Opasna igra reči

Predposlednji dan Oktobra 2019 nam donosi konjukciju između Merkura i Venere na 27° Škorpiona.

horoscope-chart4yb-700__radix_30-10-2019_23-04

Na prvi pogled, konjukcija ove dve planete deluje vrlo lepo, ali ne samo što njih dvoje imaju opoziciju sa fiksnom zvezdnom Algol, već su i vladari ove konjukcije ~ Mars i Pluton ~ loše postavljeni trenutno na Nebu.

Oboje imaju aspekt sa Saturnom, Mars imao kvadrat , a Pluton će imati konjukciju, a dodatno će i njih dvoje da budu u malefičnom aspektu kvadrata 05-11-2019 ~ a i naravno sama opcija da je Venera u znaku svog izgona, i da taj Merkur se sprema da krene retrogradno 31. Oktobra (nalazi se u prvoj fazi „senke“ od 11. Oktobra još ~ ova faza najavljuje njegovu stacionarnost pre nego što promeni pravac kretanja) ni malo ne pomaže ovoj konjukciji…


Ova konjukcija se dešava u Mundanom 4 polju i ukazuje na to da će se u narednom periodu aktivirati simbolika 4 polja ~ dom, porodica, roditelji, sigurnost, komfor… a Zenit (generalno neke loše situacije vezane za ovo polje) će se odigrati upravo kada se Mars i Pluton budu sreli na 20° Vage & Jarca (sam 20° Vage je stepen i pada Sunca i egzaltacije Saturna… eh taj Saturn… svuda meša svoje prste…)


Generalno tumačenje ove konjukcije između Merkura i Venere je : da za vreme trajanja ovog tranzita (dan, dva pre egzaktne 0° i dan, dva posle) mnogo češće dođemo u priliku da kažemo drugima ono što mislimo & osećamo. Pojačana potreba za pažnjom, za komunikacijom i rasčišćavanjem nesporazuma.

Ali… pošto se 0° dešava u znaku Škorpiona, od svega ovoga biće samo naglašena pojačana potreba za komunikacijom, ali ne baš u pozitivu. Krenuće fino, a završiće se loše, jer Škorpija ima dobru naviku da direktno kaže ono što misli, jer maksimalno ceni istinu, ma koliko ona bolela, a to uz ove propratne tranzitne aspekte drugih planeta, sva ta komunikacija više će delovati kao optuživanje i napad, nego na želju da se razjasne i reše problemi.

Sama opozicija sa Algolom dodatno otežava ovaj period, jer će se sve svesti na to da ljudi jedno drugo optužuju i za ono što je istina i za ono što nije (jer će subjektivni način doživljaja & razmišljanja biti do maksimuma izražen) Pa će tako svaki razgovor, čak i onaj najjednostavniji, svakodnevni, da donosi osećanje težine, gušenja, neprijatnosti, pa i napada panike i žestoke svađe na kraju (jer će i sam Merkur biti već retrogradan) i moguće je da ćemo iz straha da ne izgubimo nekoga ili nešto, na prečac da donesemo odluku koja baš i neće biti dobra…


Do sledećeg čitanja

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

Astrološke Konsultacije

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.