Šta nam donose Mesečevi Čvorovi?

Od Maja 2020 do Januara 2022

OVANimgur» Podznak Ovan « Severni Mesečev Čvor će vam aktivirati vaše 3 polje i želju za promenama i kretanjem. Sada će doći vreme da kažete sve ono što vam je jako dugo ležalo na srcu & Duši, imaćete prilike da poboljšate komunikaciju sa okolinom, i da nadogradite svoje znanje kroz razne hobije i kurseve. Južni Mesečev Čvor će pak da aktivira vaše 9 polje, pa će se aktivirati karmička priča vezana za prošloživotna iskustva vezana upravo za tu oblast vašeg života, odnos prema višem znanju, duhovnosti, zakonu, moralu, inostranstvu, religiji, snovima.


BIKImgur» Podznak Bik « Severni Mesečev Čvor će aktivirati vaše 2 polje, pa tako u narednom periodu bavićete se finansijama, profitabilnim poslovnim ugovorima, kupo-prodajom, štednjom, ulaganjima. Imaćete prilike da uspostavite kontrolu nad izvorom svojih prihoda, pa tako i da sebi obezbedite stabilniji život. Južni Mesečev Čvor će pak aktivirati vaše 8 polje, što znači da ćete u narednom periodu imati prilike da ne samo odplatite & vratite finansijske dugove & kredite, već i da odradite & ispravite puno svojih prošloživotnih grešaka i oslobodite se negativne energije koja vas je blokirala da dišete punim plućima.


BLIZANCIImgur» Podznak Blizanci « Severni Mesečev Čvor će aktivirati vas, kompletno, doneće vam priliku da poradite na sebi, da promenite svoje ponašanje, temperament, dobre i loše osobine, da promenite svoj izgled ako to želite. Velike sudbinske pozitivne promene vam stižu u susret! Južni Mesečev Čvor će pak staviti fokus na vaše 7 polje i odnose sa drugima, prvenstveno vaše partnerske odnose i sve će biti sudbinski, jer će Karma aktivirati priču o ljubavi samo za vas. Za mnoge ovo će biti period kada će pronaći svoju srodnu Dušu, a mnogi će stati i na „ludi kamen“.


RAKimgur» Podznak Rak « Severni Mesečev Čvor će kod vas aktivirati vaše 12 polje, što znači da ćete u narednom periodu imati pregršt dežavu situacija, sudbinskih susreta sa ljudima sa kojma ste bili povezani u prošlim životima. Neki od njih će vam pomoći u karijeri, neki sa zdravljem, a neki će promeniti dosadašnju monotonu situaciju u vašem domu. Južni Mesečev Čvor će aktivirati vaše 6 polje i doneće vam mogućnost da promenite svoje svakodnevne navike & rutinu, i da prilagodite nove (poslovne, porodične) obaveze sa svojim raspoloženjem i planovima.


LAVimgur» Podznak Lav « Severni Mesečev Čvor će staviti fokus na vaše 11 polje te ćete tako u narednom periodu biti u mogućnosti da upoznate vrlo važne osobe ili veće grupe istomišljenika, i da zajedničkim ulaganjima pomognete jedno drugome što se tiče prvenstveno finansija i karijere. Južni Mesečev Čvor će aktivirati vaše 5 polje, te tako će u narednom periodu da vam omogući da na kreativan način realizujete svoje planove i projekte, da svojom harizmom postanete inspiracija mnogima, pronađete ljubav svog života, usmerite svoje naslednike na Dobar Životni Put.


