Malo gore, malo dole

23. Januara imamo dva zanimljiva tranzitna susreta na Nebu ~ prvi je u jutarnjim satima između Sunca iz Vodolije i Urana iz Bika, a drugi je popodne između Venere iz Riba i Jupitera iz Jarca.

Interesantna kombinacija napetog kvadrata i laganog sekstila u narednim danima će nam doneti puno „klackalica“ ~ nešto krene loše i neočekivano se završi kako treba, i obrnuto na žalost. Ova kombinacija će nam tako držati pažnju da ne pogrešimo negde i pogoršamo situaciju, ali i u isto vreme doneće nam dovoljno snage (da ne kažem inata) da izguramo do kraja zacrtane ciljeve.


Sunce u Vodoliji kvadrat Uran u Biku je jaka energija koju je teško kontrolisati, nepredvidljiva, snažna, moćna, tvrdoglava i suludo-hrabra. Kao tranzit, on ume malo da poduže potraje (zbog sporog kretanja Urana i samog orbisa koje Sunce ima) Pa tako i nekoliko dana pre i nekoliko dana posle egzaktnog kvadrata, njih dvoje će nam doneti nervozu, nestrpljenje, pa i sukobe sa okolinom.

Ovo je aspekt koji preispituje autoritet, koji dovodi u pitanje odluke & zakone & opšte društvena prihvaćena pravila, pa tako u ovom periodu nije povoljno baviti se dokumentima / overama / procenama / zakonskim postupcima ili ulaziti u nesporazume sa nadređenima, poslodavcima ili zakonodavcima.

Takođe, ovaj tranzitni aspekt donosi neočekivane „eksplozije“ (što u ponašanju ljudi, što u ponašanju Majke Prirode) S jedne strane može da donese probleme sa mehanikom & tehnikom & strujom, pa eto opasnosti od udara struje ili požara. Posebno na Mundanom nivou može doći do globalnog problema sa strujom, vatrom, tehnikom, internetom, ili bilo kojim esencijalnim tehničkim ili elektronskim aparatima, jer je nedavno i sam Merkur iz Vodolije imao kvadrat sa ovim Uranom!


S druge strane Venera iz Riba u sekstilu sa Jupiterom iz Jarca donose nam u život simpatične, svestrane i harizmatične ljude. Oni odišu prefinjenošću i dobrotom. Ovo su osobe koje tačno znaju kako i koliko kome treba pomoći, uvek su tu kao „rame za plakanje“ i „Draga saveta“. Ovo su direktne i iskrene osobe i zato ih okolina jako ceni i poštuje, pa tako u narednom periodu ćemo imati snažnu podršku koja nam je potrebna da ostvarimo ono što želimo, posebno kada je reč o poslu ili regulisanju finansija!

Ovo je aspekt koji donosi ljubav prema svemu što je lepo, odmereno, kvalitetno. Često donosi intersovanje za umetnost, nauku, istraživanje, ali i politiku, kao i interesovanje za modu, kozmetiku, ishranu, a i kontakt sa ljudima iz inostranstva. Ovaj aspekt nam omogućava da vešto izbalansiramo svoj poslovni i privatni život (a vrlo često na neki način ta dva su spojena u ovom periodu) Vrlo svestran aspekt koji generalno donosi samo lepe i prijatne stvari.


Pa tako zahvaljujući ovoj kombinaciji aspekata u narednom periodu bićemo više nego obično fascinirani naukom, muzikom, književnošću, religijom, filozofijom, psihologijom ili pak egzotičnim kulturama ili će nam doneti veliku želju da se bavimo fotografijom i zabeležimo sve lepote ovoga Sveta oko nas, i trudićemo se da svako naše delo ima neki poseban „pečat“ samo naš ličan, malo kontrirajući autoritetima i pravilima.

Isto tako, želećemo da rešimo neka poslovna i finansijska pitanja koja nas neko duže vreme opterećuju i sprečavaju da završimo svoje projekte do kraja. Trudićemo se da na što bolji način pronađemo Put ka onome što želimo da ostvarimo, a da u isto vreme se ne zamerimo nikome, posebno ne autoritetu ili zakonu.

Ali isto tako, zahvaljujući baš Veneri i Jupiteru, ovaj drugi napeti aspekt između Sunca i Urana će imati ublaženo (negativno) dejstvo, pa tako ako i dođe do problema sa nadređenima ili zakonodavcima, ipak ćemo na sreću pronaći rešenje za taj problem… ALI… naravno, ne treba preterivati i forsirati u nadi da će Venera i Jupiter da budu tu kao „savršena amajlija“, već ako naiđete na prepreku, zastanite i posavetujte se sa nekim, pa tek onda idite dalje.


Do sledećeg čitanja

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

point

Praznične Astrološke Konsultacije

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.