Jyotish kasniji brak i problemi u braku

Mala škola Astrologije

Ovo su najčešće postavke koje ukazuju da će do stupanja u brak doći kasnije u životu :

• Šukra ili vladar 7 Bhave je u istoj Bhavi (konjukcija) gde je Rahu, ili Ketu ili Šani

• kada se kod Lagne (Podznak) ili u 7 Bhavi nađu retrogradna ili spaljena planeta

• Čandra i Šani u istoj Bhavi (konjukcija) ili razmenjuju pogled (opozicija)

• kada je Šukra ili retrogradna, u izgonu, padu ili spaljena

• Rahu ili Ketu u 8 Bhavi a u isto vreme Surja ili Čandra u 2 Bhavi (vezano za Pomračenje)

• kada se u D9 Navamša čartu vladar 7 Bhave nađe loše postavljen u D1 Rasi čartu

Ovo su naravno samo neke smernice koje mogu da ukažu da će se osoba odlučiti na stupanje u brak tek posle 1 Šani ciklusa (Saturn povratak oko 28-29 godine prvi, pa oko 56-58 godine drugi…) jer treba uzeti u obzir i znake, Nakšatre, Yoge itd … koje su povezane sa ovim planetama.

Kada se analizira Radi D1 (natalna karta) najvažnija je postavka Šukre i Gurua (Venera i Jupiter) Venera je klasični vladar braka, ali i pokazatelj supruge u muškom natalu, dok je Jupiter pokazatelj supruga u ženskom natalu.

Snažan uticaj malefika Šani & Rahu & Ketu pa i Mangal (Saturn, Severni i Južni Mesečev Čvor, Mars) naravno da će oštetiti to polje života i doneti ili kasniji brak ili pak probleme u braku (razvod) pa čak i odsustvo mogućnosti da osoba uopšte i stupi u klasičan brak.

SaturnŠani odlaže sve, brani, koči, hladi, on je Gospodar Vremena pa tako je i najvažniji pokazatelj kada će se, ako će se i desiti nešto, deisiti. U današnje moderno vreme termin „kasniji brak“ je izgubio smisao od onoga što se pre smatralo „kasnijim brakom“. Sada većina ljudi i stupa u brak tek kasnije nešto u životu (najčešće posle prvog Saturnovog povratka, posle 28 godine) Ali često, ako i dođe do braka, to je obično brak ili između partnera među kojima postoji velika razlika u godinama, ili pak dolazi do preranog gubitka partnera.

SunceKada imamo Surju u 7 Bhavi (Sunce u 7 polju) i ako je samo u toj Bhavi, to može da bude indikator kasnijeg braka, jer je osoba samostalnija i više okrenuta slobodnim emotivnim odnosima koji je neće sputavati da ostvaruje neke druge svoje životne ciljeve. Dodatno, po klasičnoj tabeli prijatelja i neprijatelja, Sunce i Venera su neprijatelji jedno pored drugog, pa tako i zbog toga Sunce u 7 polju (kojim Venera vlada) može da ukaže na probleme vezane za brak.

MerkurBudh (Merkur) u 7 Bhavi ili povezan sa vladarem 7 Bhave ili Guruom, posebno kada je slab (izgon, pad, spaljenost, retrogradnost…) može da ukaže na izostanak mogućnosti das se sebi nađe „ravan“ partner, tj obično dolazi do kontakta sa osobama koje po Kasti nisu u istoj ravni sa osobom. Neki put, to samo može da donese probleme iz same porodice, da se porodica buni da se taj brak sklopi, ili pak vremenom (tu je dodatno i Šani naravno) počinje da se vide intelektualne i duhovne razlike koje neminovno donose probleme u braku, a neki put i razvod (ali samo ako je tu i Mangal u priči)

VeneraAko je Šukra u istoj Bhavi gde je neki malefik (ovde uzimamo i Surju kao malefika ~ jer ako je Sunce samo u polju ono je benefik, ali ako deli polje sa još nekom planetom, ono postaje malefik iz prostog razloga jer ta planeta dolazi pod uticaj sunčevih zraka = spaljenost) ili se nalazi između dva malefika, to može da ukaže na probleme u ljubavi, kao što i slaba Šukra (izgon, pad, spaljenost, retrogradnost…) mogu da ukažu na probleme i prepreke prilikom pokušaja da se stupi u brak.

JupiterGuru je vrlo važna graha, jer ona vlada bitnim stvarima u životu čoveka, kao brak, deca (plodnost) sreća, mudrost, viša znanja. Ako je Jupiter slab (izgon, pad, spaljenost, retrogradnost…) ili deli polje sa nekim malefikom, ili razmenjuje pogled sa nekim malefikom, to nam isto tako pokazuje potencijalne probleme vezane za brak ili zbog izostanka pravih prilika, ili zbog problema sa oko dece, ili pak zbog izostanka moralnih načela (prevare, afere…)

MarsMangal je prirodni vladar borbe, svađe, ratova, napada & preseka, pa ako je u 7 Bhavi ili je preko pogleda povezan sa vladarem 7 Bhave ili Šukrom, vidimo da će osoba imati itekako problema ne samo kada je ljubav u pitanju (pre sklapanja braka) već i u samom braku i takva postavka savetuje da se nikako ne stupa u brak pre 28 godine, jer tek onda pod dejstvom Šani povratka ovaj Mangal sazreva i gubi na svojoj malefičnosti.

RahuRahu (Severni Mesečev Čvor) donosi nekonvancionalni brak i ako je povezan sa 7 Bhavom on donosi određenu opsesiju kod osobe da „mora“ da se oženi & uda jer to „tako treba“ tj to se očekuje od njega / nje i tako dolazi vrlo često do brzopletih stupanja u brak gde se partneri ne poznaju najbolje i vremenom te razlike dolaze do izražaja i kvare odnos. Ali, najčešće ne dolazi do razvoda, već svako od njih živi neki svoj život.

KetuKetu (Južni Mesečev Čvor) je graha koja se vezuje za negiranje materijalnih stvari u životu, on je pasivna planeta, nezainteresovana za neke ideje i želje koje se podrazumevaju u društvu, tipa da osoba „mora“ da stupi u brak i da „mora“ da ima decu. To je zato što je Ketu to već odradio u prošlom životu, on je naučio tu karmičku lekciju i sada ga to ne interesuje (isto važi i za bilo koje drugo polje u natalu)

Takođe, pored 7 Bhave, moramo da analiziramo i stanje 2 i 4 Bhave, jer se one vezuju za porodicu (2 polje) i dom (4 polje) te tako ako se tu nađu malefici Šani, Ketu, Rahu, ili pak je Čandra u 2 ili 4 Bhavi i prima pogled od strane ova tri malefika, zasigurno možemo da zaključimo da će osoba da ima problema u partnerskim odnosima (i da je to na neki način „porodično nasledstvo“ tj da dolazi iz porodice u kojoj je bilo problema između roditelja ili su se pak roditelji razveli)

Ako i ne posmatramo 7 Bhavu (polje braka) već samo Šukru i Gurua, moramo da dobro procenimo ne samo njihovu snagu u D1 čartu već i u D9 Navamša čartu (jer se on i vezuje samo za brak) Takođe, treba uzeti u obzir i današnji ubrzani način života, okrenutost (usled zavisnosti) ka poslu & karijeri mnogo više nego ka domu & porodici koji takođe su najčešći glavni uzroci odlaganja da se brak desi danas.


DO SLEDEĆEG ČITANJA

POZDRAV OD

Šmišonje Večitog Putnika

point

Astrološke Konsultacije ~ veliki prolećni popusti od 50% !

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.