Kolektivna promena svesti

Prvo mala škola Astrologije

Sverni Mesečev Čvor

RahuNije planeta, on je senka. Deluje samo uz Mesec. On vlada stvarima koje nismo uspeli da odradimo iz prošlog života (prošlih života) i to nam sad u ovom životu postaje opsesija. Strasti, želje, sve ono što žarko želimo, stremimo, priželjkujemo i želimo da osvojimo da bi ga nazvali „moje“. Severni Mesečev Čvor je opsesija, fixacija na jednu ideju, fanatizam (tj sve ono što želimo, a ne možemo da imamo)

Na neki način, on je naša Pandorina kutija…

Usko je povezan i sa Saturnom – jer Saturn daje granice, a Severni Mesečev Čvor želi da prekorači te granice čak i ako nema ni znanja ni mogućnosti za to. Sve ono što je „van granica“, tabu, nedozvoljeno, „slatki greh“ itd… to je sve on. Negativno postavljen donosi malverzacije, prevare, „gaženje preko leševa“ ~ negativna opsesija & inat. U ekstremnim slučajevima, u natalu loše postavljen Severni Mesečev Čvor može da donese čak i mentalne bolesti.

Južni Mesečev Čvor

KetuRefleksija sa Marsom – pokazatelj svega onoga što smo osvojili, pregurali, naučili (vezano naročito za prošli život) pa samim tim postavka Južnog Mesečevog Čvora u nekom polju pokazuje oblast života koja nas baš posebno i ne interesuje ili ne želimo da imamo posla sa tim. Južni Mesečev Čvor se više vezuje za duhovni život, religiju, mistiku, ezoteriju, astrologiju.

Njemu uopšte nisu bitne materijalne stvari (kao što je pak Severni Mesečev Čvor opsednut njima) Južni Mesečev Čvor bukvalno želi da pobegne od materijalnog. Zato su njih dvoje postavljeni na 180° jedno od drugog i unose „klackalicu“ u život osobe, tamo gde se nalaze u njenom natalnom čartu.


Kolektivne karmičke promene & lekcije Duše se prate kroz kretanje tranzitnih Mesečevih Čvorova. Od Novembra 2018 bavili smo se promenom kolektivne svesti u simbolici znakova Raka i Jarca kroz koje su prolazili Severni i Južni Mesečev Čvor.

Severni i Južni Mesečev Čvor nisu planete, već matematičke tačke, pa tako imamo „Main“ i „True“ poziciju Čvorova ~ matematički tačnija je naravno opcija „True“. Od 05. Maja 2020 u 7h49am Čvorovi su se premestili na Blizanac & Strelac osu i tu će biti do 18. Januara 2022.


Od Novembra 2018 na kolektivnom nivou usavršavali smo energije znaka Raka (Severni Mesečev Čvor) kako bi mogli da nadograđujemo dalje svoju individualnost uz pomoć energija znaka Jarca (Južni Mesečev Čvor) Ove energije su bile snažno usmerene na naš osećaj doma & porodice u odnosu ne samo na posao & karijeru, već i na društvenu & političku situaciju oko nas.

Sada kada su se energije promenile i kada su na snazi Blizanci i Strelac sve se okreće znanju, učenju, spoznaji, zakonima, moralnosti, duhovnosti, intelektualnosti, uzvišenosti. Sada treba da sve ono što smo do sada naučili (Blizanci) da sprovedemo u praksu (Strelac)


Za razliku od ose Rak & Jarac, ova osa Blizanci & Strelac je mnogo dinamičnija, brža, aktivnija, pa ćemo se osetiti prozvanim i mi da budemo ažurniji, da više pitamo, saznajemo, zapisujemo, otkrivamo i prenosimo drugima dalje ono što smo spoznali. Sve će se usmeriti na vesti & informacije i na njihov način otkrivanja i prenošenja dalje.

Poslednji put kada su se Čvorovi našli na osi Blizanci & Strelac, to je bio period od Oktobra 2001 do Aprila 2003, pa pošto su oni u suštini stalno u retrogradnom hodu, a i vezuju se direktno za Karmu i Sudbinu, velika je verovatnoća da će u narednom periodu mnoge situacije ili osobe iz ovog predhodnog perioda ponovo da se aktiviraju & pojave u našem životu.


Energija Blizanaca je vrlo živahna, druželjubiva, tako da ćemo uz njenu pomoć da dobijemo volju da delimo svoja životna iskustva sa drugima, da se savetujemo, razmenjujemo ideje i planove, da se ispomažemo međusobno i da tako uz odlično organizovani timski rad postignemo zavidne rezultate, na bilo kom polju našeg života koji nam je trenutno na prvom mestu.

Energije Strelca su takođe vrlo pozitivne, jer su to energije višeg uma, spoznaje, duhovnosti, filozofije, religije, morala, zakona, a i takođe želje da se prošire granice života, ne samo u intelektualnom smislu, već i konkretnom fizičkom smislu, pa eto češćih putovanja, pa i preseljenja, promene mesta života, susreta sa stranim kulturama, učenju i prilagođavanju ljudima koji su dijametralno drugačiji od nas.


DO SLEDEĆEG ČITANJA

POZDRAV OD

Šmišonje Večitog Putnika

point

Astrološke Konsultacije

veliki prolećni popusti od 50% !

2 мишљења на „Kolektivna promena svesti

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.