Ni sa tobom, ni bez tebe…

“I swing between happiness and misery.

I am part prude and part nonconformist. ”

Vivien Leigh

Izjava poznate glumice koja je imala Veneru u kvadratu sa Marsom, čiji će tranzit biti na snazi između 23. i 29. Januara 2020 godine, izjava koja u suštini lepo opisuje ovaj kvadrat između Venera iz Riba i Marsom iz Strelca. Dužina trajanja aspekta je uvećana jer je Venera nedavno imala sekstil sa Jupiterom.

venera90marsOvaj tranzitni aspekt između Venere i Marsa koji se dešava 27-01 oko pola 3 ujutru je dodatno otežan, jer je planeta koja vlada i Strelcem i Ribama, Jupiter , u znaku Jarca, u znaku svog pada, gde je vrlo slab i koji je više malefik nego benefik, i sa kojim je sama Venera imala dodatno aspekt, pa tako ovaj inače težak aspekt kvadrata čini još komplikovanijim.

Venera u kvadratu sa Marsom donosi intenzivne „volim te ~ mrzim te“ momente u odnosima, posebno onim emotivnim & intimnim.

Neki put sitnica donese uzbuđenje pa dvoje ljudi uživaju u velikim strastima, a neki put ista ta sitnice će doneti erupciju vulkana i vrlo glasne svađe. Ali, na sreću, posebno ova negativna strana dosta brzo polazi i ne ostavlja baš mnogo velike ožiljke (sem naravno ako tranzitni Venera ili Mars nema loš aspekt sa nekom natalnom planetom)

37c8f63f2070ec30d6e9c76bf369dfc9Lekcija koju treba da naučimo sa ovim kvadratom između Venere i Marsa je da naučimo da kontrolišemo svoje emocije i osećanja, da se ne prepuštamo trenutku, instinktivnom reagovanju i -/+ strastima.

Ovaj aspekt nas uči da moramo zrelo da pristupimo toj „sitnici koja bode oči“ i da otvoreno porazgovaramo o tome šta koga muči u odnosu. Sve dok je tonalitet razgovora miran, a strasti (subjektivnost) svedene na minimum, ovaj kvadrat neće napraviti štete.

Mnogi koji u svom natalu imaju Veneru u kvadratu sa Marsom dolaze iz porodica koje nisu bile baš oličenje harmonije i sklada i gde su se ukućani vrlo često sukobljavali i remetili osećanje sigurnosti i komfora u domu (često ovaj aspekt u natalu može da ukaže napr na to da su se roditelji na neki način na silu venčali, zbog neplanirane trudnoće, ili da se u toku njihovog braka sve više i više isticala njihovo društveno & statusna razlika itd… što je dovodilo ili do svađa, ili čak samog razvoda)

tenorTranzit kvadrata između Venere i Marsa će pojačati strasti, bilo one pozitivne, bilo one negativne.

Pa tako ako postoje neke nesuglasice u međuljudskim odnosima u toku ovog perioda, vrlo je verovatno da će one sada da budu istaknute i da predstavljaju „inicijalnu kapislu“ za potencijalne konflikte i raskide (naravno samo ako ili tranzitna Venera ili Mars imaju loš aspekt sa ličnim, emotivnim, planetama u natalu)

Ako nema nesporazuma i konflikta u odnosima sa drugima, tada ovaj kvadrat može malo da „drmne“ obe strane i da ustalasa emocije i strasti, pa tako malo da oživi privatnu (intimnu) stranu samog odnosa (posebno ako ili tranzitna Venera ili tranzitni Mars sklapaju dobre aspekte sa natalnim emotivnim planetama)

image_860507150019229477380Ako ste u potrazi za svojom jačom & lepšom polovinom, ova poslednja nedelja Januara će vam doneti mnoge neobične situacije u kojima nećete biti baš potpuno sigurni da li je ta druga strana dobar kandidat za ljubavni ples na duže staze ili pak samo trenutna razbibriga koja će oboma da ulepša monotonu svakodnevnicu (nije isključena opcija zbog prisustva ovog Jupitera, da ovaj kvadrat donese i po neku tajnu ljubav ili aferu & ljubavni trougao u naš život)

Znači kada je emotivna veza stabilna, ovaj kvadrat će samo da pojača fizički aspekt tog odnosa, ali ako postoji nesklad, ovaj aspekt će pojačati frustraciju. Isto tako, posebno sa lošom postavkom u natalu, jedna strana u ljubavnom odnosu najednom može da postane agresivna i napadna, začuđujuće ljubomorna i posesivna.

ezgif.com-crop (1)Može doći do svađa koje čak mogu da donesu prekid odnosa, ali posle par dana, najednom sve može i da se vrati na staro, kao i da se ništa nije desilo…

Zato, obratite pažnju na svoje odnose sa drugima, bilo koji da su u pitanju (svi odnosi koji u vama izazivaju dublju emotivnu reakciju, znači odnos sa roditeljima, rođacima, prijateljima, suprotnim polom)

Sem u slučaju, da vi i želite da dođe do kraja, u tom slučaju, ovaj aspekt će vam pomoći da to brzo završite.


Do sledećeg čitanja

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

point

Praznične Astrološke Konsultacije

Једно мишљење на „Ni sa tobom, ni bez tebe…

  1. Повратни пинг: Dnevnik Jednog Astrologa

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.