Jyotish ugled, karijera, karma

Dasamsa D10 ~ mala škola Astrologije

Podelna karta D10 Dašamš ~ podela na 10 jednakih delova od po 3°. Naravno, povezuje se sa simbolikom 10 polja i govori nam o zanimanju osobe, njenom položaju u društvu, moći i ugledu. Za ovu analizu dobro je znati simboliku znakova i planeta u Djotišu. A takođe, Dašamš govori i o karmičkom utisku koji osoba ostavlja na okolinu ~ način na koji je okolina doživljava i ponaša se prema njoj (pa samim tim i vrlo bitan čart, jer ukazuje način na koji će osoba da se ponaša prema okolini i tako ili ispraviti svoje svoje karmičke dugove ili ne)

U neku ruku ovaj čart treba posmatrati i kao sliku karmičkog utiska koji osoba ostavlja na druge ~ tj. na koji način okolina doživljava natusa prilikom njegovih dobrih i loših odradjivanja Karme, a to se naravno najviše može (jasno) videti kroz nečiji rad & posao & karijeru.

Najlakše je objasniti na primeru naravno :

Natal primer za posao

D10 Dashamsha chart

Vidimo iz Rasi D1 (natal) da ovaj čovek ima Lagnu u Lavu, sa Suncem u Strelcu u 5 Bhavi. On je izuzetno kreativan, sa Jupiterom pored Sunca vidimo da njegova kreativnost dolazi iz njegovog „uzvišenog Duha“ (tj zahvaljujući dobroj karmi iz prošlih života Sunce & Jupiter u sedištu)

Njegova 2 Bhava (izvor prihoda) je u Vagi, sa Venerom u Jarcu u 6 Bhavi, Veneru posmatra Saturn, kao i Rahu. Uslužna delatnost, kreativno stvaranje i oblikovanje raznih materijala koji mogu da budu i kao ukras, ili mogu da budu za svakodnevnu upotrebu (umetnik & zanatlija)

Njegova 10 Bhava (sam posao) je u Biku, takođe pod vladavinom ove Venere u Jarcu i dodatno imamo informaciju da je u pitanju privatan posao. U samoj 10 Bhavi imamo Rahu, a znamo da Rahu donosi ogromnu posvećenost koja se graniči sa fanatizmom. Ovaj čovek radi 20h dnevno, ne pravi pauze, nema godišnji odmor (Rahu posmatra Veneru i razmenjuje pogled sa Saturnom iz 4 Bhave)

U D10 čartu vidimo Lagnu u Strelcu, direktno povezivanje sa 5 Bhavom iz D1 čarta. Lagneš Jupiter u Devici u 10 Bhavi, ponovo potvrda da ovaj čovek je potpuno usmeren na svoj posao.

Vladar 10 Bhave je Merkur u Vodoliji u 3 Bhavi (on koristi ideje i svoje ruke kako bi stvarao i radio) Izvor prihoda 2 Bhava u Jarcu sa Saturnom u Raku u 8 Bhavi, a u 2 Bhavi Rahu. I ovde vidimo Rahuov fanatizam ukombinovan sa Saturnovom strogom disciplinom, a oboje vidimo da jako štete njegovom zdravlju (prvenstevno mentalnom – Saturn pored Ketu, Saturn posmatra Jupiter, Saturn posmatra Sunce iz 5 Bhave) Vidimo veliko ulaganje truda, ali i vrlo slabu zaradu (shodno tom uloženom trudu.

Vladar 2 Bhave u 8 Bhavi pored Ketu, sam Saturn iz 8 Bhave posmatra 10 Bhavu i donosi tu težinu na radnom mestu koja iscrpljuje fizički, a može da donese i povrede na radu ~ Jupiter iz 10 Bhave posmatra Mars iz 6 Bhave i tako ga povezuje sa Saturnom iz 8 Bhave) a isto tako ukazuje da čak i pored dobre Karme koju ovaj čovek prenosi u ovaj život iz prošlih života (Sunce Jupiter 5 Bhava) on sa sobom „vuče“ i jednu izuzetno tešku Karmu koja će ga stalno ometati da prvenstveno zablista i profitira od svog posla (Saturn Ketu)


DO SLEDEĆEG ČITANJA

POZDRAV OD

Šmišonje Večitog Putnika

point

Astrološke Konsultacije ~ veliki prolećni popusti od 50% !

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.