Ultimate Rage

saturnkonjukcijaplutonOd 10. Januara do 14. Januara na nebu imamo poveću gužvu ~ Sunce Saturn Pluton Merkur u Jarcu.

12. Januara imamo dugo isčekivanu konjukciju između Saturna i Plutona na 22° Jarca koju će dodatno da povežu ponovo i Sunce i Merkur svojim konjukcijama.

Konjukcija između Saturna i Plutona dešava se okvirno na svakih 34 godine. Poslednji put se desila 1982.


Da li vam je u poslednje vreme posebno teško da „pohvatate konce“ i da unesete makar nekakav red u haotičnu svakodnevnicu? Bombardovani smo sa svih strana raznim teškim kako političkim, tako društvenim dešavanjima, i ekološkim katastrofama i nekako sve deluje da je ovo samo početna faza jednog vrlo teškog perioda pred nama… što na neki način i jeste tako…

naslovzasaturnpluton

Sva ova težina i tragedija dešavanja u celom Svetu vezana su ne samo za ova pomračenja, loš zimski ingres, već i za ovaj stelijum u Jarcu. Merkur Saturn Pluton su u konjukciji i svi su spaljeni od Sunca ~ ovo je naravno više Mundana priča, nego lična, ali kao i svako Mundano dešavanje, delovaće na neki način i na nas kao jedinku (što je logično da će bilo koja politička, društvena ili ekonomska kriza da deluje na svakoga)


Ovaj veliki stelijum u Jarcu će biti inicijalna kapisla za mnoge događaje koji će se dešavati u toku ove 2020 godine. Prvo će sam Merkur da ima konjukciju sa Saturnom, pa sa Plutonom, pa će onda njih dvoje da sklope konjukciju, posle toga Sunce će imati prvo konjukciju sa Saturnom, pa sa Plutonom.

http___com.ft.imagepublish.upp-prod-us.s3.amazonaws

Merkur u konjukciji sa Saturnom, tj Merkur u konjukciji sa Plutonom, uvek donosi na Mundanom nivou dešavanja vezana za društvene i političke situacije, tako da možemo da očekujemo nove vesti vezane za mnoga politička dešavanja u Svetu koja ni malo neće biti dobra (spaljenost od Sunca) jer sama postavka u kardinalnom znaku Jarca i ukazuje na političke promene, manipulacije, borbu protiv kontrole i nametanja moći od strane političara i državnika.


12. Januara u popodnevnim satima dolazi do zenita konjukcije između Saturna i Plutona. Ovo je aspekt agresivne bune i borbe protiv društveni & političkih mašinerija koje sebično uništavaju sve ispred sebe zarad profita i moći. Saturn i Pluton donose veliku transformaciju u običnom narodu, u želji da se razbiiju lanci ugnjetavanja i agresije i oslobode od pritiska i nametanja pravila i zakona koji se kose sa osnovnim ljudiskim dostojanstvom.

imageedit_1_2993957119

S obzirom da su oboje još i spaljeni od Sunca, sve će se dešavati vrlo žestoko i nasilno, pa tako možemo da očekujemo puno toga lošeg i što se tiče odnosa između zemalja, i što se tiče odnosa ljudi međusobno, ali isto tako, možemo da očekujemo i revolt same Majke Prirode koja se godinama već besomučno iskorišćava zarad sticanja moći i zarade, tako da možemo da očekujemo i dalje elementarne katastrofe u vidu požara, poplava, zemljotresa (i opet najviše u onim zemljama gde se nedavno odigralo Pomračenje Meseca) saturn-plutoNa svakodnevnom nivou ovaj stelijum na čelu sa Saturnom i Plutonom, nam može doneti situacije najviše vezane za finansije i posao, u kojima ćemo morati da budemo vrlo ozbiljni i skoncentrisani da se taj projekat odradi kako treba.

Trebaće nam puno strpljenja i snage da izdržimo ovu snažnu količinu energije koja će strujati među ljudima. Moguće je da će se neka dešavanja na političkom & društevnom & ekonomskom planu okrenuti protiv nas u narednom periodu, pa treba biti pripremljen i za tu borbu.


