High Voltage

merkurkvadraturan18. Januara na Nebu imamo kvadrat između Merkura iz Vodolije i Urana iz Bika.

Aspekt kvadrata izmedju Merkura i Urana donosi vrlo specifičan način razmišljanja i komuniciranja sa okolinom.

Merkur, vladar našeg uma, logike, komunikacije, Uran vladar svega onoga što je drugačije i suprotno od standardnog, uobičajenog, opšte prihvaćenog.

Kada se spoje preko malefičnog aspekta kvadrata obično se povežu sa onom starom narodnom „tanka je linija izmedju genija i ludaka“ (astrolozi smatraju da i sama opozicija izmedju Merkura i Urana ima sličan opis, samo što je ta „linija“ znatno tanja i postoji mnogo veći ekstrem na toj klackalici od genija do ludaka)

GENIUSINSANITY_JZ_Img.jpg

Kako god, ovo je aspekt koji donosi specifičnu logiku, i sposobnost (više dar ali i prokletstvo) da se vide sitnice koje drugi i da se potrude, ne mogu da vide.

Često postoji problem u komunikaciji sa okolinom (neki put i zbog govorne mane, neki put je to samo različita talasna dužina i otuda dolaze nesporazumi) Um je brz, neki put je i prebz za samu osobu, pa otuda nervoza i nestrpljenje.

Ovaj aspekt donosi šale koje retko ko ume da razume (što naravno donosi konflikt sa okolinom) a isto tako na prvi pogled i arogantno i nametljivo ponašanje, koje u stvari to nije, već samo želja Merkura i Urana da svojim argumentima razgovaraju sa okolinom.

0_bn54wQbXAxm3m3c_

Često Merkur kvadrat Uran donosi osobi „nadimke“ kao što su nametljivac, sveznalica (u pogrdnom smislu) traženje pažnje gde god i na bilo koji način, svadjalica i kontraš.

Ali, ova kombinacija samo donosi mogućnost da se neka osoba ili situacija sagleda iz milion raznoraznih uglova i tako na najbolji način donese sud o tome o čemu ili o kome se vodi rasprava.

Često aspekt koji donosi kontraverze, nagle prekide, padove, nagle uspone zahvaljujući nekim nepredvidjenim šokantnim situacijama. Ovo je aspekt koji kroz šok (najčešće negativan) skreće pažnju na osobu koja ga ima u svom natalu (isto važi i za sam tranzitni uticaj)

Ovo je aspekt originalnog načina razmišljanja koji u najvećem broju slučajeva smeta okolini jer deluje navalentno, previše drugačije i čudno.

tesla-2

U ovo naše moderno vreme, ovaj aspekt je ipak koliko toliko bolje prihvaćen, ali i dalje nosi sa sobom nadimak „otkačeni“ (inovatori, profesori, matematičari, hakeri, naučnici, dizajneri, umetnici, mašinci, inžinjeri)

Isto tako, tradicionalno Merkur se vezuje za Astrologiju (zajedno sa Saturnom) a u moderno vreme Uran je dobio mogućnost da se Astrologija poveže sa njim takodje.

3059.jpg

Kao tranzit, može tako da donese probleme u komunikaciji, nesporazume, rasprave, pogrešno shvaćene šale, kvarove tehnike, ali i opasnosti tipa padova i povreda (u simbolici Vodolije i Bika to mogu da budu zdravstveni problemi vezani za donju vilicu, grlo, vrat, jednjak, jezik, tj krvotok, aritmije, vene, kapilare, nervni sistem)

on_my_mind_by_sangelus-d4pm6wk

Ovaj tranzit donosi neočekivane situacije, čudne informacije, tj očekujte neočekivano. Moguće je da će najednom iznebuha da donese rešenje za neki problem koji smo možda ne danima / nedeljama, već mesecima pokušavali da rešimo.

Ali isto tako, može da donese i neočekivane kvarove (posebno vezane za grejna tela, struju, frižider, šporet, ali i mobilni, kompjuter itd…)

images.jpg

Ovo je tranzit koji će povećati interesovanje za prirodne nauke, ali i Ezoteriju – Astrologiju, Numerologiju (jer je ovo aspekt „matematike“ tj kalkulacije i brojeva) Internet će u ovih par dana brujati više nego uobičajeno, pa su moguća i opterećenja na društvenim mrežama raznorazmim dosadnim reklamama i izjavama.

Ovaj aspekt razbija dnevnu rutinu, što mnogima od nas će doneti nervozu i „na 3 ćoške“ rasoloženje – pa se zato pripazite da ne kažete nešto brzopleto što ne mislite u ovih par narednih dana. Neki put i druga strana ima dobru ideju i treba se potruditi sagledati stvari iz svih (mogućih) uglova.

954acb82-422b-4222-a017-367bb100e054

Ovo je tranzit koji nas opominje da nije još vreme da se prave planovi za budućnost jer još nismo upoznati sa svim informacijama, da nam papiri & dokumenta nisu sredjeni kako treba, i da nam je koncentracija vrlo slična zlatnoj ribici ili leptiru, pa i tako možemo da pogrešimo u nekoj proceni ili donošenju odluke.

Ovo je isto tranzit kada možete očekivati da se dogovori & obećanja neće ispuniti (ne iz nekog negativnog razloga, već jednostavno zbog loše koncentracije i zaboravnosti)


urankvadratmerkurnaslov

Do sledećeg čitanja

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

point

Praznične Astrološke Konsultacije

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.