Finding Strength In Imperfection

venerauribamaOd 13. Januara tranzitna Venera prelazi u znak Riba, u znak svoge egzaltacije, i tu će biti sve do 07. Februara.

Nije lako izaći na kraj sa egzaltiranom Venerom.

Venera sama po sebi je planeta želja, potreba, htenja, Ribe su idealisti, koji imaju izuzetno visoke standarde, skoro pa utopijske, pa u kombinaciji, Venera u Ribama donosi energiju ogromnih želja i potreba, koje realno, jako je tekško ispuniti. Pa tako, od silne egzaltacije dolazi na kraju i razočarenje.


Period tranzitne Venere u Ribama će biti obojen idealizmom, ali i određenom tugom. Iz Mundanog čarta vidimo da njen ulazak u znak Riba dočekuje Mesec iz Device, baš na Mundanoj osi 1/7 polja, sa kojim će Venera da ima opoziciju i s druge strane Uran iz Bika, sa kojim će Venera da ima trigon i koji je upravo krenuo direktnim hodom. Vidimo da ovu našu Veneru, pa tako i nas, u narednom periodu čeka puno iskušenja i životnih testova.

Ova Venera u Ribama će imati puno posla u narednom periodu, jer smo do sada imali jako puno teških momenata, počevši od Pomračenja Meseca, pa konjukcije između Merkura Saturna i Merkura Plutona, tj same velike konjukcije Saturna i Plutona…

Sa ovim teškim energijama koje su nas naterale (ili će tek da nas nateraju) da se suočimo sa mnogim demonima i duhovima prošlosti, gubicima, odricanjima, patnji zbog podređenosti i neljudskim uslovima za život, ova Venera to sve može koliko toliko da ublaži, jer njena egzaltacija širi samo ljubav, harmoniju i saosećanje.

Ona će imati pomoć i od samog Marsa koji je u Strelcu, jer će njegova dinamična, optimistična, aktivna energija, da joj pomogne da se brzo trgne iz dubina tuge i razočarenja kada njena očekivanja & želje & nade se ne ostvare na način na koji je ona to želela. Njen tranzit će tako biti određeni „melem na ranu“ koji neće moći baš i da zaleči tu ranu, ali će je učiniti makar podnošljivom.

Ova tranzitna Venera će tako u narednom periodu stalno imati zadatak da nas podseća da „ako ne možeš da trčiš, hodaj… ako ne možeš da hodaš, puzi… ako ti sve lađe potonu, proglasi ih podmornicama… Uradi bilo šta, samo nastavi napred“.

naslovveneraribeOva Venera u Ribama sa ovim propratnim tranzitnim aspektima & planetama će u stvari da bude personifikacija one stare japanske mudrosti ~ da kada se polomi posuda, pukotine se popunjavaju zlatom ~ Kintsugi ~ svaka naša pukotina & bora & ožiljak je samo dokaz koliko smo jaki, jer smo preživeli nešto loše i izašli kao pobednik upravo sa tim ožiljcima.


Ako pogledamo po dekanatima, u narednom periodu Venera u Ribama će nam doneti sledeće :

saturnvenera○ od 14. Januara do 22. Januara ~ od 00° do 10° Riba : pod uticajem Saturna
Sam tranzitni Saturn je u svom sedištu, znaku Jarca, pa tako pojačava ozbiljnost ovog perioda. U toku ovog perioda, Venera u Ribama će biti okrenuta prošlosti i tradiciji. Ona sama će se mučiti da uskladi realnost, dužnosti i obaveze, sa njenom željom za uživanjem, sanjarenjem i lepim.

Moraće da se bavi svakodnevnim sumornim obavezama, da traži način da na kreativniji način završava svoje poslovne projekte, imaće problema u komunikaciji sa autoritetima, rešavanje neka zakonska i birokratska pitanja.

Takođe, moraće da se bavi materijalnim pitanjima, ali ne na kreativan i sanjarski način, već će morati da zaroni u lavirinte svog novčanika i računa i da rešava pitanja određenih zaostalih dugova. Imaće stalni osećaj sputanosti i nemogućnosti da odplovi u svoj skriveni svet, gde uz laganu muziku, polumrak i mekano ćebence puni svoje baterije.

Moguća su i emotivna razočarenja, jer će u ovom periodu ova Venera u Ribama da ima maximalno izražene visoke kriterijume, pa će tako međuljudski odnosi biti pravi izazov da ostanu u harmoničnim odnosima. Takođe, ovaj period će pokrenuti neke priče koje su se do sada skrivale od očiju javnosti, neke tajne sada mogu da isplivaju na površinu i da unesu velike promene u našem životu.


○ od 22. Januara do 31. Januara ~ od 10° do 20° Riba : pod uticajem Jupitera
jupiterveneraSam Jupiter je u znaku Jarca, u znaku svog pada i u konjukciji je sa Južnim Mesečevim Čvorom, pa će tako Venera u Ribama u ovom periodu na momente imati prilike da diše punim plućima, jer Jupiter vlada znakom Riba, ali će vrlo često ako se zaleti i zaboravi na društvene običaje i ograničenja u ponašanju, da naiđe na zid odbijanja, podsmeha, kritike i osude, jer ipak je ovaj Jupiter u znaku svog pada udružen sa malefičnim Južnim Mesečevim Čvorom.

