Da nema Smrti, ne bi bilo ni Života

Još od Decembra 2008. Mars i Pluton se spajaju preko aspekta konjukcije u znaku Jarca i ima snagu delovanja od skoro 2 nedelje (nedelju dana pre ezgaktne konjukcije i nedelju dana posle) :

what-was-given

28-12-2008 01° Jarca
14-12-2010 04° Jarca
27-11-2012 08° Jarca
11-11-2014 11° Jarca
19-10-2016 15° Jarca
26-04-2018 21° Jarca
23-03-2020 24° Jarca

Na svake dve godine njih dvoje nam na neki način promene naš tok života, bilo u pozitivu, bilo u negativu {sve zavisno koje aspekte ima ova konjukcija sa našim natalanim planetama} Aspekt konjukcije (ili konjunkcije) je aspekt koji naglašava i spaja energije dve planete (ili više planeta = stelijum) i to mesto postaje „ἐγώ εἰμι τὸ Ἄλφα καὶ τὸ Ὦ“ tj „alfa i omega“ nekih potpuno novih dešavanja u našem životu, te će tako naravno planeta vladar da bude pokazatelj kakve će to promene da budu ~ u ovom slučaju, to je Saturn koji je nedavno prešao u znak Vodolije.


marskonjukcijaplutonjaracMars je planeta koja je brza, borbena, uvek u nekom pokretu, u potrazi za istinom i pravdom (a neki put i kavgom) i ovde je u znaku svoje egzaltacije, te tako postaje i hiperaktivan, izuzetno samopouzdan, pomalo agresivnog takmičarskog duha.

S druge strane, Pluton je spor, generacijski, Mundani, on je „tiha voda breg roni“, on je tu da nam donese situacije kada moramo da dotaknemo dno života, skoro da umremo, da bi mogli da se „rodimo ponovo“.

Oboje su vladari i znaka Škorpiona ~ Mars je tradicionalni vladar, Pluton je u moderno vreme pridodat kao vladar. Te tako ova konjukcija 23. Marta na 24° Jarca podpomognuta i Jupiterom koji je tu odmah pored njih i aspektom sekstila između Venere i Neptuna koji se dešava isti dan, vidimo da ćemo u narednom periodu doživeti kako fizičku, tako i duhovnu žestoku transformaciju, koja će nam iz korena promeniti ne samo pogled na sebe, druge, već i na ceo Svet.


Ova konjukcija se dešava visoko u 10 polju Mundanog čarta, što znači da će ona imati uticaja na ceo Svet

DA6DAC73-6117-45E7-B0D0-95EA993EA7E5Ovo je čist mundano-politički aspekt (s obzirom da se dešava u znaku Jarca) a dodatno i mundano-humanitaran (s obzirom da se Saturn nalazi u znaku Vodolije) U Mundanoj Astrologiji 10 polje se vezuje za vlast & vladu, vladajuće telo & vladara, sve partije & vrhovni sud. To je polje ideala kojima celokupno društvo teži. Ovo je vrlo važno Mundano polje, jer pokazuje realnu sliku neke države (u ovom slučaju celog Sveta)

Vidimo da se ovde udružuju snage (konjukcija) država & naroda (10 polje) prvenstveno na materijalnom planu (znak Jarca) te vidimo udruživanje dobara & novca & investicije, zajednički projekti, istraživanja & analize, prodiranje u najdalje sfere ljudskog postojanja & DNK, nauka & biologija & fizika & medicina itd… (Saturn u Vodoliji)


Ova konjukcija se u astrološkom svetu obično tumači kao „Što je moje, to je moje, što je tvoje, to je moje, a i ti takođe pripadaš meni“ ali zahvaljujući snažnom aspektu između Venere iz Bika i Neptuna iz Riba, ova konjukcija neće biti toliko negativna & sebična, već bi mogli da ovaj opis preformulišemo kao „Što je moje, može biti i tvoje, što je tvoje, moglo bi biti i moje, ti i ja pripadamo jedno drugome, ti i ja smo deo jedne velike celine“.

image-assetMars 0° Pluton će ovog puta uz pomoć Venere i Neptuna da donese snagu i hrabrost da se čovek uhvati u koštac sa životnim nedaćama. Sama konjukcija je mesto umiranja i Fenix rođenja, uz kreativnu energiju Venere u sekstilu sa Neptunom, transformacija će biti i tela i uma, prolazak kroz Golgotu (sama konjukcija) i prelazak na neko mnogo bolje mesto (sekstil)

Naravno, na žalost, ovo može zaista biti konkretna fizička smrt {usled ratova, teških bolesti ~ epidemije, pandemije, prirodnih katastrofa ~ zemljotresa, požara…} i odlazak Duše u neku drugu kosmičku sferu, ali isto tako može da označava da zbog opasnosti od smrti, ljudi se udružuju i pronalaze rešenje za tu opasnost ~ a tu najviše će pomoći sam Saturn iz Vodolije ~ da ukaže na Nov Put za celo Čovečanstvo.


Ako zanemarimo na trenutak dešavanja u Svetu, i pogledamo šta će ova konjukcija da nam donese na svakodnevnom nivou vidimo da će se mnogo toga „vrteti“ oko finansija, gubataka, nasleđa, smrti, dugova (kamataši, kladionice & zalagaonice…) kredita, plaćanja zakonskih obaveza & kazni, životno osiguranje, ulaganja & štednje, kao i nametnuta ograničenja, nova pravila & kazne upravo na tim poljima.

800px-BoschsevendeadlysinsOva konjukcija se u astrološkom svetu povezuje sa 7 smrtnih grehova ~ požuda (blud) gordost, pohlepa (škrtost) zavist, proždrljivost, gnev, lenjost. Na sreću, ovaj aspekt je ispraćen Venerinim sekstilom sa Neptunom, pa će tako na neki način Više Kosmičke Sile da nam pruže mogućnost da se oslobodimo mnogih naših mana & grehova {na ne baš lagan način, ali… dobićemo šansu za ispravak, a to je ono što je važno} pa će tako da krenu da se bude : univerzalna ljubav, pokornost, darivanje, širokogudost, smernost, umerenost, post tela & duha & duše, blagost i rad zarad drugoga, ne samo zarad sebe.


DO SLEDEĆEG ČITANJA

POZDRAV OD

Šmišonje Večitog Putnika

point

Astrološke Konsultacije

2 мишљења на „Da nema Smrti, ne bi bilo ni Života

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.