Merkur u konjukciji sa Saturnom i Plutonom, pa svo troje spaljeni od Sunca donose jako teške reči, uvrede, proklinjanja, to su reči čiste mržnje, pretnji, kletvi. Ovde nema trunke mesta za lepu reč, sporazum, a kamoli ljubav.

images (1)Takođe, Merkur je planeta razuma, govora, sporazumevanja, pamćenja, isto tako i Divinacije, proročanstava (Glasnik Bogova) vlada i Verom, učenjem, gradnjom karaktera, razvijanjem intelekta i intelektualnih veština, prikupljanjem i prenošenjem informacija, pa sa Saturnom i Plutonom, spaljeni, sada u narednom periodu možemo da očekujemo sve suprotno i loše u ovoj simbolici, ružne reči, odbijanje da se veruje u nešto ili nekoga, problemi sa školstvom i obrazovanjem, blokada ili ukidanje svega što je vezano za intelektualno i duhovno nadograđivanje, kao i mnogobrojne manipulacije sa javnim informacijama & medijima & internetom & novinama itd…

Saturn-Pluton-soedinenie-v-natalnoy-karteMerkur je takođe i planeta koja se vezuje za tehnologiju (mobilne, kompjutere…) trgovinu (kupo-prodaja, pregovori & ugovori) i prevozna sredstva, bilo da je reč o manjim prevoznim sredstvima : bicikl, motor, ili većim prevoznim sredstvima : automobil, kamion, autobus, pa i voz i avion, pa tako spaljen sa Saturnom i Plutonom, može da nam u narednom periodu donese i velike probleme (pa i opasnosti) vezane za svu tehniku po kući, probleme prilikom kupo-prodaje (ne)pokretne imovine, opasnosti u saobraćaju (na žalost ovo su saobraćajni udesi velikih razmera i velikog broja žrtava, kao i nesreće vezane za putovanja koja su nastala zbog uticaja klimatskih promena)


Takođe, Saturn Pluton donose apsolutni kraj nečemu što je staro, dotrajalo i izgubilo svaki smisao & svrhu u našem životu, bilo da je reč o osobi, bilo da je reč o nekoj situaciji ili predmetu, pa se spremite na period kada ćete izgubiti nešto u svom životu trajno.

imagesOvo će biti tako period kada ćemo da iskusimo gubitak, odricanje, razočarenje, teško fizičko iscrpljivanje, a pritisak će da raste što se mi više budemo trudili da negiramo činjenicu da je došlo vreme za velike promene.

Osećanje opterećenja u odnosu na autoritet, ili pritisak od strane države & zakona, mnogo toga nas čeka da preguramo u narednom periodu. Moramo da povedemo računa da ne dođemo u sukoba sa nekima od njih, jer teško da se može dobiti ta bitka…


преузимањеSaturn i Pluton takođe mogu naravno da utiču na finansije, osećanje samovrednovanja, sigurnost, stabilnosti u životu, mogu da nas nateraju da drastično izmenimo i sam način i kvalitet života, a i da nas uslove da se makar na neko vreme odreknemo svega onoga što nas čini srećnim (hobi, naših „5 minuta mira i tišine“) jer ćemo biti pod pritiskom da radimo & zaradimo, a uslovi na radnom mestu baš i neće biti zadovoljavajući.

Ako se nešto pokvarilo, ili ćemo to da popravimo, ili ćemo ga baciti. Sada nije vreme da ostavljamo nedovršene poslove, već da odgovorno i disciplinovano zasučemo rukave i damo sve od sebe da se dokažemo na radnom mestu, kako bi obezbedili dalje svoj posao & karijeru (tj platu)

Prihvatanjem neizbežnog je jedini sad način da se izborimo sa ovom snažnom konjukcijom koja se ovih dana dešava na nebu. Ako budemo odbijali činjenicu da nešto mora da se menja i da je nečemu došao kraj, sve više i više ćemo da upadamo u razne komplikovane situacije i naš život će postati jako težak. Ne smemo ni da koristimo zaobilazne puteve do cilja, niti da tražimo pomoć i „veze“ jer nas to kasnije može jako skupo košati.


saturn-pluto-cyclePrihvatanjem promena, prepuštanjem „kako Bog nalaže“ bićemo u prilici da zahvaljujući baš nedavnom Pomračenju čujemo bolje svoj unutrašnji glas, da pojačamo i izoštrimo svoju intuiciju i da pronađemo odgovarajuća rešenja za probleme koji nas muče.

Prepuštanjem, mi u stvari se oslobađamo ograničenja, odlučnim i disciplinovanim radom, ne samo što završavamo svoje zadatke, već nadograđujemo, jačamo i poboljšavamo sami sebe.

Saturn Pluton konjukcija je u stvari energija koja predstavlja evolutivni proces sazrevanja koji se godinama razvija, nagomilava, pa kada dođe vreme za promene, energija naprosto eksplodira, sravni sve sa zemljom, i posle toga daje nove mogućnosti da se krene rasterećen i sa novim mogućnostima i opcijama napred.


time-nomad-post-20190314-saturn-pluto-conjunction-1x1

Do sledećeg čitanja

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

point

Praznične Astrološke Konsultacije

6 мишљења на „Ultimate Rage

  1. Повратни пинг: Dnevnik Jednog Astrologa

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.