Pronalaženje zlatne sredine

Od 04-10, tranzitni Mars će biti u vazdušnom znaku Vage. Tu će biti sve do 19-11 kada će preći u znak svog sedišta (znak Škorpiona) 

22. Oktobra 2017. poslednji put je tranzitni Mars bio u znaku svog izgona, znaku Vage i vrlo je verovatno da će se neke stvari & situacije & osobe ponoviti i ovog puta, kao i tada (posebno u periodu kada ovaj Mars bude sklopio aspekt sa tranzitnim Severnim & Južnim Mesečevim Čvorom i Saturnom iz Jarca)


Mars, ratnik, borac, dinamična i žestoka planeta, po priodi malefik, vladar znaka Ovna i Škorpiona, vlada našom hrabrošću, snagom, energijom, neustrašivošću, predanim & disciplinovanim radom i zaletanjem glavom kroz zid.

S druge strane, znak Vage, sušta suprotnost, bukvalno, jer u tom znaku Mars ima svoj izgon (sve suprotno od njegovog urođenog temperamenta) Mars bi da se svađa, a Vaga bi da se miri.

Ovo vam je i ona kombinacija kad se dvoje posvađaju, pa se treći umeša, pa na kraju taj treći izvuče najdeblji kraj (posebno kad postoje neharmonični aspekti) ali isto tako (ako i samo ako postoje harmonični aspekti) ovaj Mars u Vagi može dati izuzetnog diplomatu, borca za ljudska prava, pa čak i ratnika… ili ratnicu…

Napr Hua MuLan (420–589 Kina) je slikovit primer žene koja je otišla u rat umesto svog oca, pretvarajući se da je muškarac, ratovala rame uz rame sa drugim vojnicima punih 12 godina i tako postala poznata i poštovana u celoj Kini (zanimljiva informacija ~ jedan od kreatera na Veneri je dobio naziv Hua Mulan u čast ove hrabre žene… baš na Veneri… heh)


Ova kombinacija ni malo nije laka, ni za Mars, a ni za nas, ne zna se ko se više oseća kao „slon u staklari“ tokom trajanja ovog tranzita.

Do sada, sve što smo mogli & hteli & smeli da radimo sami i da budemo „sam svoj gazda“ najednom u toku narednih 6 nedelja ćemo morati da tražimo savet & pomoć & dozvolu drugih. Naravno da će to da nas nervira, ali… šta je tu je… i to će proći… čak možda i bolje nego što smo se nadali…

Jer… ipak je Mars (po grčkoj mitologiji Ares) bio oženjen sa Venerom (Afroditom) pa samim tim i postavka u ovom znaku kojim vlada Venera (koja će i ovako dok Mars bude u znaku Vage, da bude u znaku Škorpiona ~ recepcija po znaku) te tako igrom slučaja (iako u suštini ama baš ništa u našem životu nije slučajno) će mnoge stvari koje budu (a zasigurno hoće) krenule naopako, samo najednom (skoro pa same od sebe) da se promene i to u pozitivu (naravno, ne ba 100% pozitivan ishod za nas, ali tu negde 65-75% će biti, što u suštini ni malo nije loše)


Dok bude vodio bitke putujući kroz znak Vage,

od aspekata će imati :

• 09-10 180° Hiron

• 12-10 150° Uran

• 22-10 90° SMČ & JMČ

• 27-10 90° Saturn

• 29-10 150° Neptun

• 05-11 150° Lilith

• 05-11 90° Pluton

• 12-11 60° Jupiter

• 19-11 prelazi u znak Škorpiona


Tranzitni Mars u Vagi tako nam u narednom periodu donosi promenu stava, nema više „ja“ već „mi“, sve se umesto samostalno, radi uz podršku drugih, testiranje snage i izdržljivosti u situacijama koje su nam do sad izazivale strepnju, kao i situacije koje mogu neplanirano da probude i onu „drugu stranu“ naše ličnosti (u nekom ekstremu, Dr Džekil i Mr Hajd)

Mars se inače tradicionalno smatra planetom koja vlada putovanjima, tj želju za kretanjem, promenama, relokacijama. U znaku Vage može tako da nam donese promene u životu vezane za neko putovanje (ili možda samo strance) ili čak relokaciju, posebno ako su u pitanju neki ugovori (bilo poslovni – promena u karijeri ili samom radnom mestu, bilo emotivni – brak)


U međuljudskim odnosima, naredni period će nam potpuno iskristalisati naš krug prijatelja i pokazati ko je ko i šta je šta. Odnos sa ukućanima će biti pomalo naelektrisan, ali će nekako svi i pored gunđanja i zakeranja da pokušavaju da nađu makar „zlatnu sredinu“. Posebno nategnut odnos će biti sa muškim članovima uže i šire porodice (a tu može i da se umeša u raspravu i po neki komšija čak…)

