Sitnice koje život znače

venera60jupiter23. Januara na Nebu imamo skladan aspekt sekstila između Venere iz Riba i Jupitera iz Jarca.

Prilikom sklapanja aspekta sekstila između Venere i Jupitera, u isto vreme Veneri se približava i Mars preko aspekta kvadrata, te tako ovo druženje između Venere i Jupitera će biti dinamičnije nego inače.

Ovo je aspekt koji odiše prefinjenošću i dobrotom, on nam pomaže da tačno znamo kako i koliko kome i kada treba pomoći. Takođe aspekt koji donosi situacije da nekome budemo tu kao „rame za plakanje“ i „Draga saveta“, ili obrnuto, da neko bude tu u trenutku kada nam je teško.

butterfly-blue-pink-animation-2018Ovo je vrlo kreativan aspekt, koji uspešno kombinuje inteligenciju i osećanja. Njegove energije ima određenu notu erotičnosti koja se primeti u hodu, govoru, manirima, i kada je on na snazi, među ljudima provejava ogroman dijapazon različitih emocija i sve se stalno svodi na emocije, ne na praktični racio.

Doživljaji su vrlo subjektivni, pa tako mač sa dve oštrice može da bude pogrešno protumačen postupak & komentar ili nečije ponašanje

Ovo je aspekt koji spontano budi emocije, koji nas uči da uočimo kada koju emociju da ispoljimo i prema kome. Tačno se zna kakvo ponašanje treba da bude „u 4 zida“, a kako „ispred očiju javnosti“ i u toku ovog tranzita biće baš vidna razlika u ponašanju ljudi, biće mnogo više poveravanja i savetovanja „u 4 zida“.

giphyOvo je aspekt koji budi želju prema svemu što je lepo, odmereno, kvalitetno. Takođe budi interesovanje i za nauku, istraživanja, ali i društveno – politička pitanja. Takođe, dok traje aspekt mnogi od nas će se više interesovati za umetnost, modu, kozmetiku, ishranu.

Skoro uvek Venera u sekstilu sa Jupiterom donosi jako vešto balansiranje između poslovnog i privatnog života (ali u isto vreme, ta dva su vrlo često na neki način i pomešana) Vrlo svestran aspekt, koji kombinuje izuzetnu kreativnost i umeće pronalaženja dobrog izvora prihoda prilikom materijalizacije tih kreativnih ideja.

Venera sekstil Jupiter ume da od malog napravi veliko (bilo da je u pitanju nešto dobro, bilo da je u pitanju nešto loše)

856378_b6e78Donekle „mračna strana“ ovog aspekta je ta što je Venera u znaku svoje egzaltacije, pa tu često ume da dođe do preterivanja, i insistiranja na lepom, super, finom, savršenom stilu života, izgledu, večitim „leptirićima u stomaku“…

S druge strane Jupiter u Jarcu je u padu, gde on dosta gubi od svoje pozitivne energije i optimizma, pa je više praktičan nego romantičan, više je okrenut jednostavnijoj (skromnijoj) strani života, što naravno ova Venera baš i ne ume da razume, pa otuda može da dođe do preterivanja i klackanja izmešu ekstrema hiper-života, do drugog ekstrema hiper-minimalizma.


flower-gif-png-12Svi oni koji imaju u natalu Venera 60° Jupiter fscinirani su naukom, muzikom, književnošću, religijom, filozofijom, psihologijom ili pak egzotičnim kulturama i njih ćete vrlo često videti sa knjigom (enciklopedijom isl) u rukama kako upijaju svako slovo iz nje, ili ćete često vidjati njihove fotografije sa njihovih putovanja uz opis tog mesta iz ugla geografije, pa istorije, pa politike itd… omanji roman & objašnjenje u suštini…

Ma koliko skromno, mirno i tiho delovali spolja, oni su u suštini vrlo aktivni, dinamični i ne drži ih dosta dugo jedno mesto, te tako često imaju i više od jednog zanimanja (a mogu da imaju i po nekoliko hobija koji su sušta suprotnost jedno od drugog i da imaju zavidan profit i sreću od njih)

511039_f1fc8Ako želite da dobijete pravu informaciju za bilo koga ili bilo šta, obratite se osobi koja ima Veneru u sekstilu sa Jupiterom, ona će na vrlo zanimljiv (možda vama i ne baš razuman) način proučiti situaciju / osobu i daće vam njeno iskreno mišljenje (koje treba poslušati!) Pa tako dok traje ovaj tranzit mnogi dolaze u kontakt sa osobama koje su odlični savetnici, ili life coaching predavači.


Kao tranzit, Venera iz Riba i Jupiter iz Jarca (u pratnji Marsa iz Strelca) će nam doneti lep i dinamičan period druženja, poziva na zabave, proslave, neobične i lepe vesti & osobe & situacije koje će nas na neki način „probuditi“ iz naše po malo uspavane svakodnevnice.

glittery-pink-rosesNaravno, ovo je odličan tranzit za kretanje na neko putovanje ili odmor, istraživanje neobičnih kultura i nacija. Lep period da se upoznaju novi ljudi, posebno ako su poreklom iz inostranstva. Isto tako, ovo je za sve nas jedan lep period kada će mnogi od nas neočekivano da dobiju neku lepu ponudu ili poklon koji će im promeniti život (na bolje, naravno)

Onima koji traže posao, ovaj tranzit može da donese posao, a oni koji su zaposleni mogli bi da dobiju ili bonus platu ili pak unapredjenje (ne veliko, ali važno) Ovo je zato i dobar period za investicije, podizanje kredita, vraćanje dugova itd… samo naravno pod uslovom da ni Venera iz Riba ni Jupiter iz Jarca ne sklapaju loše aspekte sa natalnim planetama!

1197408_ed617Takođe, ovo je aspekt koji kroz prijateljstvo budi ljubav, pa tako u ovom periodu možemo da očekujemo da će mnogi od nas možda da započnu lepu ljubavnu vezu koja je do sad bila prijateljska ili samo platonska. Za one koji su već blagosloveni lepšom & jačom polovinom, ovaj period će im obezbediti puno strasnih i emotivnih trenutaka sa njihovom dragom osobom, a nekima možda čak i proširenje porodice za jednog , dvoje, troje… novih članova.


Do sledećeg čitanja

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

point

Praznične Astrološke Konsultacije

Једно мишљење на „Sitnice koje život znače

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.