To boldly go where no one has gone before!

kazimi Merkur25 i 26 Februara na Nebu imamo tri lepa aspekta ~ Sunce iz Riba sklapa sekstil sa Marsom iz Jarca, pa posle ima kazimi sa Merkurom, da bi zatim i sam Merkur sklopio sekstil sa Marsom.

Pravi muzičko & astrološki spektakl na Nebu! Sjajna energija koja pokreće napred, koja donosi samopouzdanje, hrabrost, sigurnost u sopstveno znanje i mogućnost da se te informacije prenesu dalje.

Najbolje je to što je u pitanju kombinacija Vode i Zemlje ~ Sunce i Merkur u Ribama, a Mars u Jarcu. Vidimo u ovom Mundanom čartu (trenutak samog kazimija) da ne samo što Sunce i Merkur imaju sekstil sa Marsom, već i sa Uranom (koji i dalje ima trigon sa Marsom) tako da u narednom periodu ćemo zaista imati prilike da dobijemo od Viših Kosmičkih Sila neverovatno snažnu inicijalnu kapislu da „napunimo baterije“ i da tako revitalizovani krenemo u ostvarenje svojih ciljeva.

Ovo je kombinacija fenomenalne kreativne ali disciplinovane energije koja „gura“ napred. Ovo je energija koja nam u život uvodi ljude koji će nam pomoći, koji će nam biti oslonac, koji će nam pokazati kako i mi sami da budemo heroji u sopstvenom životu!

sparkleOvo je divna energija za sve one koji žele da stvaraju i koji žele da ostave vidljiv (kvalitetan, trajan) trag u vremenu i da sa ponosom se okrenu iza sebe i kažu „Da, to sam ja uradio!“. Samo-motivacija je ovde takođe naglašena, energija znaka Riba donosi želju da se pomogne, brine, energija Jarca donosi želju da se sve lepo organizuje i dobije svoj pravi smisao. Pa tako, Sunce Merkur Mars će nam na suptilan, ali snažan način, u isto vreme, staviti fokus na deo našeg života koji treba da se pokrene sa „mrtve tačke“.

Ovo su ideje, planovi, zamisli (Merkur) koji napokon dolaze pod „reflektore“ i imaju svoj vidljivi smisao (Sunce) i u isto vreme i sve potrebne uslove da se oni realizuju (Mars) Ova kombinacija planeta je odlična za sve one koji žele da naprave promene u svom životu ~ posebno promene vezane za finansije, karijeru i mesto gde žive.

sparkleEvo napr Džordž Lukas (filmski režiser, Indijana Džons, Ratovi Zvezda, Američki Grafiti…) ima Sunce Merkur u Biku i Mars u Raku (otuda i delimična ideja za naslov, naravno ☺ ) I ovde je kombinacija Zemlja & Voda i on je na sjajan način pokazao kako čovek može da prevaziđe mnogobrojne prepreke i ograničenja samo ako to zaista želi (tj ako s jedne strane ima dovoljno znanja Sunce Merkur i s druge strane hrabrosti i inata Mars)

Kao tranzit Merkur 60° Mars pojačava snagu uma, reflekse, obnavlja konekciju između našeg mozga i samog tela. Donosi porast snage, energije (pa i libida) i želje da se sazna sve, otkrije skriveno, prenese dalje znanje, a donosi naravno i veliku želju za komunikacijom, razmenom ideja, savetovanjem, kretanjem, putovanjima, istraživanjima.

sparkleIsto tako, ovo je aspekt koji kao tranzit pomaže svim onima koji koriste i svoju snagu da bi ostvarili svoje ciljeve (ili zaradili svoju platu) pa tako u narednom periodu uložena snaga i trud će pokazati vidljive rezultate i doneti pohvale iz okoline (ili nadređenih) Pošto je Merkur retrogradan, takođe će ovaj tranzitni aspekt da nam vrati neke ljude i situacije sa kojima nismo do kraja razbistrili neke ideje & planove, koji na (in)direktan način i dalje utiču na pravac našeg života.

Sunce 60° Mars će jednostavno uticati na spoljašnjem nivou, konkretno na naše telo, imunitet, vitalnost, izdržljivost. Ovaj aspekt je generalno dobar da se malo više obrati pažnja na psiho-fizičko zdravlje, krene sa nekim vežbama, malo da se koriguje ishrana i svakodnevna rutina, sve u cilju jačanja organizma.

sparkleNaravno, ovo je čist biznis-aspekt, jer nas dovodi u direktan kontakt sa onima koji su uticajniji i snažniji (Sunce) od nas i koji imaju više snage & sredstava (Mars) i koji mogu da nam pomognu da i mi napredujemo na društvenoj lestvici. Dobro postavljeni u natalnoj karti donose direktnost u komunikaciji i uvećanu harizmu i popularnost u okolini, koja naravno itekako može dobro da se iskoristi da se napreduje u životu i da se ostvare željeni ciljevi, bilo oni vezani za novac, posao ili privatan život.

Sunce konjukcija Merkur (kazimi) stavlja akcenat na um, intelekt, nadograđivanje znanja i sticanje boljeg životnog iskustva. Pošto se kazimi dešava u znaku Riba (vrlo blizu poslednjeg Mladog Meseca u Ribama) i na Sabijskom stepenu pod nazivom „Okružen morskom izmaglicom, na steni leži Krst. Njega obasjava zrak svetlost sa Nebesa“, vidimo da će ova planetarna „trojka“ itekako da nam „oboji“ naredni period (i to najverovatnije čak do narednog Mladog Meseca ~ 24-03 u Ovnu ~ početak i Proleća dodatno)

sparkleSimbolika ovog Sabijskog stepena je vezana za genijalnost, umeće prkosnog ali i uspešnog prevazilaženja životnih iskušenja i koja na taj način uvećava mogućnost duhovnog razvoja i napretka. Tako, ovaj kazimi (posebno zbog dodatnog uticaja Marsa) donosi snažnu Veru (Ribe) u više principe postojanja i nesalomivu želju da se ostane dosledan Putu koji smo izabrali. Sa ovim Sabijskim simbolom u kombinaciji sa Marsom vidimo ogromna životna iskušenja (ni malo laka, ni malo naivna) i tu su sve one situacije u kojima ćemo prvo da doživimo poraz, pa onda da ustanemo, otresemo prašinu, zaoštrimo svoj um i uz dovoljno upornosti i inata da ponovimo sve i ~ pobedimo!

Naravno, ova kombinacija (Sunce 0° Merkur) 60° Mars može da ima i svoju negativnu stranu ~ posebno ako neka od ove tri planete ima loš aspekt sa natalnim planetama ~ jer donosi hroničnu nesigurnost, konstantno preispitivanje, svega i svakoga, posebno samog sebe.

Ogromne ideje više tada toj osobi liče na samo-obmanu i iluzije, stalno se čeka „bolji trenutak“, ili „samo još ovo da proverim, da budem 100% siguran“, a usled izostanka samopouzdanja & hrabrosti, naravno da dolazi do strahova i razočarenja, jer se situacija ne odvija onako kako su planirali ~ ali, to nije greška od spolja, već iznutra, oni sami su krivi što im život trenutno jednostavno ne ide od ruke, jer im izostaje Vere (ne samo u Više Kosmičke Sile, već u samog sebe ~ ne kaže se džabe da je čovek sam sebi najveći neprijatelj)


Spremite se, krećemo u avanturu!

Do sledećeg čitanja

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

point

Praznične Astrološke Konsultacije

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.