Na ljubavnom planu, za one koji su u potrazi za Srodnom Dušom, moguće je da će upoznati zanimljivu osobu (ili čak osobe) početak odnosa može biti neplaniran, brz, zato se pripazite da odluke ne donose vaše gaće, pardon, strasti, već vaš razum. Za one koji su već u ljubavnom odnosu, doneće nadmudrivanje i odmeravanje snaga, ko nosi pantalone, a ko suknju, što naravno u nekom šaljivom i kraćem vremenskom intervalu i može da bude zanimljivo, ali ako se pretera itekako može da donese svađe, pa čak i raskide.


Mars u Vagi i znaci Zodijaka :

◘ Ovan ◘
~ napet period za vas. Moraćete da vežbate strpljenje i da učite kako da se prilagođavate i popuštate, posebno kada su privatni odnosi u pitanju. Velika želja da se potvrdite ili kroz neki poslovni projekat ili pak kroz emotivan odnos. Trudite se da izbegavate konflikte, jer bi mogli sebi da stvorite nove neprijatelje, tj dosadašnji prijatelji ili poslovni partneri se mogu okrenuti protiv vas. Ponašanje & razmišljanje će povremeno biti potpuno drugačije od željenog, pa ćete morati i tu da uložite trud kako ne bi i zbog toga doveli sebe u neprijatnu situaciju.


◘ Bik ◘
~ teže ćete uspevati da zadržite & uštedite novac, mogući su i izdaci i neplanirani troškovi. Pripazite na svoje ponašanje i pokušajte da ne budete tvrdoglavi, jer bi odluka doneta u trenutku kad vam „pukne fitilj“ mogla da vas zarobi u jednu vrlo tešku i opasnu situaciju. U ovom periodu nikako ne bi trebalo da zaboravljate na plaćanje računa, ili da podižete kretid, nikakve kupo & prodaje i novčane transakcije nisu poželjne takođe. Moguće je da ćete se rvati sa nekim birokratskim problemima, ili pak imati kontakt sa zakonom vezano za neku (ne)pokretnu imovinu.


◘ Blizanci ◘
~ bićete motivisani da „pomerate planine“, možda čak i malo više od realnog. Ali i to je dobro, bićete u mogućnosti da svojim pozitivnim borbenim stavom motivišete i druge. Želećete da promenite nešto u svom životu, pa eto prilike za promenom na poslu, u domu ili pak nekim putovanjem. Želja da se nadogradi znanje, da se istraže nove sfere životnih mudrosti mogu vas okrenuti proučavanju istorije, arhitekture, prava ili čak divinacije, ezoterije i okultnog. Jaki snovi, pamtite ih! Puno dešavanja i u krugu vaših bliskih rođaka, a mnoga od njih će i vama, ne samo njima, da promene tok života!


◘ Rak ◘
~ pripazite se da ne brzate sa odlukama ili pak da previše odugovlačite sa donošenjem neke odluke, jer povoljne prilike će vrlo brzo da nestanu (posebno kada je reč o poslu i karijeri) Izbegavajte mešanje sa nekim grupama ljudi (posebno na radnom mestu) jer bi njihova reputacija mogla da vam našteti društvenom ugledu & poziciji. Sama situacija u narednom periodu najviše će vam trošiti snagu kada je reč o vašem poslu i karijeri. Možete doći u sukob ili sa poslodavcem ili kolegama i dobro obratite pažnju šta kome kažete!


◘ Lav ◘
~ toliko želja, planova, snova! Potpuno ste okrenuti planiranjem i sprovođenjem ideja u delo, ali pazite se da ne natovarite sebi previše, i da u isto vreme zbog ponosa ne zatražite savet ili pomoć kad zapnete negde. Nema ništa lošeg u povremenom pauziranju od stava „Ja mogu sve“ jer je ovo idealan period za vas da uz pomoć prijatelja ili uticajnih osoba postignete neke svoje želje i ciljeve (posebno na polju finansija i posla) Takođe, dobar period da popravite i unapredite & očvrsnete odnos sa uticajnim ljudima koje poznajete, kasnije vam itekako te „veze“ mogu dobro doći.


