasi svetlo“ i skreće nam pažnju da je došlo vreme da se nešto uradi konkretnije sa tim delom našeg života, kako bi mogli da krenemo dalje.


A sada da vidimo šta će nam koja osa natalnih polja doneti u život u narednom periodu

Da bi vam bilo jasnije, gledajte u odnosu na svoj Podznak :

○ Podznak u Ovnu / Vagi : Pomračenje će aktivirati vašu osu 3/9 polja

○ Podznak u Biku / Škorpiji : Pomračenje će aktivirati vašu osu 2/8 polja

○ Podznak u Blizancima / Strelcu : Pomračenje će aktivirati vašu osu 1/7 polja

○ Podznak u Raku / Jarcu : Pomračenje će aktivirati vašu osu 6/12 polja

○ Podznak u Lavu / Vodoliji : Pomračenje će aktivirati vašu osu 5/11 polja

○ Podznak u Devici / Ribama : Pomračenje će vam aktivirati vašu osu 4/10 polja


Osa 1/7 polja u natalu »osa svesnosti o sebi i partnerskih odnosa«

Kada se ova osa aktivira sa Pomračenjem, dolazi do velike želje da se nešto konkretno promeni u životu, bilo da se mi menjamo, bilo da promenimo odnos sa partnerom (ili u nekim slučajevima sam stav o partnerskim odnosima) Ovo je osa „ja vrs. drugi“ i predstavlja samostalnost u odnosu na zavisnost od drugog ljudskog bića. Ova osa pokazuje kako mi doživljavamo sebe i kako nas drugi vide (da li kao samostalnu osobu, ili pak osobu koja zavisi od drugih)

Simbolika 1 polja : samosvesnost, samo-otkrovenje, nezavisnost, samodovoljnost, nove prilike i mogućnosti, pristup promenama i želji za njima

Simbolika 7 polja : (ne)zavisnost od drugih, partnerski odnosi, brak, bliska prijateljstva ~ ali i javni neprijatelji (tanka je linija) ugovori, naša nesvesna projekcija na druge

Pa tako kada Pomračenje aktivira osu 1/7 polja može se desiti napr ovakva situacija (ovo je platični primer, kako bi lakše razumeli uticaj Pomračenja)

○ odlučili ste se da poradite na sebi, da smršate, da promenite način odevanja, da probudite svest i duhovnost u sebi, da steknete bolju sliku o sebi i da tako poboljšate Svest o sebi. Ali, promena može da utiče na vaš odnos prema bliskim osobama, posebno na odnos sa lepšom & jačom polovinom. Ta promena u / na vama ili će dovesti do toga da druga strana se još više veže za vas, ili pak da dođe do zaključka da „novi vi“ joj (mu) nikako više ne odgovaraju, i odnos se prekida (ovo važi isto i za drugu stranu, kada je akcenat veći na 7 polja, da sama jača & lepša polovina odluči da unese promene u svoj život i da onda mi ili još više poželimo da budemo sa njom, ili pak napuštamo taj odnos jer nam se ne dopada promena koju je druga strana ostvarila)


Osa 6/12 polja je osa »prilagođavanja i povlačenja«

Kada se ova osa aktivira preko Pomračenja pokreće se pitanje našeg rasta izvan do sada poznatih okvira naše svesti & navika, van naših svakodnevnih rituala i rutinskog skoro mehaničkog načina života i jedini odgovor je da se pređu te granice i da se prihvate novi načini ponašanja i da se postavi drugačiji stav prema umu & telu & duhu. Tako, u prilici smo da promenimo naše navike i rutine i na taj način poboljšamo naše lično „Sveto Trojstvo“, koje će zauzvrat da nam podari novu snagu i mogućnost još boljeg napredovanja i kvaliteta samog života.

Simbolika 6 polja : zdravlje tj bolest, radne navike, rutina, svakodnevnica, pružanje usluga, kućni ljubimci

Simbolika 12 polja : povlačenje, podsvest, meditacija, tajne, skriveni neprijatelji, opraštanje & gubitak & odricanje

Pa tako kada Pomračenje aktivira osu 6/12 polja može se desiti napr ovakva situacija (ovo je platični primer, kako bi lakše razumeli uticaj Pomračenja)

○ naša svakodnevnica je uvek užurbana, stresna, naporna, puno obaveza kako prema karijeri, tako i prema domu i porodici, zaboravljamo na sebe, ili pak odlažemo da se pozabavimo sobom (ili da rešimo neki problem u životu) „zatrpavamo“ se poslom i samo najednom nam nije dobro. Odlazimo kod lekara i on otkriva neki zdravstveni problem. Budi se strah, a on će nas hteli mi to ili ne potpuno u jednom trenutku paralisati, ali to je dobro, jer će nas upravo to stanje straha usporiti i okrenuti nas ka sebi. Manje ćemo se „zatrpavati“ poslom, a više ćemo se baviti sobom, svojim „Svetim Trojstvom“ i tako omogućiti sebi ozdravljenje kroz povlačenje u sebe, radu na sebi i prekidu (gubitku) rutinskih navika (pa i osoba) koje su nam i donele loše zdravlje.