DEVICAImgur» Podznak Devica « Severni Mesečev Čvor će aktivirati vaše 10 polje i usmeriće vas ka vašem poslu i daljem nadograđivanju vaše karijere. Oni koji su do sad tražili posao, pronačiće ga, oni koji su želeli promene, dobiće ih. Južni Mesečev Čvor pak će aktivirati 4 polje i staviće fokus na vaš dom i porodicu. Mnogo toga će se promeniti u vašem domu, posebno u vezi odnosa sa starijim članovima (najviše vezano za njihovo zdravlje) Sada ćete imati prilike da uredite svoj dom po svojim željama i da obnovite pozitivne energije i osećanje sigurnosti i komfora za kojim već duže vreme tragate.


VAGAimgu» Podznak Vaga « Severni Mesečev Čvor će aktivirati vaše 9 polje i tako vam u život doneti pregršt neobičnih, mudrih i nadasve drugačijih ljudi. Imaćete prilike da spoznate mnoge životne istine, da dođete u kontakt sa strancima, učenjacima, mudracima, imaćete naklonsot zakonodavaca i države i vaš posao će doživeti procvat. Južni Mesečev Čvor će se fokusirati na vaše 3 polje i karmički će vam aktivirati odnos sa bliskim prijateljima, rođacima, doneće vam mogućnost da imate prekognitivne snove, pojačanu intuiciju i da mnogo bolje procenjujete situacije & ljude nego do sada.


ŠKORPIJAimgur» Podznak Škorpija « Severni Mesečev Čvor će aktivirati vaše natalno 8 polje i doneti vam period transformacije duha i tela. U narednom periodu više ćete obraćati pažnje na sve ono što je skriveno od očiju javnosti, i u materijalnom i u duhovnom smislu, više ćete se interesovati za misticizam, onostrano, vaša moć prekognicije će doživeti procvat. Južni Mesečev Čvor će aktivirati vaše 2 polje i omogućiti vam da stabilizujete svoju finansijsku situaciju kao i sam izvor zarade, da bude siguran i dugotrajan. Takođe, dobar period za štednju & ulaganja, ali ne i za kupovinu (ne)pokretne imovine ili podizanje kredita & pozajmice.


STRELACimgur» Podznak Strelac « Severni Mesečev Čvor će aktivirati vaše 7 polje i okrenuti vas ka odnosu sa drugim ljudima. Imaćete više kontakta sa ljudima koji su drugačiji od vas, moguće su neočekivane poslovne ponude takođe i sklapanje ugovora na određeno vreme. Mnogi od vas će imati mogućnost da urede svoj život po „svojoj meri“, a moguća je i opcija preseljenja (u drugi grad ili državu) Južni Mesečev Čvor će staviti fokus na vaše 1 polje, te ćete tako imati mogućnost da razrešite odnose sa lepšom & jačom polovinom, ili da u narednom periodu upoznate osobu koja jer karmički povezana sa vama i koja će promeniti vaš život iz korena (ljubav, veridba, brak)


JARACimgur» Podznak Jarac « Severni Mesečev Čvor će pokrenuti simboliku vašeg 6 polja, te ćete u narednom periodu menjati svoju svakodnevnicu, navike i rutine, baviti se više svojim zdravljem i uklanjati sve prepreke koje vas ometaju da vaš svakodnevni život ima smisao i svrhu. Južni Mesečev Čvor će aktivirati vaše 12 polje, te će vam naredni period biti potpuno okernut samopreispitivanju, traženju smisla života kroz duhovnost, mistiku, unutar sebe, a naravno i vaš život će dovesti ljude iz vaših prošlih života koji će ovog puta biti tu da vam pomognu da odradite svoje karmičke greške i okrenete „nov list“ u svom daljem životu.


acuario» Podznak Vodolija « Severni Mesečev Čvor će aktivirati vaše natalno 5 polje i doneti u vaš život prelepe trenutke sa vašom porodicom. Pratiće vas sreća, više nego obično ćete imati prilike da budete uzor i „svetionik“ ljudima iz vaše okoline, posebno mlađima. Mnogi će upoznati svoju sudbinsku ljubav, mnogi će biti blagosloveni novim članom porodice. Igrajte igre na sreću! Južni Mesečev Čvor će se okrenuti vašem 11 polju i dati vam mogućnost da rasčistite svoj krug prijatelja & kolega i da izdvojite „žito od kukolja“. Takođe, daće vam mogućnost da sprovedete neke ideje & projekte za koje do sad niste imali ili uslova ili hrabrosti da učinite.