◘ Devica ◘
~ ne baš lagan period pred vama. Puno ulaganja volje i trošenje snage na mnoge ljude i situacije za koje se može kasnije ispostaviti da su bili potpuno gubljenje vremena. Usled tog potencijalnog razočarenja, možete upasti u vama vrlo poznat perpetummobile začarani krug samokritike i samoanalize, koji iako dobro dođe povremeno, u ovom periodu vam nikako neće dobro doći. Ovaj period kod vas može doneti situacije u kojima ćete morati da se odlučite i vrlo verovatno odreknete nečega & nekoga što vam je važno & drago u životu, da bi sačuvali „mir u kući“ (ali i svoje zdravlje)


◘ Vaga ◘
~ naredni period će vam najednom doneti novu snagu, pa i hrabrost, da pokrenete neke stvari u svom životu za koje do sad ili niste imali interesovanja, ili volje, ili baš konkretno petlje. Pokrenite se i iskoristite nove energije koje će promeniti ne samo vaš spoljašnji izgled, već i vaše unutrašnje biće. Bićete dominantniji nego inače, harizma kojom ćete pleniti privlačiće mnoge ka vama (i dobre i loše) i bićete u mogućnosti da pomažući drugima, pomognete sebi. Period kad treba da verujete u sebe ~ budite i vi MuLan!


◘ Škorpion ◘
~ ovaj period za vas će biti okrenut samopotvrđivanju i traženju smisla života kroz robovanje materijalnim stvarima. Biće vam jako važno da se oslobodite neke zavisnosti od nečega ili nekoga (posebno kada je reč o finansijama) Takođe i period kada ćete moći da pronađete sve ono što baš vama, lično, godi i prija, i omogućava vam da se iskažete u najboljem mogućem svetlu. Takođe, očekujte neke promene vezane za profitabilne (poslovne) ugovore, a i moguće je da ćete steći nove zanimljive prijatelje.


◘ Strelac ◘
~ tako ćete želeti da budete Fileas Fog i da proputujete Svet za 80 dana! Bićete puni snage i energije, misli će vam biti žustrije, brže, nećete puno premišljati (filozofirati) već ćete momentalno pronalaziti rešenje za nastali problem. Možete očekivati i neko kraće putovanje, rešavanje pitanja vezanih za neke ugovore, birokratiju, overe, dokumenta, ali u isto vreme obratite pažnju na prevoz, i vašu ličnu pokretnu imovinu (novčanik, telefon itd…) Prolazni problemi sa zdravljem, ili pak nesporazumi u odnosu sa bliskim prijateljima ili rođacima.


◘ Jarac ◘
~ kod vas dinamika u narednom peridou će biti skoncentrisana na vaš dom i porodicu, ali i na vaše osećanje stabilnosti, sigurnosti, komfora i samog smisla vašeg bitistvovanja. Vrlo „dinamičan“ odnos sa ukućanima, posebno muškim članovima porodice i to vrlo verovatno zbog vašeg društvenog ili privatnog statusa koji se baš i ne uklapa u očekivanja tih članova domaćinstva. Moguće je da ćete u ovom periodu više puta biti pozvani u goste ili pak ići u goste (na neka slavlja i proslave) ili ćete imati par kraćih putovanja na kojima vam se mogu desiti vrlo neplanirane i neobične situacije (posebno na ljubavnom planu)


◘ Vodolija ◘
~ vrlo pozitivan period pred vama, ma koliko možda na prvi pogled delovao i konfuzno i nedorečeno i čak po malo zastrašujuć. Sreća će vam se osmehnuti ako hrabro zakoračite u neku novu situaciju (posebno vezano za posao ili promenu karijere) ili pak ako odlučite da iskristališete odnose kako sa rodbinom, tako i sa prijateljima i vašom lepšom jačom polovinom. Takođe u ovom periodu očekujte „dinamiku“ i dosta „električna jegulja“ situacije i što se tiče dece (bilo da planirate proširenje porodice, moguće su promene toka situacije u poslednjem trenutku, ili bilo da već imate naslednike i pokušavate da nađete zajednički jezik sa njima)


◘ Ribe ◘
~ vaša svakodnevnica u narednom periodu će biti zaista naporna i tražiće od vas poslednje atome snage i volje kako bi se pregurao dan i pozavršavale sve (porodične i poslovne) obaveze koje ste ili vi sami (ko „patka na kljun“) ili pak drugi, zacrtali sebi da ćete odraditi u toku dana. Jako pripazite na svoje zdravlje, imunitet vrlo slab, problemi sa prehladama, bolovima, upalama, osciliranjem telesne temperature, pa čak i povredama (pad, posekotina…) Moguće je da ćete u narednom periodu poželeti ili čak realizovati planove vezane za ili renoviranje mesta boravka ili pak konkretno preseljenje.


Do sledećeg

čitanja pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

Astrološke Konsultacije

7 comments

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.