God is listening

Po Sideralnoj postavci, Đotiš Astrologija, od 23-01-2020 tranzitni Saturn {Shani} prelazi u znak Jarca i tako će biti osnovni faktor koji će „obojiti“ Mlad Mesec koji se dešava 24-01-2020 na 10° Jarca {Makara}

NewMoonShravana

shravana-nakshatraOvaj Mlad Mesec se dešava u Shravana Nakshatra 1 Pada, koja ima naziv „Onaj koji sluša“ tj „Božije uho“. Povezuje se za učenje, komunikaciju, razmenu ideja. Božanstvo je Saraswati ~ Boginja muzike, zvuka, jezika. Tako, ovaj Mlad Mesec nam govori „Slušaj pažljivo, Bog ti se obraća ~ moli se, Bog te sluša“. 

Ono što je vrlo bitno je sama postavka ovog Mladog Meseca ~ on se nalazi u 5 Bhavi i tu je zajedno sa Saturnom i Merkurom ~ sam Saturn je nosilac ovog stelijuma (konjukcije)  pa će tako u narednom periodu da se aktivira simbolika same 5 Bhave {koja se poklapa baš sa simbolikom Shravana Naskhatra}

-5- BHAVA ~ PUTRA

Ovo polje je direktno povezano sa inteligencijom i kreativnim stvaralaštvom. Iz ovog polja se može videti koliko je natus pametan (prirodno) i da li ima kreativng potencijala.

Isto tako, iz ovog polja se može videti nasledjena mudrost (lepo vasptanje, poštovanje tradicije, itd…) ali i želju / umeće / znanje vezano za Meditaciju, Mantre, Tantre, Yantre, Duhovnost, univerzalnu ljubav, želju za duhovnim uzdignućem i (možda) bavljenjem duhovnim poslovima.

Takođe prikazuje natusovu posvećenost dobrom i lepom, požrtvovanost, brizi o drugima, želji da se učini sve što je moguće za one koji su na neki način ugroženi, a takođe predstavlja i Brahmine, uticajne ljude u društvu, kralja, političare itd.

U isto vreme pokazuje koliko je natus sklon greškama usled prejakog Ega i na koji način će te greške uticati ne samo na njega i nj društveni status, već i na okolinu, prikazuje način na koji natus može da izgubi dobru poziciju u društvu ili na poslu usled pogrešnih odluka i rđavog ponašanja.

Isto tako, ova Bhava pokazuje i kreativnost, potencijal, želju za stvaranjem, pa uz ljubav tu su deca, plodnost, koji sa sobom (mogu da) povuku bogatstvo i sreću.

Nosilac ove konjukcije je baš Shani koji je u znaku svog sedišta, u Makara Rasi, i tu će biti sve do sredine 2022 kada će preći u drugi znak svog sedišta, znak Kumbha Rashi

Samim tim Yuva Chandrama donosi nam mogućnost da napravimo stabilnu bazu & odstupnicu za naš dalji život. Znak Jarac tj „Makara“ u prevodu znači „krokodil“ ~ Jyotish povezuje znak Jarca sa krokodilom jer je ovo znak koji kao i krokodil je spor, ali ima neverovatno snažnu koncentraciju (fixiranje) na željeni cilj i ništa ga neće sprečiti da dođe do njega.

Tako, ovaj Yuva Chandrama & Shani nam donosi mogućnost da napredujemo u životu, da prevaziđemo prepreke, pobedimo neprijatelje, da okrenemo „novi list u životu“ i dobijemo nove odgovornosti & zadatke {Shani i jeste vladar granica, sa ovim Yuva Chandrama on će nam pomeriti dalje granice, i proširiti naš život i dati nam novi uvid u njega, tj ono što nam ide u susret u bliskoj budućnosti}


Od početka 2017 Shani je bio u Dhanuh Rashi {Strelac} Sama simbolika ovog znaka da se „visoko stremljenje“ (u narodu rečeno „puca na visoko“) pa se samim tim ovaj znak vezuje za ambiciozne osobe, spremne da rizikuju da bi uspele, avanturiste, idealiste, optimiste, hrabre i vredne ljude, pomalo tvrdoglave i samoljubne, ali retko kada loše i zlonamerne.

