Probudi se i ostvari svoje snove

marssekstilneptun14. Marta na Nebu imamo skladni aspekt sekstila između Marsa iz Jarca i Neptuna iz Riba. Ovo je aspekt koji donosi usklađivanje između dve planete koje su dosta različite, ali zajedno mogu da donesu pozitivne situacije i povoljne prilike.

Aspekt sekstila se smatra laganim aspektom, nema snagu trigona, ali je povoljan, jer na jedna lagan, prirodan način (naravno uz naš trud) poboljšava situacije u našem životu (sa trigonom bi mogli samo da sednemo i da sačekamo kada će nešto lepo da nam „padne s Neba“ napr)

Irish-Love_horseshoeMars sekstil Neptun vam je ona stara narodna poslovica „Sreća kuca na vrata“ i donosi na jedno izvesno vreme nove prilike u naš život koje bi trebalo da iskoristimo, jer će kasnije itekako da nam se isplate. Ponude & prilike se pojavljuju dosta neočekivano, na početku deluju nerealno i previše lepo (Neptun u sedištu) ali ipak na kraju se pokazuju kao vrlo povoljne i dobre (egzaltirani Mars)


2256b160fe50b861cc2a777157623e47Ono što treba da imamo na umu je to da je Mars generalno po svojoj prirodi brza, žustar, borben, aktivan, vojnik, ratnik, uvek spreman da se bori za ono što veruje, a sad se nalazi u znaku svoje egzaltacije , gde su sve ove osobine maksimalno izražene, pa je sad to jedna snažna hiperaktivna energija koja ako se ne usmeri, može itekako da donese probleme.

914a648258164c42f3efc98071287535S druge strane, Neptun je planeta koja je sušta suprotnost Marsu, dalek, spor, mističan, duhavan, pa postavljen u znaku svog sedišta, u znaku Riba, naglašavaće želju za obnavljanjem Vere, razvojem duhovnosti, mistike i uticaće na pojačanu intuiciju i snove (iako, ako ćemo po Mitologiji, Neptun ni malo nije bio ni duhovan, ni dobar, on je realno vladar munja, gromova, zemljotresa i prirodnih katastrofa)


MarsSextileNeptune336Pa tako, ovaj sekstil između Marsa i Neptuna u suštini može da nam donese puno toga, naravno više dobrog nego lošeg (posebno pod uslovom ako ove dve tranzitne planete prave dobre aspekte sa vašim natalnim planetama) kako na fizičkom planu, tako i na onom unutrašnjem, psihičkom.

mars_trine_neptune-320x171Ovaj tranzitni aspekt tako donosi želju za pokretanjem nekih humanih projekata, želju za isceljenjem, želju za što većim intelektualno & duhovnim uzdizanjem, duhovnu ili religioznu borbu (bitka između demona i anđela, da se pesnički izrazim) Isto tako, uvećava interesovanje za Astrologijom, Mistikom, Astronomijom, Divinacijom, Mitologijom, jer utiče na „ono nešto“ u nama, pa tako budi i prekogniciju. Snovi koje ovih dana budete imali, zasigurno imaju vrlo važnu poruku.


fa0b603ddfdc07a1e2fb2633b6b2e544U skladu sa trenutnim Mundanim dešavanjima, ovaj aspekt bi mogao da donese otkrivanje nekih tajni vezanih za zakon & vojsku & državu, ili pak da se krene aktivnije bavljenje pitanjima oko Corona virusa ili pak da bude par manjih elementarnih nepogoda (zemljotresi, vulkani, poplave…) jer ne treba zaboraviti da istog dana, 14-03, na Nebu imamo i Sunce iz Riba koje sklapa sekstil sa Plutonom iz Jarca… Sve u svemu, sredina Marta će biti vrlo živahna i dinamična.


Do sledećeg čitanja

POZDRAV OD

Šmišonje Večitog Putnika

point

Praznične Astrološke Konsultacije