Život je Božji dar vama, način na koji ga živite, vaš je dar Bogu

07. Maja imamo treći i poslednji Super Pun Mesec u znaku Škorpije za 2020. godinu. Ovaj Pun Mesec će nam biti vodič ka pročišćenju od svega onoga što nam je do sada trovalo Dušu i telo i na taj način nas pripremiti za nastupajuće Eklipse koje nam stižu u susret. Ovaj Pun Mesec će biti propraćen i aspektom sekstila između Merkura iz Bika & Venere iz Blizanaca i Neptuna iz Riba.

Pun Mesec u ŠkorpijiOd asteroida imamo da je Hera pored Merkura, pa nam eto prilike da se oslobodimo želje za „vraćenjem milo za drago“ svima onima koji su nam nešto učinili nažao, i da uspostavimo bolju komunikaciju sa našom lepšom & jačom polovinom, a Kupid pored Jupitera, pa nam eto prilike da promenimo svoj stav prema davanju i primanju ljubavi. Što se tiče fiksnih zveda, Capella i Belatrix su pored Venere, a Altair pored Saturna.

Sabijski Simbol koji se vezuje za 18° Škorpije (Pun Mesec će biti na 17°20′) pod nazivom »Lepa žena na prozoru luftira staru platnenu torbu na suncu« se vezuje za osećanje olakšanja, rasterećenja, pročišćenja, a takođe se vezuje i za prošlo-životna iskustva koja sada izviru iz podsvesti i postaju aktivni deo našeg realnog života u vidu bolje procene ljudi i situacija, boljem razumevanju života i osećanju olakšanja da ipak imamo potrebno iskustvo da se izborimo sa mnogim životnim problemima i preprekama.


trvopromenePun Mesec uvek označava završnicu jednog ciklusa, pa će tako i ovaj Pun Mesec u Škorpiji da nam omogući da napravimo rezime naših dosadašnjih dela i situacija koje su proizašle kao posledica našeg ponašanja. Sada je vreme slaganja kockica, vreme kada kroz setu, tugu, bol, nostalgiju za prošlim događajima i ljudima, pronalazimo sreću, zadovoljstvo, radost i smisao života ovde i sada u životu.

Kraj nečega je najčešće propraćen osećanjem tuge, ali kraj uvek donosi i nov početak, novu mogućnost i nove prilike da ili krenemo ispočeta, ili da nadogradimo na bolji način ono što trenutno posedujemo i znamo. Kao što Jesen najavljuje „smrt“ Majke Prirode, ono takođe najavljuje i period „punjenja baterija“ (Zima) i posle toga period novog rođenja (Proleće) Da nema Jeseni, ne bi bilo ni Proleća, da nema smrti, ne bi bilo ni života.

„Ne tuguj, sve što voliš, a izgubio si,

vratićeti se, ali samo u drugoj formi“

Rumi

movingonOvaj Pun Mesec nas tako okrenuti nama samima, da sednemo, uzdahnemo i da uz osećaj olakšanja kažemo sebi „I to je prošlo, najgore je iza mene, idem dalje jači i mudriji“. Ovaj Pun Mesec donosi okončanje jednog dugog i teškog perioda i donosi mogućnost buđenja novog života.

Prepustite se svim osećanjima koje imate, uživajte u bojama Jeseni u vašem trenutnom životu. Pronađite lepotu u svemu onome što vam se do sada desilo, posebno ono loše, i pronađite osećanje rasterećenja znajući da je loš period iza vas. Ako treba, isplačite dušu, smejte se do suza, upalite sveću u čast svemu onome što je došlo do svog kraja, za sve one osobe i situacije koje su bile negativne za vas, a vi ste ih uspešno prevazišli i nastavili dalje, znajući da je svaki kraj obećanje za novim početkom.


U samoj simbolici znaka Škorpije da pročišćava i odbacuje sve štetno iz života (tela, Duše…) ovaj Pun Mesec nam donosi period oporavka i ozdravljenja. On će nam doneti onaj osećaj kao da smo se oslobodili ogromnog tereta sa Duše koji nas je pritiskao i sprečavao da dišemo punim plućima i živimo život onako kako bi želeli.

ezgif.com-cropDo sada smo par meseci prali ruke i uvećali brigu o našem fizičkom zdravlju, a sada dolazi vreme kada treba da se pozabavimo i našom Dušom i našim energijama i isto tako ih pročistimo i dovedemo u red. Jedno bez drugog ne može, balans i povezanost između našeg unutrašnjeg i spoljašnjeg sveta mora da postoji. E tome nas uči ovaj Pun Mesec ovog puta.

Sve ovo ne samo zbog Meseca koji je u Škorpiji biće moguće jer u isto vreme na Nebu imamo i Merkur iz Bika koji sklapa skladni aspekt sekstila sa Neptunom iz Riba, i koji će pomoći ovom Mesecu da razvijemo svoj unutrašnji deo ličnosti i uskladimo ga sa našim sadašnjim životom i samom situacijom u kojoj se nalazimo, i takođe ovaj Pun Mesec će imati pomoć od Venere iz Blizanaca koja ima aspekt sa Neptunom iz Riba, koji će mu pomoći da na najbolji način uvidi sve ono što je loše i iluzorno u našim životima i čega treba da se oslobodimo.


Do sledećeg čitanja

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

point

Astrološke Konsultacije

Једно мишљење на „Život je Božji dar vama, način na koji ga živite, vaš je dar Bogu

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.