Shani Dhanus je odlična koncentracija i spremnost da se iskoristi poslednji atom snage da se dostigne željeni cilj

Pa tako Shani Dhanuh nam je do sada izbacio na videlo sve ono što je protiv zakona {Prirode i Čoveka} sve manipulacije, afere, korupciju… Doneo nam je životne situacije u kojima smo preispitivali kompletno svoj život i tražili smisao našeg postojanja.

Sada Shani Makara nam donosi mogućnost da sve ono što smo planirali {maštali, idealizovali, želeli ~ sve zahvaljujući Strelcu} realizujemo, tj stiže nam period materijalizacije planova & želja, ali isto tako će nam dati mogućnost da ispravimo greške koje su učinjene protiv Majke Prirode i samog Čoveka.


Yuva Chandrama će tako u narednom periodu zajedno sa Shravana Nakshatra i Shani da nam donese velike promene {na neki način ovaj Mlad Mesec će imati uticaja sve dok Saturn bude bio u znaku Jarca} te ćemo morati da izađemo iz svoje zone komfora i da prihvatimo nove životne situacije i ljude u njoj.

Đotiš predikcije se baziraju na Chandra čartu {Mesečevom čartu} ne na klasičnom  sistemu Podznak & 1 polje kako smo mi na Zapadu navikli, pa tako naredne prognoze za zodijačke znake su vezane za postavku Meseca kao 1 polje {Podznak} Ko nije siguran gde mu se nalazi Mesec po Sideralnoj postavci može dobiti informaciju ovde .

Naredni period će posebno da bude pun izazova za sve one koji imaju Mesec u znaku Škorpije, Strelca, Jarca, Vodolije i Riba {zbog naravno uticaja Sadi Sati}

Pa tako ako vam je Mesec {Chandra} u :

ovan○ Mesha Rasi ○
~ puno toga vas čeka uskoro i spremite se dobro – samo se naoružajte strpljenjem, jer samo tako ćete uspešno ostvariti svoje ciljeve u narednom periodu. Osećaj da nemate dovoljno uslova na radnom mestu i da vas vaš posao više ne ispunjava kao pre, sada će početi polako da nestaje kako se vaše samopouzdanje u narednom peridou bude uvećavalo.

bik○ Vrsa Rasi ○
~ u narednom periodu imaćete zadatak da se intelektualno i duhovno „nadogradite“, da li će to biti kroz klasično više obrazovanje, krus, ili savetovanje & učenje od mudrijih & starijih & autoriteta, to ostaje na vama. Sada ćete imati prilike i za duhovnim i možda i konkretnim putovanjem koje će vam promeniti život na bolje.

blizanci○ Mithuna Rasi ○
~ period kada ćete biti u potrazi, i najverovatnije i pronaći odgovore, koje već jako dugo tražite. Više ćete biti okrenuti ka Divinaciji, misticizmu, tajnama života, a koje vam sada i mogu pružiti uvid u vaš život na jedan potpuno nov & drugačiji način – a na taj način bićete u prilici da ispravite velike karmičke greške. Takođe, može se desiti i neočekivani gubitak vezan za dom i jednog člana porodice.

rak○ Karkatha Rasi ○
~ bićete okrenuti ka odnosima sa drugima, posebno ka rešavanju pitanja vezanih za vaš (ne)postojeći odnos sa lepšom jačom polovinom. Neki od vas će uploviti u novu emotivnu priču, neki od vas će je prekinuti, a takođe, očekujte i velike promene na poslu što se tiče dosadašnjih poslovnih ugovora. Takođe, imaćete prilike za kraćim putovanjima, kontaktima sa strancima i osobama koje su po mnogo čemu drugačije od vas i od kojih puno toga možete naučiti.

lav○ Simha Rasi ○
~ naredni period vas okreće ka vašoj svakodnevnici i daje vam priliku da se bolje organizujete i poradite na svojoj disciplini. Prihvatate nove {brojne} obaveze, pa obratite pažnju na svoje zdravlje, da ne istrošite „baterije“ pre vremena. Naredni period će izbaciti na površinu sve ono što vam remeti normalan svakodnevni život, pa ćete imati prilike da se izborite sa tim neprijateljem i izađete kao pobednik. Period kada ćete biti u prilici da rešite svoje dugove, kamate, kredite, pozajmice, i da izbegnete opasnosti. Kontakt sa stučnim osobama (lekarima, majstorima…)

