Ghost of Past Present and Future

Od 02. Decembra u večernjim satima tranzitni Jupiter prelazi u znak Jarca i biće tu sve do sredine Decembra 2020 godine. Prelaskom u znak Jarca pridružuje ste već aktivnom stelijumu ~ Venera, Južni Mesečev Čvor, Saturn i Pluton.

jupiterujarcuJupiter u znaku Jarca se tu ne oseća baš najbolje, a i nema toliko veliki benefični uticaj, niti moć ekspanzije, jer je znak Jarca mesto gde se Jupiter nalazi u svom „padu“ tj postavka planeta u znaku njenog „pada“ je mesto gde ona ima sve što joj ne treba, tj ne želi da ima, ono što ne voli i što joj uopšte ne prija i na taj način ona potpuno gubi koncentraciju da radi svoj posao.

U ovom slučaju, Jupiter koji se vezuje za sve vrline, pravdu & zakon & moral, Veru, dobrotu, Učitelje, filozofe, mudrace, naučnike, istraživače itd… kao i za ekspanziju, plodnost, trudnoću & decu, sve ono što donosi sreću i radost čoveku… se sad našao u znaku koji umanjuje sve to, koji negira i ne želi da poštuje ništa od toga, želi da ima neku svoju filozofiju i praktikuje neki svoj moralni kodeks (koji vrlo često nije u skladu sa opšte društvenim prihvaćenim pravilima)


m_5c5ce3c03c9844be923a4fb6

A to se dešava jer znak Jarca je pod vladavinom Jupiterove sušte suprotnosti, planetom Saturn, koja je planeta zime, samoće, izolacije i pustoši, planete koja u suštini ne ume da se raduje (a Jupiter je baš najveći veseljak od svih) pa tako umanjuje Veru, optimizam, samo-motivaciju, ali i na neki način i moralnost, širinu duha i osećaj za pravdu, te uvećava sumnje, strahove i ne-fer plej odnose, te tako ovaj tranzitni Jupiter nam samo donosi jednostavnu, praktičnu svest o životu, želi samo ono najosnovnije, najjednostavnije, najsigurnije, bez mnogo izazova i uslovljavanja.


Ali, baš zajedno sa Saturnom (koji će isto tako u Aprilu 2020 da promeni znak i pređe u Vodoliju) Jupiter ima direktnu povezanost sa dešavanjima na Mundanom nivou, pa tako baš tada kada oboje budu u istom znaku, znaku Jarca, stupaju na snagu velike promene u Svetu (koje nam možda baš i neće puno odgovarati, ali će biti van našeg uticaja da to i promenimo) 

I naravno, takođe, opet zbog ovog Saturna, nezaobilazna priča o Karmi, greškama iz prošlih života, njihovoj ispravci, ali i greškama u ovom životu koje činimo, kao i nerešenoj prošlosti koja nas sustiže, i koja utiče na našu neorganizovanu sadašnjost i tako nam menja kompletno našu neizvesnu budućnost!


Tranzitni Jupiter u Jarcu u toku Decembra 2019 će imati nekoliko zanimljivih aspekata. Prvo će imati napeti kvadrat sa Hironom 08-12 i to će mu biti prvi izazov na njegovom Putu. Ovo će tako biti period neizvesnosti, nesigurnosti, obnavljanja starih rana koje nisu zalečene na pravi način (ili nisu zalečene uopšte ~ sam Hiron tek 13-12 kreće direktno) odnos sa autoritetima se pogoršava, problemi sa profitabilnim poslovnim ugovorima & finansijskom zaleđinom se najednom javljaju, a i samo mentalno & fizičko zdravlje može biti poljuljano.


To će tako da traje sve do sredine Decembra kada će Jupiter da sklopi benefični trigon sa Uranom iz Bika. Ovo je tranzitni aspekt neočekivanih pozitivnih obrta Sudbine. Od sredine Decembra se tako Točak Sreće okrene u našu korist (posebno ako su ove dve planete dobro postavljene u natalnom čartu) i donose nam mogućnost da učinimo nešto dobro za sebe, okrenemo nov list u životu, ostavimo sve ono što ne valja i što je odradilo svoj posao iza sebe, da obnovimo samopouzdanje i samovrednovanje i da omogućimo sebi ispunjenje (sitnih) životnih radosti koje će nam dati snage da nastavimo da pomeramo granice koje nas sputavaju da idemo napred, dalje, na našem Putu.


Pred sam kraj Decembra, imaće konjukciju sa Suncem koja će svojom postavkom u znaku Jarca naravno da prvenstveno pomogne sređivanju i stabilizaciji posla & finansija. Ovaj aspekt će tako da nam omogući da na još bolji način „napunimo baterije“ (sem u slučaju da ova konjukcija nema loše aspekte sa natalnim planetama, ondak će da se desi na žalost suprotno) i da tako sa obnovljenom snagom idemo dalje i da ne samo ostvarujemo vidne rezultate na poslu, već i u samim međuljudskim odnosima, period davanja & poklona, usluga & beneficija, taman da nam da fin zalet za samu Novu Godinu i pred-praznično raspoloženje.


