Aspekti Neptuna

Neptun sam po sebi uvek donosi neku tajnovitost, maglovitost, nedorečenost, zato se i često povezuje sa maštom i idealizacijom (utopijskim ciljevima) i često kada on sa benefičkim aspektima čačne natalnu Veneru ume da donese te neke romantične ljubavi, zanesenost, avanture i dogadjaje kao iz ovih španskih i indijskih sapunica što gledamo na TV-u :lol:


Sve je nekako lepo, zanimljivo, neizvesnost nam drži pažnju, al’ i konfuzno, sve je sjajno, al opet osećamo da fali jedan deo slagalice … i tako … dodjemo do 2590 epizode od neke sapunice i idalje nemamo pojma šta se dešava u toj seriji :lol:


A kada Neptun čačne sa malefičkim uticajem napr natalnu Veneru, sličan efekat se javlja, ali sa pogubnijim the end-om, veliko razočarenje, velika tuga, vrlo grubo skidanje ružičastih naočara i sl :S

Vrlo često veze započete pod uticajem tr. Neptuna umeju da se otegnu u nedogled, nikad kraja toj vezi, a kad se bolje pogleda, veza stoji na početku, nije uznapredovala uopšte čak i posle 10god …


A zašto? Zato što baš napr kombinacija Venera Neptun realno neda da se razbije taj ideal, ta iluzija koja dolazi sa realnim svakodnevnim dosadnim monotonim životom. Venera Neptun želi da odnos bude kao na prvom sastanku :serenada: da sve bude novo, nepoznato, sa leptirićima u stomaku svaki put, da se svaki put pri poljubcu „odseku noge“ i „padne u sevdah“. Na žalost, realnost pak nije takva :(


Realnost (ili ti čika Saturn drugim rečima) iz najbolje namere pokušava da nas spusti sa oblaka i „sedmog neba“ i otvori nam oči u koga smo se to zaljubili i koga mi to egzaltiramo svakim atomom svog tela, duše, uma, srca i gaća…


Venera :udri1: i Neptun :udri2: ondak kreću u borbu protiv „strašnog i surovog“ Saturn  :vrag: i tada dolazi najviše do izražaja da li je medju njima dobar ili loš aspekt :

~ ako je dobar aspekt :60: :120: ondak je ta  :+-: izmedju ova dva fronta baš kao u bajkama, princ se bori za svoju princezu protiv strašne aždahe, dobro pobedjuje zlo… posle mali milion prepreka, odlaganja, otkrivanja neobičnih / čudnih / strašnih istina o partneru, natus ga ipak prihvata takvog kakav je sa svim njegovim manama i vrlinama i ta ondak ljubav zaista traje „till death do us apart“.


Ako je loš aspekt :90: :180: ondak je ta :+-: izmedju ova dva fronta isto kao u bajkama, ali sa isčupanim zadnjim delovima knjige iz koje čitamo tu bajku. Kraj bajke se menja, jer aždaha pobedjuje, Saturn unosi realnost i otkriva sve (ne)moguće o partneru, ali natus kojem je grubo istina udarila u facu ne želi da prihvati mane koje partner ima, a uvidja da se taj partner ne može promeniti (jer da je partner hteo da se promeni, za svo to vreme bi se i promenio, da zaista je bio zaljubljen u natusa) i natus shvata da je to samo bila iluzuja, obmana i da je bio iskorišćen od strane partnera radi dobre zabave i sl. (to kao kada bi princ iz bajke o Uspavanoj lepotici ~ prava simbolika Venera Neptun u suštini ~ spasavajući princezu u borbi protiv aždahe shvatio da realno i nije baš pametno da možda i izgubi život [tj narodski rečeno ~ da menja sebe] i odustaje od svega i odlazi i nalazi drugu princezu  :serenada:


Na kraju konjukcija :0: nit smrdi nit miriše :-? Ona će u mnogome zavisiti i od znaka u kojem se sve to dešava i od polja, a naravno i od drugih aspekata kako natalnih tako i tranzitnih planeta.


A ne treba zaboraviti da napr ako se pored ovog Neptun nađe i Hiron koji je „večita rana“, „onaj koji je povredjen“ , „onaj koji je večito loše, bolestan“, „onaj koji uči druge preko svoje patnje i životnog iskustva, ali usled prevelikog bola koji je pretrpeo, nije u stanju da se potpuno preda drugome, jer je stalno u strahu da će opet biti povredjen, bilo fizički, bilo emotivno“…


Treba znati simboliku Hirona ko je on ~ on je bio sin grčke boginje Phylirae (njegov polubrat je Zevs) koja kada ga je rodila se užasnula što joj je sin polu čovek, polu konj i zgrožena njegovim izgledom, baca ga u šumu gde ga prihvataju i odgajaju Kentauri. Od njega stvaraju najmudrijeg Kentaura, Učitelja mnogih Bogova : Džejsona, Peleusa, Asklepiosa, Aristaiosa i Akhilleusa. Jednom, prilikom susreta Herkules ga slučajno ranjava otrovnom strelom u koleno. Otrov je bio jak jer je poticao od Meduze, a pošto je Hiron bio potomak Boga, bio je besmrtan, ali usled strašnih bolova, on se odriče besmrtnosti da bi mogao u miru da umre. Zanimljiva i tužna priča, zar ne? Al vrlo poučna.


Ovde vidimo da je s jedne strane Hiron vrlo mudar, učitelj, a s druge strane, one psihološke, vidimo biće koje je od najranijeg detinjstva bilo uskraćeno majčinskom ljubavlju i prihvatanju od strane okoline, te se u njemu i razvila jedna crta revolta prema ljudima koji su takvi (kao što je bila nj majka ~ dvolični, s jedne strane božanstvo koje bi trebalo da prihvata sve što postoji na Zemlji, a ovde s druge strane se odrekla sopstvenog sina jer nije mogla da ga gleda koliko je „ružan“.


Obično su osobe koje su predstavljene Hironom upravo tog tipa ~ s jedne strane intelektualno vrlo obrazovane, al s druge strane imaju neku „večitu ranu“ koju nose još iz detinjstva ~ ta rana može da bude i emotivna i fizička. Sve ovo pričam jer je Neptun u :0: sa Hironom pa svaki muškarac koji se bude pojavio u tvom 7 polju će najverovatnije da bude kombinacija Neptun Hiron ~ pa se zato pripazi, jer Neptun baš i nije najbolji „drug za igru“ za Hirona jer budi u njemu onu drugu stranu „večite tuge i osećanja odbačenosti, svi će me iskoristiti i na kraju odbaciti“ i sl.


Do sledećeg čitanja

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

Astrološke Konsultacije

2 comments

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.