Ova Venera će u ovom periodu imati ipak mogućnost da ako se dobro organizuje i usmeri svoju ogromnu kreativnu energiju, dođe do željenih ciljeva (posebno ako su vezani za intelektualno usavršavanje, poboljšanje finansija ili promenu radnog mesta)

Ovo će biti u suštini kreativno-materijalan period, jer će i sama Venera u ovom periodu sklopiti sekstil sa ovim Jupiterom, kada ćemo biti u prilici da utvrdimo koji su naši novi prioriteti i obaveze, i ko & šta nam u ovom periodu (ne)treba u životu i da napravimo manju „čistku“ svega onog što ne valja i makar tako rasteretimo naš život i malo unesemo duginih boja u našu svakodnevnicu, ali i poboljšamo svoju finansijski & društveni status.


○ od 31. Januara do 07. Februara ~ od 20° do 30° Riba : pod uticajem Marsa
marsveneraMars u ovom periodu će biti u znaku Strelca (baš na prelazu iz drugog u treći dekanat Venera i Mars će se spojiti preko kvadrata) pa će tako ovaj period biti okrenut međuljudskim odnosima.

Priroriet će biti na usklađivanju Yin Yang kako u nama, tako i u svim životnim situacijama koje će nam se dešavati sada, ali i spajanju prošlosti i budućnosti, pa ćemo tako zajedno sa ovom Venerom u Ribama da učimo kako da živimo u sadašnjosti, jer sve što je prošlost su samo sećanja i to tako treba da ostane, Venera će da nauči da ne živi u prošlosti sada, a sve što je budućnost to su naše želje, pa će tako Venera da nauči kako da što bolje (realnije) napravi plan koji će kasnije kad dođe vreme za to, i da ostvari.

Naravno da će ova Venera u Ribama u ovom periodu da nam donese i više dinamike i brz razvoj mnogih situacija, pa morammo da budemo na oprezu, spremni, i da sanjarimo samo kada smo kod kuće.

Pošto su oboje pod vladavinom Jupitera, naravno da će ovaj period biti dobar i za sređivanje obaveza vezanih za finansije, karijeru, reašavanje birokratskih i zakonskih pitanja, kao i period kada ko želi može da se upusti u priču oko pozajmljivanja para & podizanja kredita, koje se iskoristiti za dugoročna ulaganja (dodatno školovanje koje će omogućiti bolji posao, renoviranje doma, preseljenje itd…) koja će mu se kasnije itekako isplatiti.


Šta nam donosi Venera u Ribama?

Naravno da će tranzitna Venera različito da deluje kod svakoga od nas, jer je vrlo bitno kakve aspekte sklapa sa natalnim planetama.

Ako su aspekti dobri (sekstil, trigon) onda će ova egzaltacija doneti jako lepe stvari, ako su aspekti loši (kvadrat, opozicija) onda će ova egzaltacija da uveća probleme. Što se tiče aspekta konjukcije, ako je u aspektu sa beneficima (Sunce, Mesec, Venera, Jupiter) onda će Venera doneti pozitivne stvari, ako je u aspektu konjukcije sa maleficima (Mars, Saturn, Mesečevi Čvorovi) tada će njen uticaj biti naravno loš.

ezgif.com-crop (1)

Naravno da će najbolje da prođu Vodeni Znaci : Rak, Škorpija i posebno, logično, Ribe. Ovim znacima sledi jedan vrlo prijatan i pozitivan period, kada će biti u prilici da ostavre mnoge svoje želje i planove. Rakovima će u narednom periodu akcenat biti na ljubavi i partnerskim odnosima, deci, trudnoći, proslavama, novim zanimljivim poznanstvima. Mnogo toga lepog ih čeka. Puno poziva i zanimljivih izalazaka. Odličan period d ase pokrene neki kreativan hobi, ples, pevanje, slikanje, ili pak neki lagani sport. Škorpije će pak imati prilike da pokažu svoje znanje i umeće i na taj način poboljšaju svoj kvalitet života. Njihova stručnost i znanje će privući mnoge koji će ili tražiti savet ili imati zanimljivu novčanu & poslovnu ponudu za njih. Naredni period za njih može biti vrlo uspešan ako budu pažljivo donosile odluke bazirane na njihovim dosadašnjim iskustvima ili pak potražile savet od starijih i iskusnijih od sebe. Naravno, Ribe će procvetati u narednom periodu i kod njih će generalno na svim poljima života doći do poboljšanja. Imaće prilike da porade na sebi, promene svoj izgled, imiđž, da unesu novine u svom oblačenju, da se pozabave svojim unutrašnjim životom, temperamentom i karakterom.

