Pogrešno vreme ili pogrešno mesto ?

Sam kraj Maja biće obeležen sa dva minorna aspekta, ali dva vrlo teška aspekta. Prvi će biti inkonjukcija (150°) između Merkura iz Blizanaca i retrogradnog Saturna iz Vodolije, a drugi će biti semiskver (135°) između Sunca iz Blizanaca i Plutona iz Jarca.

Merkur inkonjukcija Saturn vam je apekt koji slikovito može da se opiše kao pokušaj da se kocka provuče kroz okrugli prolaz, tj ovaj aspekt nam donosi situacije u kojima dosadašnje životno iskustvo i logika baš i ne mogu da nam puno pomognu, već moramo da se prilagodimo i da budemo dovitljivi i originalni ako želimo da odradimo posao do kraja.

Naravno, i komunikacija sa okolinom će da bude dosta „na 3 ćoške“ jer će svako za sebe da priča (vrlo malo da sluša i čuje) i stalno će se ponavljati jedna te ista priča (Saturn je ipak retrogradan) i imaćemo utisak da sedimo na pokvarenom gramofonu koji nas vrti u krug i da od loše muzike jednosatvno ne možemo da dođemo do reči (a ni do logičkih ideja)

Ovo je aspekt koji često donosi osećanje obeshrabrenosti, jer u jednom trenutku nam ništa ne ide od ruke, niti znamo kako da se postavimo u datoj, vrlo izazovnoj, situaciji. Ovo su sve one situacije u kojima naša ili tuđa reakcija ni malo nije u skladu sa tom situacijom, a sve to ni malo nije ni iz zle namere niti namerno, već jednostavno, eto, desilo se „izleteo golub“…

S druge strane, Sunce u semi-skveru sa Plutonom je tek priča za sebe. Sam 135° aspekt je nešto kao kombinacija kvadrata i inkonjukcije, tera nas da se prilagođavamo, ali nam i ne daje odgovarajuće uslove da brzo i praktično se i adaptiramo u toj novonastaloj situaciji. Uzimajući u obzir da inače sam odnos Sunca i Plutona nije nikada lagan, jer su to planeta života i smrti, početka i kraja, zdravlja i bolesti, eto nam prilike da nadogradimo svoje životno iskustvo kroz neke ne baš lagane događaje koji nam stižu u susret.

Sunce u napetom semi-skveru sa Plutonom će tako u ovih par dana da nam na Put donesu probleme sa autoritetima, posebno onim starijim od nas, pa uplitanje u konflikte koji dolaze zbog generacijskih razlika, ili pak situacije u kojima kroz teže momente odrađuejmo neke naše velike karmičke greške (karma-bumerang) Ovo je takođe i fizički naporan aspekt, jer crpi snagu i vitalnost, pa ćemo ovih par dana morati da povedemo računa i o svom zdravlju.


DO SLEDEĆEG ČITANJA

POZDRAV OD

Šmišonje Večitog Putnika

point

Astrološke Konsultacije

5 мишљења на „Pogrešno vreme ili pogrešno mesto ?

      1. Hvala ♥ Volim da pišem što sam starija sve više me to privlači, čak i kao ideja da možda slučajno prelomim pa uzmem da napišem neku knjigu o Astrologiji napr. Pre dok sam bila mlađa volela sam puno da pričam (Merkur) al sad nekako mi je lakše i lepše samo da pišem (Merkur egzaltira ćutologa Saturna) ☺

        Liked by 1 person

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.