Misli kako ti je volja, al govori onako kako je ispravno

Burna poslednja nedelja Aprila…

Na Nebu imamo Merkur iz Ovna koji sklapa napeti aspekt kvadrata sa Plutonom i Jupiterom iz Jarca, posle toga prelazi u znak Bika i opet sklapa napeti kvadrat sa Saturnom iz Vodolije. U isto vreme završava se Mlad Mesec u Biku i Sunce sklapa aspekt konjukcije sa Uranom, koje je takođe imalo napeti aspekt kvadrata sa ovim Saturnom.

Sa ovakvom kombinacijom tranzitnih aspekata možemo da očekujemo velike Mundane promene, posebno jer će i sam tranzitni Pluton od 25. Aprila (pa sve do 4, Oktobra) da krene retrogradnim hodom…


MerkurkvadratJupiterMerkur u kvadratu sa Jupiterom je aspekt koji može slobodno da se okarakteriše kao „praviti od buve slona“, tj ovo je tranzitni aspekt koji donosi preterivanje i preuveličavanje. Takođe, ovo je aspekt koji donosi (pre)velike nade i želje i dosta nerealne planove, jer oni nisu bazirani na realnim informacijama i činjenicama, već na željama i predpostavkama (babi se snilo ono što joj milo) i zbog toga može da donese komplikovane situacije i probleme.

Ovaj napeti tranzit donosi i izostanak koncentracije, jer se „od šume ne vidi drvo“ i može da donese puno loših procena i odluka jer se ne obraća pažnja na detalje, a najveći problem ovog aspekta je i taj što je to tvrdoglava energija koja „uvek zna najbolje“ i koja ne dozvoljava da joj se objasni da je nešto pogrešno videla & pročitala ili razumela. Pa tako, pod ovim tranzitnom nije povoljno donositi odluke, sklapati poslove ili obećavati bilo šta, jer najverovatnije da će sve da ostane na priči i praznim obećanjima.


MerkurkvadratPlutonMerkur u kvadratu sa Plutonom je tranzit koji prodire direktno u podsvest i prošlost. Ovo je energija koja donosi opsesije, fanatizam, paranoju i extremizam. Ovo je klasičan aspekt „teorija zavera“, sve se preispituje zašto-kako-zbog čega-od koga-odakle, sve se dovodi u pitanje i neki put i sa i bez osnova se donose vrlo subjektivni zaključci. Ovo je energija koja tera osobu da razvija svoje „6 čulo“ i da razmišlja drugačije od mase (neki put je to dobro, neki put nije)

Ovaj napeti kvadrat kao tranzit donosi ekstremne ideje (ideale) i ponašanja & postupke. Ovu energiju je nemoguće ubediti da možda i nije u pravu, a ona će fanatično da ubeđuje druge, sa podacima i argumentima koji povremeno su jako daleko od istine. Ovo je energija koja se ljutito brani kada joj se ipak dokaže da nije u pravu, i vrlo često je uzročnik teških verbalnih, ali i fizičkih sukoba, psovki, proklinjanja i sl (na sreću, pa je ovaj aspekt kratkog veka)


MerkurkvadratSaturnMerkur kvadrat Saturn kao tranzit donosi energije koje su fokusirane na pronalaženju razloga za brigu. Ovo jeste odlična energija da okrene osobu da se maksimalno posveti nekom cilju, ali u isto vreme snažno preovlađuje negativno razmišljanje i pesimizam. Obično se ovaj tranzitni aspekt može okarakterisati kao „za svako rešenje postoji odgovarajući problem“. Zbog toga, ovaj tranzit onemogućava ispravno sklapanje dogovora, sporazumevanje, te nije povoljan za sklapanje & potpisivanje ugovora.

Ovaj napeti kvadrat ne dozvoljava da se ima poverenja u sagovornika, i vrlo često donosi „u pogrešno vreme na pogrešnom mestu“ situacije. Ovo je aspekt mentalne (i fizičke) izolacije od drugih, usled nepoverenja i nemogućnosti da se otvori i prepusti drugoj strani (bilo da je običan razgovor u pitanju, bilo da je emotivna priča u pitanju) Ovo je tako aspekt koji najčešće donosi loše vesti, udaljava ljude jedno od drugih, donosi napuštanja, prekide odnosa, i jednostavno donosi period dominacije negativnih energija (na sreću, pa je i ovaj aspekt vrlo kratkog veka)


Pa tako, kraj Aprila nam donosi nove informacije, otkrivanje tajni & zavera, razjašnjava neke događaje koji su na prvi pogled delovali potpuno drugačije od onoga što su u stvari donosili i da se ne oslanjamo na izjavu „bazirano na istinitom događaju“

Zato, u ovom periodu moramo da pazimo šta slušamo & čujemo, šta kažemo & pišemo & potpisujemo & obećavamo, a takođe moraćemo da otvorimo „4 oči“ i da zaista se informišemo što je moguće više, kako bi saznali & spoznali pravu istinu i da se ne povodimo za izjavom „časna reč, kunem se u …“

Takođe, moraćemo da povedemo računa u saobraćaju, da vodimo računa o zakonu & moralu & pravilima, i da zaobilazimo „rupe“ i „stranputice“ ako želimo da dođemo do svog cilja na najispravniji & najkorektniji način, jer u suprotnom, naravno, kasnije možemo da imamo velikih i nepotrebnih problema…


DO SLEDEĆEG ČITANJA

POZDRAV OD

Šmišonje Večitog Putnika

point

Astrološke Konsultacije

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.