Naravno, nije tranzitni Jupiter u Jarcu baš sav tako „crn“ i loš. On eto samo jednostavnije posmatra život, gleda da ima sve što mu treba, ali da u isto vreme ne potroši puno novca ili da ne pomeri & promeni svoje utvrđene navike. On nam takođe pomaže da naučimo kako da posle pada se što pre pridignemo i nastavimo dalje (jer je ipak sam Mars planeta akcije i borbe, egzaltiran u ovom znaku)

Jupiter u Jarcu je klasični primer „učiti na sopstvenim greškama“, on nam daje osnovu i utvrđuje put kojim treba da „igramo na sigurno“, uči nas da ne trošimo vreme na nebitne stvari & ljude u našem životu, čini nas skromnijim, i zahvaljujući naučenim novim lekcijama & novim životnim iskustvima, dok je bio u znaku svog sedišta, znaku Strelca, omogućava nam da na bolji način shvatimo svoju ulogu u ovom životu (kako prema sebi, tako i prema drugima)


Uticaj tranzitnog Jupitera u znaku Jarca na ostale znake Zodijaka

ezgif.com-crop

Naravno da će najviše sreće imati Zemljani Znaci (Devica i Bik, a ponajviše Jarac) od ovog tranzitnog Jupitera (opet, naravno pod uslovom da nema loših aspekata od strane natalnih planeta, ili pak ovaj Jupiter nije postavljen u 6-8-12 polju) Doneće vam mnogo pozitivne energije i šanse da zablistate. Mnoge želje će se u ovom periodu ostvariti. Dominantne će biti želje za obezbeđivanje materijalnih stvari, ali i društevnog statusa.

ezgif.com-crop (1)

Drugi po redu će biti Vodeni Znaci (Škorpija i Ribe, manje-više znak Raka, zbog opozicije) Sve ono što ste želeli za sebe i za svoje najmilije u narednom periodu ćete imati prilike da ostvarite, renoviranje & kupo-prodaja nekretnina, prošitenje porodice, preseljenje. Važno je da prihvatite da neke stvari & osobe moraju da odu iz vašeg života, kako bi ustupili mesto nečem boljem i važnijem.

ezgif.com-crop (3)

Vatreni znaci (Strelac, Lav i ponajviše Ovan) će u narednom periodu imati puno toga da rešavaju u svom životu, počevši od svog doma i odnosa sa ukućanima, do stabilizacije na radnom mestu u odnosu kako sa kolegama, tako i sa nadređenima. Te će tako ovaj tranzitni Jupiter će vam doneti nove testove vezane za životne lekcije koje obuhvataju međuljudske odnose (koji se prvenstveno baziraju ili na zajedničkom deljenju krova nad glavom ili pak radnog mesta)

ezgif.com-crop

I na posletku, ostajemo mi, Vazdušni Znaci (Vodolija, Blizanci i posebno ~ Vaga) kojima će ovaj tranzitni Jupiter u Jarcu da potpuno obrne život, uzdrma kompletno sve u životu, korene, zaleđinu, odstupnicu, osećanje sigurnosti, komfora, pomeraće nam tlo pod nogama dokle god ne naučimo da se oslonimo sami na sebe, da ne budemo više toliko nesigurni i neodlučni i da postanemo svesni svoje unutrašnje snage, jer samo tako ćemo moći da ostvarimo ono što najviše želimo u narednom periodu.


Slikovito Jupiter u Jarcu može da se opiše kao Ebenezer Skrudž (glavni lik romana „Božićna Priča“ iz 1843 književnika Čarlsa Dikensa) koji posle susreta sa Duhom Prošlosti, Sadašnjosti i Budućnosti, doživljava jednu vrstu epifanije i menja se na bolje (barem ga ja tako doživljavam)

 

 

Do sledećeg čitanja

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika 

tenor

 Praznične Astrološke Konsultacije

18 comments

  1. […] Jupiter je optimista, avanturista, pozitivac, uživa u životu punim plućima. On je dobronameran, velikodušan i dobročinitelj. Ljudima donosi potrebu za intelektualnim usavršavanjem, kao i osećaj za moral, zakon i Veru. S druge strane, Uran je izuzetno dinamičan, nagao, kao i munja kojom vlada. On donosi inovacije, pronalaske, oslobođenje i ne mari previše za ustaljene zakone i norme. On je nekonvencionalni, naelektrisani neočekivani udar Sudbine. […]

    Свиђа ми се

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.