Usklađivanje racija i emocija

Merkur od 28. Maja pa do 05. Avgusta će prolaziti kroz znak Raka, a od 18. Juna do 12. Jula će i on ići svojim retrogradnim hodom (pridružiće se Veneri, Jupiteru, Saturnu)

Merkur je planeta koja vlada našim mislima, idejama i načinom komunikacije sa drugima, naš Um, IQ, logika i „crno na belo“. Znak Raka jeste osećajan, ali nije nerealan, već samo dopušta da na njegovo razmišljanje povremeno utiču i njegove emocije i osećanja.

Primećujemo da se u Tradiciji Merkur povezuje sa verom i ljubavlju prema Bogu, dok se u modernoj astrologiji to isključivo pripisuje Jupiteru. Povezanost Merkura sa verom u Boga uopšte ne treba da čudi, ako imamo u vidu činjenicu da on upravo povezuje Boga i čoveka bilo preko nauke ili divinacije ili neke druge stvari. Za razliku od Jupitera, Merkur predstavlja veru u svakodnevici, njenu praktičnu primenu kroz propovedi, rituale ili simboličke predmete. Bonati upravo zato navodi kako dobro postavljeni Merkur može označavati osobe koje imaju dobru veru i koje će odlaziti u hramove i Crkve.

Izvor

Pa tako, kada tranzitni Merkur bude uplovio u znak Raka, dobijamo jednu zanimljivu energiju koja balansira izmedju razuma i osećanja u našem životu (naravno pod uslovom da taj tranzitni Merkur nema loših aspekata sa nekom našom natalnom planetom) jer sam znak Raka je po Tradiciji : flegmatičan, ženski, noćni, letnji (kolerična sezona) tropski, kardinalan, pokretni, okrenut Severu, plodan, nepredvidljivog ponašanja (plima i oseka Meseca) 

7 comments

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.