Put u središte Zemlje

merkurkazimisunceTranzitni Merkur je zvanično od 31. Oktobra retrogradan, iako se njegovo usporavanje moglo osetiti i par nedelja pre toga.

U toku svog retrogradnog putešestvija koje traje 3 nedelje okvirno (i još par nedelja dok ne krene svojom pravom brzinom) on će biti pod Sunčevim zracima neko vreme, a zenit tj kazimi konjukcija sa Suncem će biti 11. Novembra na 18° Škorpiona.


4dd18d6b71a45c050f688117e0d460a1E sad… Ovaj kazimi je ispraćen i Punim Mesecom u Biku, što pokreće recepciju uticaja ove tri planete jedne na drugu i to u pozitivnom pravcu (iako je u pitanju aspekt opozicije koji ih spaja)

Dodatno, 18° Škorpiona se povezuje sa Sabijskim Simbolom pod nazivom »Papagaj ponavlja naučene reči« i povezuje se sa čovekovim umećem da protumači poruke Viših Kosmičkih Sila.

Dodatno još i sam dispozitor ove konjukcije, Mars, je u aspektu sekstila sa Jupiterom, a suvladar tog kazimija, Pluton, je u separacionom sekstilu sa Neptunom iz Riba, što dodatno naravno pojačava uticaj Viših Kosmičkih Sila na čoveka i mogućnost da kroz snoviđenja, znakove pored puta, pa i Divinaciju, Ezoteriju i Astrologiju, čovek dođe do ogovora koji mu trebaju.


huevo cósmicoVreme kada će ovaj kazimi u stvari da krene da daje svoje rezultate (zajedno sa Punim Mesecom) će naravno da bude period kad sam Mars pređe u znak svog sedišta, znak Škorpiona, i odmah bude sklopio opoziciju sa Uranom (koji je kao što se vidi ovde u Mundanom čartu trenutka kazimija, baš u konjukciji sa Mesecom!)

Na neki način, u periodu kada i samo Sunce bude prešlo u znak Strelca (pa tako podeli znak sa Jupiterom, sa kojim je u trenutku kazimija Mars imao aspekt) otvaraju se skrivena vrata koja će nas povezati direktno sa Kosmosom. Dodatni blagoslov u tom periodu ćemo imati i preko konjukcije između Venere i Jupitera u Strelcu, na stepenu vrlo blizu Centra Galaksije


Zašto pričam o Vratima koja vode do Viših Kosmičkih Sila? Zato što će baš u trenutku ovog kazimija, niko drugi, do baš Mars, da bude u konjukciji sa Vertexom ~ upravo Vratima koja vode u druge dimenzije! Pa da citiram samu sebe :

Uticaj Vertexa predstavlja „treću najbitniju tačku“ u našem natalnom čartu, tj. treći Put kojim mi biramo da idemo kroz život {Sveto Trojstvo, momentalna asocijacija}

Asc’ (podznak, 1 polje) predstavlja telo i um i okruženje u kome odrastamo
Mc’ (Zenit, 10 polje) predstavlja dalji nastavak Puta kojim mi kako odrastamo idemo, tj to su naša dostignuća i težnje u životu
~ Asc’ na neki način predstavlja „detinjstvo i nesvesno“ , dok Mc’ predstalja „odrastanje , zrelost i svesnost“

• Vertex (Vx) samim tim , predstavlja Kosmičku Svesnost, tj. našu mogućnost da prihvatimo i razumemo ideju da smo deo Univerzuma, a ne izolovana jedinka i da sve što činimo na neki način ima uticaja na sve ljude oko nas, znali mi njih ili ne (sistem domino efekta)

1AXqI tako, ovaj kazimi posebno ako bude u konjukciji sa nekom vašom ličnom planetom ~ Sunce, Mesec, Fortuna, tačka Duha, Asc, Mc ili pak baš vašim Vertexom ~ eto vam savršene prilike da zaista promenite tok svog života!

Hteli vi to ili ne, da li ste to planirali ili ne, velike, pozitivne, promene vam stižu vrlo brzo u vaš život

Znamo da retrogradna planeta nas vuče u prošlost, ovog puta, tu je upletena i Karma, jer ovaj kazimi je ispraćen i sekstilom između Saturna i Neptuna dodatno (a i sam Saturn je i dalje u konjukciji sa Južnim Mesečevim Čvorom ~ čista Karma prošlih života)

Tako baš preko ovog kazimija u narednom periodu ćemo imati mogućnost da spoznamo mnogo toga, i nevažne i važne informacije, da upoznamo puno ljudi koji se ne samo ne uklapaju u neke uobičajene društveno prihvaćene norme, već i mi sami da se promenimo, na bolje


Do sledećeg čitanja

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

Astrološke Konsultacije

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.