Smiling Angels form above

Za pravoslavni Božić i dan posle, 07-01 i 08-01, imamo dva jako lepa aspekta Neptuna, prvi je njegov sekstil sa Suncem, a drugi je njegov sekstil sa Merkurom (10-01-2020 Sunce će imati kazimi konjukciju sa Merkurom)

Ovo je aspekt koji budi intuiciju i kod onih koji je nemaju. Aspekt koji nam pomaže da bolje „pročitamo“ sagovornika, tj sve ono što je skriveno, nedefinisano, maglovito, izbacimo na svetlost dana i tako bolje sagledamo celu priču. Olakšava „čitanje između redova“ i čak kod nekih može pojačati prekogniciju, prekognitivne snove, pa čak i telepatiju, ili pak uspostavljanje bolje komunikacije sa Višim Kosmičkim Silama.


Ovo je aspekt koji donosi mogućnost da se na lagan način postavimo „u tuđe cipele“ i da razumemo njegov život i ono što je najvažnije ~ damo odgovarajuću podršku i mudar savet, a isto tako i aspekt koji nam pomaže da obnovimo Veru i da se ponovo lako povežemo sa Višim Kosmičkim Silama.

Generalno, ovaj aspekt će najviše osetiti oni koji i sami u svom natalnom čartu imaju neki aspekt između Sunca & Merkura i Neptuna (ili im njih dvoje vladaju Asc, Mc ili su im u konjukciji sa Svetlima) jer je ovo vrlo lagan aspekt, tako da kod mnogih može jednostavno da prođe i da se ne oseti na žalost.

Sunce i Merkur u Zemljanom, praktičnom, racionalnom znaku Jarca, daje snažnu osnovu za ovog Neptuna iz Riba i njegovu maštu

Ove energije najbolje možemo da iskoristimo tako što ćemo više pažnje posvetiti drugima, da iz njihovog života pronađemo odgovore i rešenja za naš život. Bavljenjem svim onim poslovima koji materijalizuju ljubav, brigu, bilo koje pozitivno osećanje, sada dodatno mogu da nam pomognu da i mi sami stanemo „na noge“… kao zemlja posle lagane prolećne kiše, plodno tlo za novi život, rast i razvoj… Ovo je aspekt svih humanitarnih organizacija, udruženja, zaštitnika slabih i bespomoćnih, pa budimo onda i mi makar ovih dana deo te divne družine!


Ovo je aspekt inspiracije & motivacije, kako drugih, tako i nas samih. Za razliku od napr konjukcije, gde su u igri i pozitivne i negativne strane kako Sunca i Merkura, tako i Neptuna, aspekt sekstila donosi samo ono lepo od njih. Ovaj aspekt budi u ljudima želju da čine dobra dela, da budu bolji, da se pozabave svojim manama i porocima (koji sad najednom zbog Sunčevih zraka postaju vrlo vidljivi) i to baš eto za Božić, kada svi žele da im godina krene na što bolji i lepši način.

Ovo je period kada možemo da osvežimo svoj život, da zacelimo neke duboke potisnute & skrivene rane na našoj Duši, jer baš kada ovo dvoje budu imali zenit, tu će biti i tranzitni Mesec u Blizancima koji ima baš sekstil sa Hironom iz Ovna, koji će dodatno da pomogne da nam se naša Duša i srce obnove i osnaže kroz razgovor i podršku.


Isto tako i aspekt koji nam pomaže da se brže i lakše prilagodimo novim situacijama u životu (svako ko u svom natalu ima aspekt između Sunca / Merkura i Neptuna vrlo je vešt „kameleon“ i ume da se snađe u životnim nedaćama) a pošto je sve propraćeno i ovim velikim stelijumom u Jarcu, to možemo da tumačimo kao „genetsku“ (karmičku) promenu u čoveku, kompletna transformacija, „pad sistema“ i potpuni „reset“ svega u čoveku.

Pa tako ako ovih dana osećate više nego obično svu težinu u životu na vašim plaćima, posebno na polju posla ili u ljubavi, to je upravo zbog ovog aspekta, tako nas Sunce & Merkur i Neptun uči (uz pomoć stelijuma u Jarcu) da kroz patnju i bol bolje razumemo druge oko sebe, da ma koliko život bio težak, uvek postoji onaj tračak lepog i srećnog kada se učini neko dobro delo.


Ovaj dupli sekstil će nam uz pomoć Anđela oko nas usmeriti ka nekom boljem (laganijem) pravcu u životu, da kroz praktičan & racionalni, a opet u isto vreme saosećajni i nežni način, razumemo druge, život, pa tako i sebe. Divnog li dana za uspostavljanje odnosa sa Višim Kosmičkim Silama ! Uz osmeh i toplu ruku Anđela, očekujte da će se ovih dana desiti zasigurno makar jedno Božićno čudo !

breaker-1576009724

Do sledećeg čitanja

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

point

Praznične Astrološke Konsultacije

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.