ezgif.com-crop

Sledeći što se tiče sreće će biti Zemljani Znaci : Bik i Jarac, a Devica će morati malo da se prilagodi da bi i ona imala sreće. U narednom periodu Bikove čeka promena svakodnevnice, u pozitivu, kraća putovanja, često će biti van kuće, želeće da prošire svoje intelektualne vidike, možda neki kurs, ili polaganje nekog važnog ispita, rešavanje nekih birokratskih pitanja & ličnih dokumenata & pasoša. Takođe će mnogo toga da se dešava u životu njihovih rođaka, pozitivne i radosne promene, koje će naravno ulepšati  njihovu svakodnevnicu. Jarčevima se smeši period kada će biti u prilici da upoznaju ljude koji će moći i finansijski i poslovno da ostvare mnoge njihove želje i planove. Uspešna realizacija posebno poslovnih projekata preko većih grupa i organizacija, a takođe će imati bezuslovnu podršku i lepše jače & polovine, sa kojom bi sada mogli i da odputuju na jedan lep lagani mini-odmor. Što se tiče Devica, one će u narednom periodu da razmatraju svoj odnos sa drugima, posebno bliskim prijateljima i lepšom & jačom polovinom, i imaće prilike da regulišu prvenstveno svoj privatni život, a možda i budu u prilici da odputuju ili promene mesto života. Sve će sada da bude na nekoj određenoj prekratnici, ali će se sve uvek završavati sa tim kako lične odluke utiču na bliske ljude i kako se menja tok života zbog tih odluka.

ezgif.com-crop

Na trećem mestu su Vazdušni Znaci : Vaga i Vodolija, a Blizanci će morati malo više da se potrude kako bi i oni postigli željene ciljeve u narednom peridou. Za Vage naredni period će biti vrlo uspešan, jer one astorloški su usko povezane sa znakom Riba (preko antisicje ) te će tako imati prilike itekako da ostvare sve svoje želje i planove, ali će naravno morati baš da se potrude i da ne budu toliko neodlučne i inertne, kako umeju da budu. Takođe, ih čekaju velike promene i na materijalnom i na duhovnom nivou, i ako se budu dobro organizovale, imaće prilike da ne samo reše neke velike probleme koji ih muče već dugo, već će imati prilike i da odrade velike karmičke greške iz prošlih života. Za Vodolije naredni period će biti okrenut podizanju samopouzdanja, kao i na prevazilaženju životnih prepreka, kako na radnom mestu, tako i u domu. Imaće prilike da otkriju ko im radi iza leđa na poslu, a takođe će imati prilike i da reše neke porodične konflikte koji su remetili harmoniju u domu. Za Blizance, ovo će biti dosta ineteresantan i izazovan period, posebno što se tiče doma i porodice, i njihovog osećanja sigurnosti i stabilnosti. Mnogi Blizanci već neko vreme preispituju svoj život i traže način da nešto promene u njemu kako bi ponovo otkrili smisao svog postojanja. Možda će dobiti priliku da poboljšaju odnos sa ukućanima, ili pak renoviraju dom, a možda će i u narednom periodu da donesu odluku da se presele.

ezgif.com-crop (3)

Na poslednjem mestu su Vatreni Znaci : Ovan, Lav i Strelac, koji će u narednom periodu vrlo malo ili ni malo imati neke vajde od ove Venere. Za Ovnove naredni period će biti okrenut regulisanju finansija, poslovnim pregovorima vezanim za poboljšanje radnih uslova i plate. Moguće je da će doći u kontatk sa ljudima koji su stručni u svom poslu, savetnici, zakonodavci, bankari, sa kojima će moći na najbolji mogući način da organizuju svoj život i poboljšaju uslove na poslu, pa tako i samog života. Takođe, biće situacija u kojima će morati malo više da povedu računa o sebi i svom zdravlju, posebno što se tiče ishrane. Za Lavove naredni period će biti okrenut promeni njihove svakodnevne rutine, mnogo više obaveza i poslova, kako porodičnih, tako i poslovnih, koji ako ne budu poveli računa, će početi da se mešaju i utiču jedno na drugo i da unesu određenu konfuziju u život. Takođe, moraće više da povedu računa o svom zdravlju i kontrola kod lekara nije na odmet. Isto tako, malo češće nego obično, mogu očekivati kvarove tehnike u domu i kontakt sa majstorima. Što se tiče Strelčeva, njih najviše čeka izazova, posebno na poslovnom planu. Biće puno prilika koje će tražiti brze i odlučne akcije. Mnogi Strelčevi će biti zatečeni brzinom razvoja situacije i neće biti spremni da na prečac donesu odluke, te bi trebalo ne samo da porade na svojim prioritetima, već i da ako je potrebno se konsultuju sa nekim u koga imaju poverenja (posebno kada je reč o poslu & karijeri) Takođe, u narednom perodu ih očekuje i promena društvenog statusa, možda stupanjem u brak, napredovanjem na poslu, ali će i to dosta ići nespretno, pa neće u momentu da donese sreću (kao što bi trebalo) već osećanje zbunjenosti i određenog psiho-fizičkog umora.


breaker-1576009724

Do sledećeg čitanja

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

point

Praznične Astrološke Konsultacije

7 comments

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.