Previše reči je premalo dobrih misli

04. Maja imamo lep aspekt konjukcije između Sunca i Merkura iz Bika, tj imamo aspekt kazimi konjukcije, koji je vrlo pozitivan i povoljan aspekt. Prvo samo da razjasnim pojam kazimija, kao i pojam same konjukcije neke planete sa Suncem (mala škola Astrologije ☺ )

kazimia) kazimi konjukciju koja ima orbis od 0°00′ do 0°17′ i ta postavka se zove „u srcu Sunca“ i koja god da se planeta nađe u tom orbisu pored Sunca smatra se da je zaštićena i da može da razvije svoj pun potencijal (najčešći kazimi je naravno sa Merkurom, jer je on uvek na maksimum pola do jedan znak udaljen od Sunca)

преузимањеb) spaljenost ima orbis od 0°17′ do 8°30′ i ona se smatra lošom konjukcijom jer Sunce „spaljuje“ snagu te planete, tj spaljenost vam je kao kada nesmotreno zaboravimo na kore za tortu u rerni, pa one izgore, tako i planeta koja koja je spaljena, ona gubi svoj prvobitni smisao i funkciju u našem natalu i samo povremeno može da se aktivira donekle u svojoj simbolici

podsunčevimzracimac) pod sunčevim zracima ima orbis od 8°30′ do 15°00′ ovo se smatra malo manje lošom konjukcijom, jer je toplota Sunca smanjena, kao kada pravimo tost, ali uključimo pogrešno dugme pa on malo pregori, ali opet može da se pojede, pa tako i ta planeta koliko toliko može da funkcioniše u svojoj simbolici kako joj je dato da dela u znaku u kojem se nalazi, ali opet, ne u potpunosti


Sunce konjukcija Merkur (posebno kazimi) uvek kao tranzit donosi fokusiranje na ono što se najviše želi, tj okrenutost pravim ciljevima i realizaciji planova

Kazimi se dešava na 15° Bika (14°52′) i on se povezuje sa Sabijskim Simbolom pod nazivom »Dobro obučen čovek sa gizdavim svilenim šeširom prkosi oluji« i on se povezuje sa snagom karaktera, sofitiranim ponašanjem i transcedencijom svesti.

spiritual-awakening-signs-chromeOvaj stepen nam poručuje da je došlo vreme da se pokrene inicijacija na novi, viši nivo Svesti. Vreme je da se pokaže snaga karaktera i da se odupre svim životnim, prizemnim, iskušenjima. Znanje i iskustvo koje se sada bude dobilo prevazilazi granice običnog, jednostavnog, materijalnog, života. Ovaj Sabijski Stepen nam tako poručuje preko ovog Kazimija da je došlo vreme buđenja iz dubokog sna. Nikako ne smemo da se uplašimo pred veličinom ovog izazova, jer tako samo produžavamo agoniju života u iluziji, i tako sprečavamo sebe da budemo zaista srećni.

Na neki način, ovaj stepen možemo da povežemo sa legendarnim „buđenjem“ Nea u filmu „Matrix“

imageedit_12_6761734476Ovaj stepen nam poručuje (posebno zbog same simbolike ovog Kazimija) da će sada sve tajne koje su do sada bile skrivene da budu otkrivene i da će nam to „otkrovenje“ pomoći da u potpunosti promenimo percepciju naše realnosti. Da bi to postigli moramo da prođemo kroz teške životne izazove i testove (a i danas imamo Veneru, vladarku ovog kazimija, u kvadratu sa Neptunom, koji će takođe da pomognu da se iluzije razbiju i da se pokaže prava Istina) Sada je vreme da se iluzije razotkriju i da čovek (možda po prvi put) vidi pravi realni život u kojem živi.


kazimikućeObično se kazimi i ne ističe ovako da ima važan faktor kao tranzit (ne kao aspekt u natalu, tu pak je od izuzetne važnosti) jer se on ipak vrlo često dešava u toku godine, ali ovog puta ovaj kazimi je interesantan i važan baš zbog ove Venere u kvadratu sa Neptunom, jer se na najbolji mogući način može osetiti ta energija buđenja i drugačijeg shvatanja života. Ovaj kazimi donosi mogućnost dobre koncentracije i planiranja, i pronalaženja prefektnog načina da se materijalizuju ideje u dela. On donosi nove informacije, vesti, podatke, koji će nam pomoći da sazrimo i nadogradimo svoje životno iskustvo.

merkurTako će u stvari ovaj kvadrat između Venere i Neptuna koji počinje 4. Maja i biće na snazi sve do 27. Jula će biti u stvari pod potpunim uticajem ovog kazimija u znaku Bika. Zahvaljujući kazimiju, ovaj kvadrat neće doneti toliko puno bola, razočarenja i patnje (kao što to obično biva) jer će nam stabilni zemljani znak Bika omogućiti mentalnu i emotivnu snagu i izdržljivost da prevaziđemo sve te izazove koji nam stižu u susret. Kroz komunikaciju sa drugima bićemo tako u mogućnosti da naučimo nešto i bez da moramo da prolazimo kroz (bolnu) tu situaciju. Komunikacija će biti jasna i direktna i biće oslobođena potencijalnih nesporazuma (pa tako i problema)

 


DO SLEDEĆEG ČITANJA

POZDRAV OD

Šmišonje Večitog Putnika

point

Astrološke Konsultacije

Једно мишљење на „Previše reči je premalo dobrih misli

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.