Asteroid Pallas Athene

Wikipedia astronomija

2 Palas je jedan od najvećih asteroida lociranih u glavnom asteroidnom pojasu. Otkrio ga je Hajnrih Vilhelm Mateus Olbers 28. marta 1802. godine.

Prečnik asteroida je približno 550 km a srednja udaljenost od Sunca je 2,7 astronomskih jedinica (AJ). Perihel orbite je na 2,13 AJ a afel na 3,41 AJ, sa nagnutošću (inklinacijom) orbite od 34,8 stepeni prema ravni ekliptike.


Wikipedia mitologija

Postoji nekoliko verzija Atininog rođenja. U jednom, koji se najčešće spominje, Metida, boginja mudrosti, zatrudnela je sa Zevsom. Zevs se veoma uplašio jer je postojalo proročanstvo da će Metida imati dvoje dece – jedno od njih će biti najodanije Zevsu od sve njegove dece, a drugo će biti silnik koji će ga srušiti. To je Zevsa uplašilo, jer se setio da je on svrgnuo svoga oca, te se bojao da će se tako nešto i njemu desiti. Zato je Zevs pretvorio Metidu u muvu i onda je pojeo.

No, bilo je prekasno. Metida je, u Zevsu, počela da pravi kacigu i odoru za svoju začetu ćerku. Zvuk čekića kojim je Metida pravila kacigu, uzrokovao je veliki bol u Zevsovoj glavi, pa je Hefest rascepio njegovu glavu. Atina je iskočila kroz pukotinu, već odrasla, potpuno obučena i potpuno opremljena ratnom opremom.

Atinina najbolja prijateljica je Nike, boginja pobede. Atina se pojavljuje kao zaštitnica mnogih grčkih junaka, uključujući Herakla, Odiseja i Jasona. U grčkoj mitologijiAtina (grčkiἈθηνᾶAthēnâ, ili ἈθήνηAthénēdorskiἈσάναAsánalatinskiMinerva) je bila boginja civilizacije, tj. mudrostitkanjazanata i trezvenije strane rata (nasilje i krvožednost su bili Arejeva svojstva).

Atinina mudrost prati tehničko znanje potrebno u tkanju, metalurgiji ali takođe uključuje i lukavost (metis) likova kao što je Odisej. Njoj su sveti sova i maslinovo drvo.

Prve priče o Atini govore o njoj kao o boginji ptica. Prvobitno je zamišljena kao boginja sa krilima, a čak je u nekim mitovima i sama bila ptica – sova. Zato i ne čudi zašto u mitovima koji su nastali kasnije Atenina poruka stiže preko orlasokola i sl.


Pallas Athena Astrologija

Pallas Athena tako prvenstveno u natalnoj karti pokazuje „um Boga“ tj da li je osoba u mogućnosti da uspostavi direktnu povezanost sa Bogom, tj Višim Kosmičkim Silama. Pozitivno postavljena donosi okrenutost Veri, a negativno postavljena donosi poremećaj „sindrom Boga“. Ona je ono božansko u čoveku što ga čini čovekom, uzvišenim intelektualnim bićem. U ovo moderno vreme, možda bi napr. mogli da je povežemo sa Wonder Woman.

Ona se vezuje za naš intelektualni deo ličnosti (jer je rođena u glavi Saturna) Ona je čista logika, nauka, poštovanje prirodnih zakona. Ona je vešt strateg, borac, kreativni stvaralac, pa čak i može da donese genijalnost. Tamo gde se nađe u natalnoj karti uvežava mogućnost tog polja, aktivira ono pozitivno i sanira ono negativno, na neki način ako se nađe u malefičnim poljima (6-8-12) ona će tu umesto nas da se bori sa tim negativnim energijama koje dominiraju u tim poljima.

Ona je dosta muškobanjasta (rođena je pod punom ratnom opremom, tj Zevs je nju tretirao kao sina, ne kao ćerku, a i ona se ponašala upravo tako) ona je naša najbolja drugarica, najdraža sestra, žena u našem životu u koju možemo da imamo najviše poverenja i koja će učiniti sve da nam pomogne i da nas usmeri na pravi Životni Put. Ona će uvek biti tu kao tranzit, da nam pokaže izvor novih ideja i novih mogućnosti koje nam mogu poboljšati život ili mesto & osobu koja nam može pomoći da se izborimo sa životnim preprekama.


DO SLEDEĆEG ČITANJA

POZDRAV OD

Šmišonje Večitog Putnika

point

Astrološke Konsultacije

veliki prolećni popusti od 50% !

 

Naslovna fotografija : https://www.greeklegendsandmyths.com/pallas.html

One comment

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.