Osa 5/11 polja je osa »autentičnosti i kreativnog stvaranja«

Kada se ova osa aktivira sa Pomračenjem dolazi period života kada treba da promenimo način našeg kreativnog izražavanja & stvaranja (davanja & primanja ljubavi) i da proširimo granice sa novim životnim iskustvima, da probudimo u sebi još veću kreativnost (ljubav) i da usmerimo energije na ostvarenje nada & snova & planova. Moramo da budemo univerzalni, posebni, drugačiji, da naša autentičnost same pojave govori skoro isto kao i naši postupci. Javljaju se situacije u kojima se drastično menjaju životni prioriteti i prilika da se pokrenu ili završe određeni projekti koji će iz korena da nam promene život (nadamo se na bolje)

Simbolika 5 polja : kreativnost, davanje i pružanje (dobra dela) druženje & zabavljanje, izražavanje kroz neki hobi (sport, umetnost…) ljubav & sex & deca

Simbolika 11 polja : prijatelji, nade, želje, snovi, veće i manje grupe istomišljenika & društvene mreže, podrška i dobra dela drugih ljudi u želji da nam ulepšaju život

Pa tako kada Pomračenje aktivira osu 5/11 polja može se desiti napr ovakva situacija (ovo je platični primer, kako bi lakše razumeli uticaj Pomračenja)

○ nedavno ste otkrili da posedujete neki izvenredni talenat, napr slikanje. Posvećujete sebe 100% tome, sate i sate provodite nad slikarskim platnom stvarajući predivna umetnička dela. U želi da naučite još više, kako bi postali još bolji, vi ili odlazite na neku izložbu ili pak na društevnim mrežama se učlanjujete u grupe koje dele vaša interesovanja. U jednom trenutku deleći svoju kreativnost sa drugima upoznajete osobu koja ne samo što vas u potpunosti podržava, već osećate da je ona vaša „druga polovina“ i eto, desila se i predivna ljubav. Kroz razmenu energija, vi ispunjavate svoj život pozitivnim, te tako postajete sigurni u sebe i naravno uspešni u svom radu & karijeri.


Osa 4/10 polja je osa »privatnosti i javnosti«

Kada Pomračenje aktivira osu 4/10 polja dolazi do promena u načinu percepcije naše intime i svega onoga što se dešava u „4 zida“ i načina na koji se mi predstavljamo javnosti, tj svega onoga što se dešava van ta „4 zida“. Takođe, ovo je period i kada mi menjamo sebe i svoj osećaj sigurnosti & komfora koji nam pružaju dom i porodica i na taj način postajemo vidljiviji drugima i samim tim lakše & brže napredujemo u svom poslu & karijeri, jer smo uspostavili balans između privatnog i javnog života. Promena koju donosi Pomračenje na ovoj osi je vrlo snažna i duboka, jer na neki način utiče na naše poreklo & DNK (4 polje) i daje nam mogućnost da na neki način utičemo na dalji tok naše Sudbine & Karme (10 polje)

Simbolika 4 polja : privatnost, intima, dom, porodica, koreni, poreklo, DNK, osnova, komfor, sigurnost, posvećenost

Simbolika 10 polja : javnost, posao, karijera, imidž koji imamo u društvu & ugled i dostojanstvo, pozicija na društvenoj lestvici, slava & priznanja & pohvale & ambicija

Pa tako kada Pomračenje aktivira osu 4/10 polja moće se desiti napr ovakva situacija (ovo je platični primer, kako bi lakše razumeli uticaj Pomračenja)

○ već neko vreme dešavaju se možda baš i ne pozitivne situacije u vašem domu, možda gubitak jednog člana porodice, ili neplanirano preseljenje u drugi grad (državu) Gubitak jednog člana porodice će vas na neko vreme povući iz javnog života, jer morate da brinete o ostalim članovima, ili pak preseljenje će uticati na stagnaciju na radnom mestu pa tako i daljem razvoju vaše karijere, dok se ne priviknete na nove uslove života & rada u tuđini. Ali, vremenom, kroz proces samo-otkrovenja, spoznaje sopstvenih korena & vrednosti, vi dolazite u bolju poziciju da stabilnije & sigurnije se okrenete svom poslu i na taj način zablistate sa svojom karijerom.


