Zima 2019 Astrometereologija

22. Decembra u jutarnjim časovima počinje nam Zima. Da vidimo kakvo nas vreme očekuje u narednom periodu.

Iz tabele vidimo da je naglašen Flegmatični temperament, a takođe su naglašeni kvaliteti Hladno i Mokro.


Asc u Strelcu i Jupiter koji je u znaku Jarca, pod Sunčevim zracima, oboje postavljeni u 2 Mundanom polju, a pored njih i Južni Mesečev Čvor. Mc u Devici i Merkur u Strelcu u 1 polju. Ic u Ribama i pored ovog Jupitera imamo i Neptun koji je baš tu u 4 polju. Desc u Blizancima, takođe pod vladavinom ovog Merkura. Mesec u Škorpionu u Mundanom 12 polju.


imagesAspekti : ovaj stelijum Sunce Jupiter JMČ ima trigon sa Uranom iz Bika, sekstil sa Mesecom iz Škorpiona. Mesec pak ima separacioni kvadrat sa Venerom, kao i separacionu opoziciju sa Uranom i aplikacioni trigon sa Neptunom. Saturn vladar ovog stelijuma je u konjukciji sa Plutonom i oboje imaju sekstil sa Marsom i Neptunom, koji su naravno povezani preko separacionog trigona.


Kakvo nas vreme očekuje u toku ove Zime?

Pretežno mokro i hladno, ne baš onako kako joj dolikuje. Dominacija elementa Zemlje i Vode može da nam donese Zimu koja će biti toplija od očekivanog, sa puno padavina i neočekivanim periodima jakog vetra.

odećaPeriod do kraja Decembra biće promenljiv, topao za ovaj deo godine se iznenadnim kraćim padavinama, pa će vreme više da liči na sam početak Proleća, a ne na decembarsku Zimu. Oko Nove Godine možemo da očekujemo padavine koje se mogu odlučiti i da budu snežne, barem na neko kraće vreme.

toplakafaJanuar pak će biti promenljivo oblačan, sa malo hladnijim vremenom i nižim vazdušnim pritiskom, sa povremenim snažnim vetrovima i padavinama. Pred kraj meseca možemo da očekujemo da će vreme početi polako da liči na zimsko. Nagli pad temperature, ali koji neće biti praćen stalinim padavinama, ako i bude padavina, neće to biti pravi sneg, već susnežica i bljuzgavica.

ezgif.com-optimizeFebruar pak donosi po malo čudno, promenljivo vreme, ponovo se vraćamo u gumene čizmice i zaboravljamo kišobrane po prevozu i u prodavnicama. Metereopate u toku ovog meseca će imati probleme da održe dobro zdravlje, kao i srčani bolesnici. Pred sam kraj meseca vrlo jednolični dani sa ravnomernim pritiskom i dosta prijatnom temperaturom.

toplaodećaBaba Marta će imati pune ruke posla u toku Marta meseca i povremeno ćemo se zapitati da li ju je neko možda naljutio kada tako naglo menja svoje raspoloženje i vremenske uslove. Ali, situacija će se polako smirivati kako bude odmicao mesec, pa ćemo na kraju imati promenljivo ali prijatnije vremenske uslove u kojima ćemo dočekati Proleće 2020.


71092319_2687033328023553_2333639994603732992_n

Do sledećeg čitanja

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

tenor

Praznične Astrološke Konsultacije

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.