Na svetu nema ništa moćnijeg i ništa slabijeg od reči

Od 11. Maja u minut do ponoći tranzitni Merkur prelazi u znak svog sedišta, znak Blizanaca i tu će biti sve do 28. Maja kada će preći znak Raka. 

Merkur je planeta koja vlada putovanjima, komunikacijom, umom, rečima, on je vesnik, iscelitelj, pesnik, vodič kroz podzemlje, pregovarač i trgovac. Sa svojim čarobnim kaducejem u ruci i krilcima na nogama on nam donosi mogućnost da uspostavimo ravnotežu u našem životu, ali i da uspostavimo bolju komunikaciju sa samim sobom (pa tako i našim precima, poreklom, genetikom, karmom…)

Kada se nađe u znaku Blizanaca on dobija na brzini, kako uma, tako i tela. Sve se odvija brzo, efikasno (ne brzinom kada je u znaku Ovna, kada je sve „odmah i sad ili nikako“ već brzinom koja je usklađena sa datom situacijom) On tako nam u narednih par nedelja će doneti mogućnost da bolje se sporazumevamo sa drugima, da nam donese dobre poslovne ponude & razgovore za posao & pregovore oko promena na radnom mestu & ili vezano za platu, isto tako može da nam donese i mogućnost kupo-prodaja, on je izvrstan trgovac, i žednog preko vode može da prevede, ako je zagrejan da nešto odradi što je naumio.


Čim bude ušao u znak Blizanaca odmah će ga dočekati snažni benefični aspekt trigona sa Saturnom iz Vodolije, što će nam dati mogućnost da konkretizujemo svoje reči u dela i da realizujemo svoje želje i projekte onako kako smo to naumili, ali trebaće nam dosta strpljenja, jer i sam Saturn kreće retrogradnim hodom, pa će sve realizacije ići, ali malo sporije od željenog (ali bitno je da će ići napred)

Posle par dana susrešće se preko skladnog aspekta sekstila sa Hironom iz Ovna, te tako u ovom periodu možemo da budemo posebno raspoloženi da pomažemo i savetujemo druge, ili pak da sami tražimo savete i pomoć od osoba od poverenja. Međusobno poštovanje i razumevanje težine života će posebno da pomogne u razmeni ideja i saveta i dati nam svima mogućnost da makar na neko vreme zalečimo naše „rane“ koje nas prate neko duže vreme.

Sredinom meseca Merkur će se perko napetog aspekta semikvadrata malo pokačiti sa Plutonom i Jupiterom iz Jarca, pa u tom periodu ćemo malo teže da se sporazumevamo sa ljudima iz naše okoline i ne bi trebalo da započinjemo velike projekte (posebno ako su u igri veće sume novca) i moraćemo dobro da proverimo sve birokratske & zakonske odredbe, da ne bi kasnije projekti stagnirali ili bili odbijeni zbog nekog previđenog detalja.

Posle toga Merkur će se družiti preko skladnog aspekta sekstila sa Lilith, pa će nam to dati novu snagu i uverenje da ipak možemo sami nešto da postignemo, bez većih usluga ili pomoći (gurkanja, „veza“ i preporuka) od drugih, ali isto tako, može nam malo uzburkati komunikaciju sa okolinom, posebno na nivou društvenih i generacijskih razlika, jer će u isto vreme Merkur da ima i napeti semiskver sa Saturnom.

Posle toga, Merkur će malo da odmara uz konjukciju sa Venerom, pa će tih par dana da bude sve lepo i fino, informacije i komunikacija će biti skladni, puni smeha i razumevanja. A moguće je i da će ova konjukcija kod nekih da iznedri neka lepa ljubavna osećanja, ili pak (javne) izjave simpatiji ili jačoj & lepšoj polovini. Takođe, lep period za neko dobro delo, poklon ili jednostavno uživanje u sitnim životnim radostima.

Ali, trebamo da budemo malo i oprezni šta i kome kažemo, jer će u isto vreme Merkur da ima i napeti aspekt kvadrata sa Neptunom iz Riba (u isto vreme po drugi put retrogradna Venera će sklapati kvadrat sa Neptunom) i biće vrlo važno da budemo jasni i glasni, bez ikakvih „podrazumeva se šta je pisac hteo da kaže“ ~ u ovom periodu samo reč, jasna i glasna, bez igre reči, bez simbolike, bez poigravanja nas može spasiti da ne napravimo grešku i zakomplikujemo neku situaciju zbog (nepotrebnog) nesporazuma.

Na kraju svog puta Merkur će se ponovo družiti sa Plutonom i Jupiterom, ovog puta preko aspekta inkonjukcije, pa ćemo ponovo morati da biramo „od dva zla, ono manje“ i da se dosta nevoljno (dobrovoljno podmoranje) prilagođavamo novonastalim situacijama, ali baš to prilagođavanje će nam dati mogućnost da dobijemo neočekivano nove informacije ili pak drugačije (bolje) uslove za kasniju realizaciju naših planova.


DO SLEDEĆEG ČITANJA

POZDRAV OD

Šmišonje Večitog Putnika

point

Astrološke Konsultacije

5 comments

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.