Sam svoj heroj

marstrigonuranOvih dana na Nebu imamo snažni aspekt trigona između egzaltiranog Marsa iz Jarca i Urana iz Bika. Ponavljanje ovog aspekta će se desiti 28. Avgusta (kada Mars bude bio u fazi pre nego što krene retrogradnim hodom, a Uran već bude bio retrogradnog hoda)

Tranztini trigon između Marsa iz Jarca i Urana iz Bika nam dozvoljava da spustimo gard i da odlučimo da rizikujemo zbog nečega za čim čeznemo jako dugo. Ovaj trigon budi snažnu želju za oslobođenjem od rutine, stega, zabrana, tabua ili bilo kakvih ograničenja. Čak i oni introvertni i nesigurni uz ovaj tranzitni aspekt će se najednom naći u situaciji da pregledaju sajtove o skakanju iz aviona bez padobrana… Jer dodatno, sam Mars ima i sekstil sa Suncem iz Riba, koje će se već 22. Februara takođe povezati sa Uranom iz Bika.

giphy (1)Ovo je aspekt koji budi instinkte, ili izoštrava čula i moć prekognicije. Želja za spontanim ponašanjem, kao i samo izražavanjem van društvenih pravila ponašanja je sad pod uticajem ovog tranzita maksimalno izražena. Naravno, ovakva energija stvara izuzetnu harizmu, pa svi oni kojima Mars i Uran su postavljeni u dobrim poljima natalnog čarta će u narednom periodu više nego obično da budu „pod reflektorima“ i divljenju ljudi iz njihove okoline, ali zbog napetog kvadrata između Marsa i Hirona & Lilith, treba povesti računa da se ne pretera sa samopouzdanjem, jer nekome Ego može biti ozbiljno povređen.

1e1b0eb20f35375722b38f3f3dc0ced8Ovo je tako vreme koje je idealno za pokretanje novih projekata, jer se sve vrti oko finansija & posla tj materijalne slobode & nezavisnosti. Ali, naravno, treba imati u vidu da je trenutno retrogradni Merkur i spaljen od Sunca, pa procene baš i neće biti dobre, analiza može ići u pogrešnom pravcu, posebno ako Sunce i Merkur iz Riba sklapaju neki loš aspekt (kvadrat, opozicija, pa čak i konjukcija) sa nekom natlanom planetom. Pa tako „100 puta meri, pa tek onda 1 seci“… jer dodatno sam Mars ima i kvadrat sa Hironom i Lilith iz Ovna, pa to mogu biti ozbiljne greške koje će ostaviti trajan ožiljak (bukvalno zbog povrede, ili pak psihološki)

Mars trigon Uran donosi veliku borbenost, snagu, hrabrost, želju da se urade stvari koje do sad niko nije uradio. Ovo je aspekt inicijalne kapisle da se zaista preokrene život na bolje. Naravno, tu pored Marsa ne samo što je Jupiter, već je tu i Južni Mesečev Čvor, pa treba smanjiti megalomanske ideje i planove i zadržati se na onim racionalnim i praktičnim (jer bez obzira što je ovo Zemljani Trigon, uticaj Jupitera i Južnog Mesečevog Čvora je jak isto) a i kao što rekoh, zbog lošeg aspekta sa Hironom i Lilith, treba se paziti tog brzanja koje sam egzaltirani Mars ima u sebi na pretek.

1528361019_samantha-jones-kneel-gifNaravno, Mars trigon Uran neće samo doneti na materijalnom & finansijskom & poslovnom planu napredak, nove povoljne prilike, promene, unapređenja, pohvale itd… već će uticati i na libido, jer je to aspekt teškog adrenalinskog naboja, pa ako nema izazova na poslu, ili kroz neki hobi, sva energija će biti okrenuta ka… naravno, pogađate… sexualnim uživanjima. Varnice na sve strane, ogromna želja za fizičkim kontaktom, razgovori se skoro samo oko toga vrte, bilo da su razmene ideja & iskustava između prijatelja, bilo da su sexy-dopisivanja preko društvenih mreža.

Ali, jeste da ovaj tranzit donosi nova poznanstva i nove prilike za uspostavljanjem dinamične i nikad-dosadne ljubavne priče, ali ne treba zaboraviti da je ovo aspekt spoljašnjeg & fizičkog aspekta ljubavi, čisto uživanje u „konkrevetnim aktivnostima“. Donekle pomaže opcija što je Venera u Ovnu, pod vladavinom ovog Marsa, ali kao i svaki Kardinalni znaci, fitilj strasti i interesovanja za suprotni pol je dosta kratkog veka, pa uz Uran, ta ljubavna priča može dosta kratko da traje.

da4c0640-8955-0132-4408-0ebc4eccb42fOvaj tranzit treba iskoristiti najviše da se reorganizuje način života i osveži monotona svakodnevnica, ubaciti u svakodnevne obaveze neki hobi, sport, da se omogući nesputano kretanje Kundalini energije (koja nije samo sexualna, već i kreativna, ona nam daje život jer hrani sve naše Čakre, od dole do gore, pa u krug) Takođe, odličan period za druženje, izlaske, upoznavanje novih kako prijateljskih tako i poslovnih kontakata i neočekivanih, pozitivnih, finansijskih preokreta Sudbine!


Do sledećeg čitanja

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

point

Praznične Astrološke Konsultacije

ezgif.com-add-text

2 comments

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.