devica○ Kanya Rasi ○
~ period kada treba da promenite neke svoje prioritete. Sada stupa na snagu period izgradnje snažne i detaljno isplanirane osnove za dalje, sa kojom ćete moći da na duže staze konstruktivno uredite svoj život, bilo da se radi o emotivnim ili poslovnim odnosima. Sada je vreme i da se pozabavite malo više svojim privatnim životom, više da se družite i izlazite {i da više uživate u životu} Posebno naglašen period vezan za decu {planiranje prošitenja porodice, rad sa decom & mladima, pnariranjem i usmeravanjem vaše dece na pravi Put}

vaga○ Tula Rasi ○
~ naredni period će vas okrenuti domu, porodici, (ne)pokretnoj imovini, i svemu onome što vas čini stabilnim & sigurnim i što vam omogućava da uživate u komfornom načinu života. Mnogi će u narednom periodu odlučiti da urede svoj dom, ili da se presele u drugi {dobar period za kupo-prodaju} ili će odlučiti da kupe nov auto. Takođe, možete imati na žalost i gubitak u svom domu vezan za jednog člana porodice. Imaćete prilike da posetite Sveta mesta, manastire, da obnovite svoju Veru i povezanost sa Bogom {ili ćete preisipitivati taj deo vašeg života}

škorija○ Vrishcik Rasi ○
~ naredni period će staviti akcenat na vaše samopouzdanje & hrabrost & odlučnost. Bićete više nego obično u pokretu i van kuće. Dobićete priliku da se (iz)borite sa velikim životnim izazovima. Mnogo toga će se vrteti oko porodice & rodbine, budite strpljivi sa njima, jer i u njihovom životu u narednom periodu će se dešavati mnoge {ne baš prijatne} promene. Odličan period za prenošenje životnog iskustva na druge, savetovanju.

strelac○ Dhanuh Rasi ○
~ naredni period stavlja akcenat na vaše finansije, ali i na način komunikacije sa drugima iz vaše okoline, vaš način razmišljanja, vašu maštu, kreativnost i želju za stvaranjem nječeg lepog što će doprineti uzdizanju svega dobrog ne samo u vašem životu, već i u životu drugih oko vas. Period okrenut velikim poslovnim projektima, sprovođenjem neke vizije koja već dugo vremena vam se vrzma u glavi. Takođe, naredni period donosi neočekivane promene i u vaš dom, vezano za jednog od roditelja.

jarac○ Maraka Rasi ○
~ naredni period će vam doneti promene vezane za vas same. Dobićete priliku da promenite nešto u sebi, bilo da je u pitanju rad na sebi, svom temperametnu & karakteru, bilo da je reč jednostavno o vašem fizičkom izgledu. Ove promene će tako u narednom periodu imati velikog uticaja prvenstveno na vaš ugled i društveni status. Obratite posebnu pažnju na svoje snove, jer u narednom periodu Više Kosmičke Sile će vam se obraćati i davati vam smernice za dešavanja koja vas čekaju u bliskoj budućnosti.

vodolija○ Kumbha Rasi ○
~ ovaj naredni period će biti prepun izazova za vas, mnogo toga ćete doživeti kao direktan napad na vas i vašu slobodu, pa bi trebalo da poradite na toleranciji i strpljenju, jer ono što vam se sada bude dešavalo nije baš onako kako se čini na prvi pogled {mnogo toga će se tek otkriti i dati vam bolji uvid zašto se neke loše stvari trenutno dešavaju u vašem životu} Naredni period će vam doneti velike promene, mnogo toga ćete morati da ostavite iza sebe, da izgubite ili jednostavno da zaboravite, kako bi mogli da nastavite dalje sa životom. Uvećan kontakt sa ljudima koji rade u zatvorenim & izolovanim ustanovama, ali i zakonodavcima.

ribe○ Mina Rasi ○
~ vas očekuje zanimljiv period kada ćete preko prijatelja ili nekih većih društevnih organizacija biti u mogućnosti sebi da poboljšate život. Period koji vam pruža mogućnost da ostvarite neke svoje planove i snove, posebno vezane za posao & zaradu, jer će sada biti stavljen akcenat na sve one propuštene prilike koje su vam nudile mogućnost da završite neki projekat ili rešite neki problem. Takođe, dobićete priliku da razrešite neke komplikovane odnose sa bliskim prijateljima, starijim rođacima, kolegama ili nadređenima.


Do sledećeg čitanja

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

point

Praznične Astrološke Konsultacije

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.