Simbolika Saturna

Saturn SATURN

Astrološko & Astronomski podaci:

Najsporija planeta od svih. Za 29 godina i 157 dan prodje kroz ceo Zodijak. Prosečna brzina je oko 02min 01sec za jedan dan.Najveća severna latituda je 02°48′,najveća južna latituda je 02°49′.
Vlada Jarcem i VodolijomEgzaltiran u VagiPad mu je u OvnuIzgon mu je u Raku i LavuVlada poljem 1 i 8 a raduje se u 12 polju.

Generalno značenje

Najveći malefik, najcrnje moguće što može da se desi natusu.Donosi katastrofe, prekide, raskide, gubitke, smrt, žalost, plakanje.Muška planeta (po nekim starim astrolozima i ženska), vrlo hladna i vrlo suva.

Delovi tela:

Kosti, skelet, striktura tela, kosa, koža, nokti, slezina, kolena, desno uvo, [mars  vlada levim] sluh, bešika i sedalica kulturno rečeno

Bolesti

Umna zaostalost, starenje i odumiranje tkiva i ćelija, [ne]zgrušavanje krvi, kuga, lepra, slaba pokretljivost nogu, paraliza, apoplexia.Hladne i bolne bolesti koje se periodično vraćaju i dugo traju.Paranoični i hipohondrični strahovi.

Pojava & izgled

Ne baš lepa pojava, štrči u gomili sa svojim koščatim telom, neprijatnog glasa, spojene obrve, neuredan izgled, deluje mnogo starije nego što jeste, ali ne u ozbiljnom smislu, već u istrošenom.Problematična koža, problemi sa zubima, ali zato maljavost za medalju…Često krive noge sa kolenima koja štrče, stopala liče na kopita, mala i kockasta.Sporo se kreće, kao da vuče noge, često kašljuca pri govoru ili zamuckuje ili pravi i suviše velike i neprijatne „dramske pauze“ u govoru koje više smetaju nego što daju pozitivan efekat priči.

Orijentalan ~ prava figura, prijatno preplanuo ten, dobra struktura kostiju, sitnija gradja, maljavost, sitnije oči.

Oksidentalan ~ mršav, koščat izgled, tanka dlaka, malo kose.Ako je blizu najudaljenije latitiude ~ debeo i mesnat izgled. U južnoj latitudi ~ mesnat i krupan ali brzih pokreta.U severnoj latitudi ~ mesnat i krupan i maljav.

Ljudske karakteristike:

Često škrtica, iako ima para, naginje ka štednji čak iako nema razloga za to. Često nije mnogo uspešan biznismen, ne ume da radi kao timski radnik, više je samostalac, samotnjak. Vrlo često će na brz nalin [niko ne krije da je to i loš način] da dodje do para ili društvenog statusa, ali je to sve kratkog veka. Voli da kontroliše druge i da dominira u društvu, čak i na ružan način.

Kada je Saturn  dobro postavljen

Daje skoro savršenu osobu. Disciplina, učtivost, kultura, visok i oštar intelekt, pedantnost, odgovornost, brani slabije od sebe. Izuzetno dobar kao sudija jer perfektno ume da „pročita“ ljude iz svoje okoline.

Kada je Saturn  loše postavljen:

Naravno sve suprotno od gore navedenog…Neuredan, nekulturan, lažljiv, nepriajtan u konverzaciji.Paranoik i hipohondar, stalno bolestan ili se pravi da je bolestan da bi izazvao sažaljenje okoline i živeo na njihov račun.Države & mesta:Indija, Zanzibar, Egipat, Jemen, Arabia.Saxonija, Bavarija, Sirija, deo Italije, deo Rumunije i deo Nemačke.

Lokacije & Mesta:

Divlji i nerohodni delovi na planini, pustinje, pećine.Podzemni kanali, odvodi, kanalizacije.Stara naselja, oronule kuće, ruševine, nenaseljena mesta.Zatvori, azili, ludnice, popravni domovi, groblja.Rupe, prlhava, prašnjava, blatnjava mesta, podrumi, wc-i.

Etnički & Religija:

Berberi i Jevreji. Stari ljudi prepuni tudjih tajni, evnusi, isposnici, lopovi.Magovi, ezoterici, mistici, demoni, duhovi Mrtvi Judeizam, Jezuiti, Monarsi, Sektaši, danas Pravoslavlje.

Zanimanja:

[Farmeri, seljaci, radnici, gradjevinci, sudije, lekari, bankari.Lopovi, kradljivci, obmanjivači.Rudari, keramičari, stolari, odžačari, baštovani, voskari, pastiri.Prosjaci, sluge, siromasi…

Životinje:

Slon, kamila, svinja, vuk, majmun, ovca, koza, medved, zec, lasice, mačke, miševi, zmije, puževi, crvi, gliste, škorpioni, bube, bubašvabe, mravi, krokodili, sve otrovne, crne „prljave“ životinje i insekti.Takodje, skakavci, svici, sove, detlići, ždralovi, čaplje, lepe male ali neprimetne ptičice, kornjača, školjka.[/color]

Voće & Povrće & Drva:

Hrast, jela, svo drveće sa bodljama i bez ploda, ali i citrus i maslinvo drvo. Svo voće koje je suvo i nema slast. Kupus i cvekla.

Ukus & Boja:

Opor, kiseo, suv ukus, ukus koji ne ostavlja prijatan utisak.Tamne i neupadljive boje, boje koje naginju boji zemlje.

Odeća i Obuća:

Teška, kabasta odeća, vunenog materijala, neudobna obuća.

Metali i drago kamenje:

Gvoždje i čelik.Kamen, mermer, lapis lazuli i safir.

Pravac sveta i doba dana:

Sever. Subota. Kasno noću.

3 comments

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.