When dreams come true

Treće nedelje Januara imamo lep aspekt sekstila između Venere iz Riba i Urana iz Bika, koji će ispratiti i Mesec iz Vage u sekstilu sa Marsom iz Strelca ~ i da, Venera će se spojiti preko inkonjukcije sa Mesecom, a Mars će se spojiti takođe preko inkonjukcije sa Uranom ~ na sve to, i dalje na snazi stelijumJarcu . Dinamika!

venerasekstiluranVenera samo što je ušla u znak Riba i već ima dinamičan doček ovog Urana iz Bika, planete druženja, prijatelja, nekonvencijalnih ekscentričnih ljudi i situacija.

Oboje druželjubivi u potrazi za kreativnim, zanosnim, neobičnim.

Uran je grom, pa uz Veneru, eto nečeg lepog i neobičnog, ko „grom iz vedrog neba“…

Isto tako, Uran u Biku, a Venera u Ribama, dva znaka koja zajedno umeju da barataju sa novcem, pa eto ko „grom iz vedrog neba“ neočekivana zarada, neočekivana poslovna ponuda, lep dobitak, pa i poklon iznenađenja, nešto o čemu smo samo sanjali do sada!


Venera iz Riba će na početku malo da se razmišlja na koji način da se uklopi sa ovim „samo na prvi pogled mirnom“ Uranom z Bika, ali vrlo brzo će poprimiti „s kim si, takav si“ stav (jer joj dodatno ide i aspekt kvadrata sa Marsom, pa će se i ona malo „razmrdati“ nepredviđeno) i tako će oboje da ulepšaju monotonu nam i sivu svakodnevnicu i olakšati nam svakodnevne obaveze, kako na poslu, tako i u kući.

xybE4271

Dobar period za uređenje & renoviranje doma, ali nije baš i najbolji period za kupo-prodaju starog-novog (zbog ne samo ovog teškog stelijuma u Jarcu koje je povezano sa Pomračenjem , već i zbog samog spaljenog Merkura… sem ako ga već nemate u svom natalu, ondak je sve OK) ali makar osveženje u vidu krečenja, novog tapacirunga za stari nameštaj i sl.


Period neobičnih, neočekivanih i spontanih poznanstava, posebno zbog dodatnog uticaja Meseca iz Vage u aspektu sa Marsom iz Strelca. Ovo su odnosi & veze koje već na početku mogu da poprime oblik „ja te znam jako dugo“ i u isto vreme „sve što je lepo kratko traje“, tako da je ovo dobar period za sve veze koje traju već neko vreme, i koje su pomalo zapale u dosadu i naviku, će oživeti i ponovo će ljubav da cveta.

images

Isto tako i period neočekivanih, poslovnih & novčanih, prilika, spremite se, uz vrlo malo angažovanja, sada će biti moguće ostvariti neke vrlo ambiciozne ciljeve.

Ali, druga strana medalje…

Što se tiče ovog sekstila je taj, što Venera ima i inkonjukciju sa Mesecom iz Vage (i ona i vlada njime, pored toga što je sa njim i preko znaka povezana preko aspekta antiscije) i taj Mesec na sve to ima i opoziciju sa Hironom iz Ovna, a s druge strane, a i sam Uran je čačnut preko inkonjukcije baš sa ovim Marsom i Mesecom, a i njime opet vlada ova egzaltirana Venera. Te tako ovaj lepi aspekt sekstila postaje „mač sa dve oštrice“ i donosi vrlo neprijatne situacije (posebno u emotivnim odnosima i posebno ako postoje loši aspekti sa natalnim planetama)

0af609310462f679b8ef0f332d880db8

Te tako, u stvari će Venera sekstil Uran (sa ovim propratim aspektima) da nam donese situacije u kojima obnavljamo neke odnose, ali ovog puta ta obnova, ili pomirenje i sl. priče i pričice idu nama u korist, ali uz određeni osećaj nelagodnosti i povređenosti (ali ovo pozitivno se dešava naravno samo pod uslovom da Venera tj Uran imaju dobre aspekte sa natalnim planetama i da Mesec Mars ne čačkaju iste te natalne planete!) Ovo su situacije koje želimo da ispravimo, ali nemamo dovoljno emotivne stabilnosti (zrelosti) za to.

Ovo su zapravo sve one situacije u kojima neko ko se ogrešio prema nekome, pokušava da „izvadi fleke“ nekim skupim poklonom, ili pak vrlo velikom uslugom.

Ovaj aspekt će tako da se orijentiše ili na polje ljubavi ili pak na polje novca, jer on daje nove zanimacije u ljubavi, brzu romantiku koja se pozitivno odražava na naš život, te tako možemo očekivati brze promene u ljubavnom životu i to uglavno sa bitter-sweet happy end-om.

a576109ad7e48385ed17a4c3cd818fc1

Ovaj aspekt dobar je za ljubavne veze i zabavljanje, ali malo komplikuje pitanja stabilnosti, naročito ako se radi o problematičnom ljubavnom odnosu (i naravno posebno ako ili Venera ili Uran imaju izazovne aspekte sa natalnim planetama ili su postavljeni u 5 ili 7 polju) tj ovo je kombinacija „slobodne ljubavi“ tj ljubavi koja se „guši“ ako je pod bilo kakvim društvenim stegama ili prisiljena da prati utvrđena društvena pravila, te tako neki brakovi mogu da čak zapadnu u krizu tokom ovog tranzita.


S praktične strene, kao što rekoh na početku, iznenadni priliv novca (i to ne baš male sume) neočekivana poslovna ponuda, potpuno neplaniran napredak na radnom mestu i poboljšanje radnih uslova, i naravno, ispunjenje želja vezano za ljubav, decu, brak, ili jednostavnije : uređenje doma ili pak kupo-prodaju stana & kuće, pa tako ili renoviranje, obnavljanje garederobe, promena imiđa isl (posebno ako se neko od njih dvoje naše u 2-3-4-9-10-11 polju)

CREATIVE-PEOPLE

Takođe, na onom jednostavnom, svakodnevnom, nivou, odličan tranzit da se upiše neki kreativni kurs, plesa, vajastva, slikanja, fotografije, muzike, ali i nekog individualnog sporta takođe, jer ove energije održavaju visok nivo kreativnog stvaralaštva, kao i pozitivan takmičarski duh i ne dozvoljavaju da se probudi Ego i pokvari dobro raspoloženje, sve je zabava, sve ide lako, i sve se radi zato što se voli.


Do sledećeg čitanja

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

point

Praznične Astrološke Konsultacije

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.