Kad grom ipak udari u koprivu

28. Oktobra 2019. imamo Mlad Mesec na 04° Škorpiona

mlad mesec

Sabijski Simbol za 04° Škorpiona

»Prostrana kamena obala

pokazuje svoju istrajnost odolevajući olujama i moru«

Pozitivna strana ovog Sabijskog Simbola je ta što donosi veliku stabilnost i neverovatnu snagu karaktera. Ovo je ogromna snažna energija koja spontano odoleva i najintenzivnijim životnim iskušenjima, bez da i u jednoj sekundi ustukne ili poklekne (ovo posebno važi za emotivni deo) Ovo je jedan od najtradicionalnijih Sabijskih Stepeni, stepen koji pokazuje da u bilo kojoj situaciji u životu može da se pruži i oslonac i savet i odbrana, stepen koji pruža osećanje stabilnosti, sigurnosti i trajnosti, bez obzira na trenutnu životnu (lošu) situaciju.

Negativna strana ovog Sabijskog Simbola pak donosi fanatizam, tvrdoglavost baziranu na vrlo uskogrudim (preterano tradicionalnim, tabu) idejama i stavovima, i konstantnim životom u prošlosti, bez trunke želje da se ne samo živi u sadašnjosti (i prilagodi novom načinu života) već da se odbija ideja o budućnosti, jer nad njom se uopšte nema nikakva kontrola ~ drugim rečima usled ili nedovoljnog intelektualnog i duhovnog razvoja ili usled represivne ideologije baziranoj na strahu, donosi tu nemogućnost da se čovek uklopi u društvo i nove društvene poretke.


Ako gledamo sa astrološke strane, vidimo da ovaj Mlad Mesec je s jedne strane vrlo blizu stepenu pada Meseca (03° Škorpiona) i s druge strane ima težak aspekt opozicije sa retrogradnim Uranom iz Bika.

Ovo će tako da bude zaista naelektrisani Mlad Mesec

Ovakva postavka će nam doneti vrlo velike promene u narednih dve nedelje ~ jer pored ove opozicije sa Uranom, ovaj Mlad Mesec prati i Marsov kvadrat sa Saturnom & Mesečevim Čvorovima i dodatno ~ stacionarnim Merkurom iz Škorpiona koji se sprema da krene u retrogradni hod (od 31.10 do 22.11)

Pa tako u naredne dve nedelje ćemo biti vrlo nervozni, nestrpljivi, impulsivno ćemo reagovati, bićemo (previše) sigurni u sebe, a u isto vreme izjedaće nas sumnje i strahovi, koji će naravno da sa sobom donesu i napade panike, tvrdoglavost, i dosta negativno ponašanje.

Akcija & reakcija ~ naše ponašanje hteli-ne hteli će biti dosta van kontrole i često ćemo se naći u situacijama gde smo zbog brzopletog & subjektivnog & emotivnog stava doveli sebe u nezavidnu, a možda čak i opasnu, situaciju. Čak i oni koji su blagosloveni snagom uma da kontrolišu svoje ponašanje i reakcije, u ovom periodu će takođe da pokleknu.

Ove dve nedelje će tako da budu ispunjene nepredviđenim situacijama »nebrano grožđe« , provokativnim i nestabilnim situacijama »nit luk jeo, nit luk mirisao« , kao i situacijama u kojima ćemo baš zbog emocija da dovedemo sebe i druge u problem »na pogrešnom mestu, u vrlo pogrešno vreme«…


Tako, narednih dve nedelje bićemo više nego obično skloni greškama, nezgodama, povredama. Takođe, možemo da očekujemo povratak nekih osoba sa kojima imamo nerasčišćene račune, ili pak situacije koje su nas tada, davno, izbacile iz koloseka i posle kojih smo se jedva vratili na Pravi Put (jer ovaj Mlad Mesec ima i minorni aspekt inkonjukcije sa Hironom iz Ovna dodatno ~ a ne treba zaboraviti ni »čuveni« retrogradni Merkur, dodatno…)

Naravno, najveći udar će doživeti naš privatan deo života. Odnos sa nama bliskim osobama, bilo da su to u pitanju članovi porodice, prijatelji ili pak naša lepša & jača polovina će sada da bude na »volim da te mrzim« talasnim dužinama. Ma koliko se trudili, strpljenja i tolerancije neće biti. Rastanci, mirenja, svađe, pomirenja, i to čak za samo 1 dan, ma kakav dan, za 1h…

Događaji će se ređati neverovatnom brzinom, te će nam biti potrebne veštine Učitelja Yode i mudrost Uzvišenog Džedaja da pregrmimo ovaj naredni period, posebno ako je ovaj Mlad Mesec u Škorpionu se smestio u nekom našem malefičnom natalnom polju (3-6-8-12) ili pak ima loš aspekt sa nekom našom natalnom planetom.


Ovog puta, najkraću slamku će izvući svi oni koji imaju naglašenog Škorpiona ili Bika u svom natalu u prvoj dekadi ta dva znaka (od 00° do 10° : Asc, Mc, Sunce, Mesec, Fortuna…) te će tako narednih dve nedelje da im bude »ko bos po trnju« ili kao da svakodnevno prolaze & spavaju u polju kopriva…

Da li ima pomoći ? Naravno, uvek postoji nekakva mogućnost da se makar ublaži uticaj trnja i kopriva. Ako je ikako moguće, treba da naučimo sebe disciplinom i da naučimo da (pre)ćutimo nekome nešto (makar naredne dve, tj tri nedelje, zbog ovog retrogradnog Merkura…) Da se pozabavimo svojim strahovima, sumnjama u sopstvene vrednosti, da se oslobodimo loših ljudi i situacija koji nas truju negativnim energijama.

Naravno, to je vrlo izazovan, težak i povremeno opasan proces, jer svaka transformacija i promena uverenja, pa tako i načina života i pogleda na budućnost, je ispunjena sumnjama i strahovima ~ da li to smem, da li to mogu, da li to umem, kako ću, odakle mi hrabrost & snaga, da li ja to zaslužujem da uradim & da mi se desi… brojna pitanja koja nas samo da nas usporavaju ili čak blokiraju i ukopaju na jednom (najčešće najnegativnijem) mestu, već nas i potpuno blokiraju da učinimo bilo šta da bi rešili probleme.


Mlad Mesec i Znaci Zodijaka

○ OVAN ○ obratite pažnju na zdravlje
○ BIK ○ partnerski odnosi u krizi
○ BLIZANCI ○ pazite se u saobraćaju
○ RAK ○ poljuljana Vera i motivacija
○ LAV ○ obratite pažnju na posao
○ DEVICA ○ pazite šta želite
○ VAGA ○ problemi sa lošim ljudima
○ ŠKORPIJA ○ ne analizirajte sebe previše
○ STRELAC ○ pazite na novac i pokretnu imovinu
○ JARAC ○ problemi sa rođacima
○ VODOLIJA ○ problemi u domu sa porodicom
○ RIBE ○ problemi u ljubavi i mračno raspoloženje


Do sledećeg čitanja

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

Astrološke Konsultacije

Једно мишљење на „Kad grom ipak udari u koprivu

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.