Osa 3/9 polja je osa »percepcije i ekspanzije rasta«

Kada Pomračenje aktivira osu 3/9 polja u vašem natalu, ono sa sobom donosi promenu vašeg načina razmišljanja i poimanja stvari & situacija & ljudi oko vas. Najednom sve ono što ste do sada naučini nije dovoljno, najednom dolazite u situaciju da preispitate & promenite svoju životnu filozofiju & uverenja & verovanja. Promene od vas zahtevaju da nadograđujete svoje iskustvo i da ga posle toga prenosite drugima. Dolazi do određenog „Matrix buđenja“ kada shvatate da mnogo toga u vašem životu ne samo što nije dobro, već vam možda i na neki (ne)posredan način šteti i usporava u vašem intelektualnom & duhovnom napredovanju, pa tako vas sprečava da budete srećni i zadovoljni sa svojim životom.

Simbolika 3 polja : učenje, čitanje, pisanje, kursevi, percepcija realnosti, rođaci, komšije, svakodnevnica & prilagođavanja

Simbolika 9 polja : više obrazovanje, mudrost, prenošenje znanja, nove spoznaje & kulture & učenja, ekspanzija Duše (poboljšanje Karme) zakon & moral

Pa tako kada Pomračenje aktivira osu 3/9 polja može se desiti napr ovakva situacija (ovo je platični primer, kako bi lakše razumeli uticaj Pomračenja)

○ nedavno ste postali roditelj po prvi put, nemate nikakvog iskustva, pitate druge, roditelje, prijatelje, stručnjake, za savet, čitate knjige, razmenjujete informacije sa drugim roditeljima i tako poboljšavate sebe i samim tim svom detetu obezbeđujete bolju budućnost. Ili pak, primetili ste da vaš rad na poslu i nije više tako dobar, čak i sam poslodavac često ima zamerke na vaš rad, odlučujete da nadogradite svoje znanje preko nekog krusa & specijalizacije, i tako na taj način poboljšate sebe i svoj rad na poslu, te tako poslodavac odlučuje i da vas pohvali i unapredi.


Osa 2/8 polja je osa »poznatog i nepoznatog«

Kada Pomračenje aktivira vašu osu 2/8 polja dolazi do promene u vašem shvatanju sopstvenih vrednosti, promene u vašem samopouzdanju, stavu prema materijalnim stvarima & novcu, i u isto vreme gubi se strah od nepoznatog, od gubitka, od iluzija materijalnog sveta koje nam daju lažni osećaj sigurnosti i trajnosti. Ništa na ovom Svetu ne traje većno (sem Duše) Telo samo po sebi je samo ljuštura koju Duša uzima na rođenju kako bi mogla da kroz ovaj materijalni Svet ispravi svoje karmičke greške i nadogradi sebe najbolje što može. Pred kraj, ona odbacuje tu ljušturu, telo umire, Duša doživljava transformaciju. Kada se oslobodimo straha od materijalnih gubitaka, omogućavamo sebi da budemo u što manjim dugovima (kako materijalnim, tako i karmičkim)

Simbolika 2 polja : novac, materijalno, (ne)pokretna imovina, samopouzdanje, samovrednovanje, izvor prihoda, sve ono što održava & čuva telo (odeća, hrana, piće, lekovi)

Simbolika 8 polja : prolaznost, smrt, umeće prilagođavanja i opstanka & preživljavanja, opasnosti, (ne)pokretna imovina drugih koja ima (ne)posredan uticaj na naš život

Pa tako kada Pomračenje aktivira osu 2/8 polja može se desiti napr ovakva situacija (ovo je platični primer, kako bi lakše razumeli uticaj Pomračenja)

○ već neko vreme ste u finansijskim problemima, ali imate podršku porodice ili partnera, koji vam pružaju finansijsku pomoć, ili pak podižete kredit & uzimate pozajmicu. Ali, to ne rešava osnovni problem, već samo privremeno vam daje osećanje rasterećenja. Vremenom, vi menjate stav o sopstvenim vrednostima, tražite od poslodavca povišicu & odlazite na drugo bolje plaćeno radno mesto, i situacija se polako menja, više ne zavisite od porodice & partnera, vratili ste pozajmice & odplatili kredite u banci. Doživeli ste transformaciju ne samo „Svetog Trojstva“ (um & telo & duša) već i transformaciju vašeg kompletnog života (na bolje)


DO SLEDEĆEG ČITANJA

POZDRAV OD

Šmišonje Večitog Putnika

point

Letnje Astrološke Konsultacije

2 comments

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.