RIBEimgur» Podznak Ribe « Severni Mesečev Čvor stavlja fokus na vaše natalno 4 polje i tako započinje novu fazu u vašem životu i u životima vaše porodice. Mnogo toga će biti promenjeno, obnovljeno i nadograđeno. Imaćete prilike da uredite svoj porodičan život i da tako ojačate smisao svog života i ponovo osetite komfor i sigurnost u svom domu. Južni Mesečev Čvor će aktivirati vaše 10 polje i doneti vam mogućnost da se fokusirate na važne poslovne projekte, ili pak da pronađete posao koji vam više odgovara. Takođe daće vam mogućnost da promenite svoje životne prioritete i lakše da jedan po jedan ih realizujete.


Astrology pics fromChocolatita.deviantart.com

DO SLEDEĆEG ČITANJA

POZDRAV OD

Šmišonje Večitog Putnika

point

Astrološke Konsultacije

veliki prolećni popusti od 50% !

10 мишљења на „Šta nam donose Mesečevi Čvorovi?

 1. Draga Nevenka,
  Zahvaljujem ti se najsrdačnije na iscrpnim podacima.

  Tvoj tekst mi je skrenuo pažnju da je u mom natalu na snazi konjunkcija tranzitnog SČ-a sa natalnim JČ-om i vs. osa 3/9. Pokušaću to da rastumačim, tim pre što u natalu imam Mesec u konjunkciji sa Saturnom u konjunkciji sa JČ, a sad je u igri i tranzitni SČ. Mesec i Saturn su na nultom i prvom stepenu Raka.

  Liked by 1 person

  1. Poštovanje ☺
   Drago mi je da vam je tekst bio zanimljiv i informativan.

   Sama konjukcija između Meseca & Saturna & JMČ je vrlo jaka & teška priča, karmički puno patnje zbog doma & porodice (loša karma predaka što bi Đotiš rekao) Izuzetno snažna (pod)svest & intuicija & prekognitivni (maximalno teški) snovi, uvek nekako drugačiji od drugih (vrlo često „crna ovca“ u porodici ili zbog porodice) puno gubitaka i odricanja u životu, koja imaju smisla tek kad se krene sa duhovnim nadograđivanjem.

   Trebalo bi da povedete računa u narednom periodu zbog nastupajućeg pomračenja koje će biti 20-06 baš na 00° Raka.

   Svako dobro želim ☺

   Liked by 1 person

   1. Draga Nevenka,

    Oprostite što sam Vam se obratila na ti. Uobičajena blogerska navika.

    Da, sve je tako kao što ste rekli. Neizmerno Cam se zahvaljujem što ste posvetili svoje vreme i pažnju da mi objasnite značaj i uticaj pomenutih konjunkcija.

    Posvećenije okretanje ka duhovnosti je otpočelo kad su tranzitni i natalni SČ bili u konjunkciji 2011. godine. Sad sam vratila film unazad. Bila sam u mračnoj fazi – to be or not to be.

    Mislim da je rasplitanje odnosno življenje sopstvenog života otpočelo smrću svih mojih predaka.

    Do tad sam se zaista osećala kao da nosim tuđe terete na svojim leđima.

    Obratiću pažnju na period oko i za vreme pomračenja Meseca, kao što ste mi skrenuli pažnju.

    Još jednom, od srca Vam se zahvaljujem na poklonu koji ste mi darovali.

    Kad se odlučim za konsultacije obratiću Vam se kako ste naveli na Vašem blogu. 🙂

    Srdačan pozdrav…

    Liked by 1 person

   2. Heh, nije problem sa „vi na ti“, što se tiče Blogovanja, ja sam tu nova, i nisam upoznata sa „pravilima ponašanja“ ☺ Ja „vi“ po nekoj navici, lako je posle preći na „ti“ ☺

    Ja se divim svima koji uspeju da se izvuku iz mračnog perioda sa tom snažnom konjukcijom, još ako je tu i Sunce u Ribama, jedini način i jeste okretanje ka tradicionalnoj Duhovnosti i praktikovanju iste ♥ posebno ako gledamo iz ugla Đotiša.

    Moguće je da je u to sve umešana i sama arapska tačka Karme i arapska tačka Predaka (jer su i Saturn i JMČ takođe povezani sa Karmom i precima) 2011 je sama po sebi bila vrlo „čupava“ i teška godina, jer je tada tr. Saturn bio u znaku Vage, snažno egzaltiran i u opoziciji sa tr. Jupiterom u Ovnu (2 hronokratora koji nam „boje sudbinu“ ~ retko kad koristim trans-saturne po navici zbog Đotiša)

    Hvala za feedback i hvala za komentare za tekstove, puno znače ☺ ♥

    Liked by 1 person

   3. Možda je najbolje da to ti ili Vi bude dogovorno. Novi ste utoliko što sam tek sad, nakon što ste Vi došli na moj blog, poželela da vidim Vaše tekstove. A koliko vidim dugo ste Vi u ovim onlajn vodama. 🙂

    Ne, Sunce nije u Ribama. Ja sam Jarac podznak Ovan. Neptun je vladalac 12. polja, a nalazi se u 8. polju (vrh Škorpija) u Strelcu, konjunkcija sa Antaresom. Pluton je u Vagi u 6. polju (vrh Devica). Kvadrira pomenuti Mesec i RSaturn u Raku u 3. polju (vrh Blizanci).

    Kao amater proanaliziraću svoj doživljaj tranzita. Kad je tranzitni Pluton legao na natalno Sunce (i Merkur), tu oko 15-16 st. Jarca, zaista sam morala da pustim da me skrši skroz. Drukčije nije išlo. Svako opiranje je bio novi udarac. U tom periodu tranzitni Uran mi je još uvek bio u 12. polju (12 godina je čučao tu). Kad je izašao u 1. polje prvi udar je bila opozicija sa natalnim Uranom u 7. polju. Tad su mi se dešavale skroz sulude stvari. Trenutno Uran tranzitira preko natalnog Marsa (u 1. polju, vrh Ovan) u Biku i udara mi direktno na nervni sistem i imam glavobolje jače i učestalije nego pre. Vl. RVenera je u 11. polju u Vodoliji u konjunkciji sa Jupiterom. Preko njih će tek da pređu tranzitni Pluton i Saturn za koju godinu, a tranzitni Mars će uskoro da pravi sekstil ka njima, a upravo je ovih dana ušao u natalno 12 polje. 🙂

    Krajem 2011. godine tranzitni Saturn mi je ušao u 7. polje i napravio konjunkciju sa natalnim Uranom. Sve u Vagi. Naredne godine sam upoznala muškarca 20 godina starijeg od sebe koji mi je bio teška lekcija.

    I tako, mogu da nastavim da pišem danima, ali ne bih da previše uzurpiram prostor za komentare. Sem toga, komentari su mi amaterski, a i drugi ljudi čitaju.

    Nevenka, mnogo mi se sviđa Vaš pristup astrologiji. Iz svake rečenice koju napišete naučim nešto novo.

    Hvala Vam za ovu prijatnu komunikaciju koja se fino razvija.

    Svako dobro…

    Liked by 1 person

 2. Uh, Sunce bi da drži sve pod kontrolom, a Ovan bi da sve bude „odmah i sad“ pa kud puklo. Velika razlika, bukvalno Dr Džekil i Mr Hajd neki put u ponašanju.

  Ja retko kad prilikom analize natala koristim transplutone (Uran, Neptun, Pluton) Njih više vezujem za Mundana dešavanja koja posredno utiču na osobu.

  Takođe, koristim sistem znak = polje, ostala navika iz Đotiša, ali i kroz praktikovanje Tradicionalne Astrologije. Znači imamo Asc u Ovnu, Sunce i Merkur u Jarcu u 10 polju, Mesec Saturn JMČ u Raku u 4 polju, Venera i Jupiter u Vodoliji u 11 polju, Mars u Biku u 2 polju.

  2 polje ~ sistem vrednosti, sve ono što čini osobu sigurnom u svoje sposobnosti, samovrednovanje, ljubav prema samom sebi. Ovaj Mars tu donosi oscilacije i pad samopouzdanja, um je stalno okrenut 24/7 dokazivanju „mogu, umem, smem“ kako drugima tako i sebi.

  4 polje ~ a to je polje osnove, polje koje pokazuje da li osoba oseća smisao svog postojanja, korene, te bi to objasnilo puno toga što se tiče pojave tog „down“ perioda baš u trenutku povratka Čvorova i egzaltiranog tranzitnog Saturna.

  11 polje ~ je polje nada, snova, želja, pa tako sa Venerom i Jupiterom koji makar po znaku imaju kvadrat sa onim Marsom vidi se da želje i nade postoje, ali da često si sama sebi najveći neprijatelj, jer ubediš sebe da ti to u stvari ne smeš, ili ne možeš ili ne umeš da uradiš, pa vrlo često odustaneš u poslednjem trenutku od nekog plana ili projekta.

  Samo slobodno piši, meni je to super da neko napokon komentariše tekstove ovde ☺

  Liked by 1 person

  1. Dobro, sad mi je lakše. Rekoh da ne smorim s komentarisanjima.

   Hahaha. Jeste, od sumraka do svitanja, oscilatorno, često promenljivo. 🙂

   Ljubazno ti se zahvaljujem na dodatnim objašnjenjima. Zaista znače.

   Zamumuljila sam s prethodnim komentarom, pa samo da ispravim.

   Mars jeste u Biku, ali u 1. polju (vrh Ovan). Dakle, mua. Vl. 1 u 1.

   polje je u Biku.

   Mesec Saturn JMČ u Raku su u 3. polju (vrh Blizanci). Vl. 4 u 3.

   polje je u Raku.

   Ono, od asc Ovna do Riba, od 1. do 12. kuće, kao „prirodan“ raspored. Nema dvostrukih vrhova kuća.

   Sunce i Merkur (valjda spaljen, jer je orbis jedan stepen) u Jarcu u konjukciji sa MC-om.

   Za RVeneru i Jupitera tačno. 🙂 S obzirom da je kvadrat s Marsom, tu je RVenera u klinču. Za Jupitera da ga Mars kvadrira mislim da je veliki orbis (10 stepeni).

   Hvala ti, Nevenka.

   Dobro jutro ti želim… 🙂

   Liked by 1 person

 3. Heh, e sad sam se ipak zbunila ☺
  Tvoj Podznak (1 polje) u Ovnu ili Biku?

  Ja koristim sistem znak = polje, ostala navika iz Đotiša, a i tradicionalna Astrologija koristi taj metod isto, tj sada praktikujem mix. istoka i zapada (koristim Đotiš metode iako radim „našu“ zapadnu astro, i imam odlične rezultate)

  Nekako mi je i najlogičniji taj sistem znak = polje u odnosu na ostale varijante Plasidus, Regiomontanus, Koch i ostali (s obzirom da kod njih se pojavljuju te „umetnute“ priče polja i planeta, što je meni potpuno nelogično)

  Pozdrav od još jednog spaljenog (retrogradnog) Merkura ♥

  Свиђа ми се

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.