Obnavljanje starih rana

Prve nedelje Oktobra (tačnije 09-10, ali će se aspekt osetiti i par dana pre i par dana posle) Mars iz Vage sklapa malefični aspekt opozicije sa retrogradnim Hironom iz Ovna.

Ni malo lagan aspekt koji nam u život vraća situacije i osobe zbog kojih smo jednom davno imali problema i puno patili, posebno konkretni „ja vrs. ta osoba“ bilo da se radi o poslovnim odnosima, bilo da se radi o emotivnim odnosima.

Najverovatnije će biti u pitanju muška osoba koja nam je na neki način tada učinila nešto nažao i duboko nas povredila (opet, bilo psihički, bilo emotivno, bilo konkretno fizički) u periodu Proleća 2018 godine.


Mars opozicija Hiron je aspekt svega onoga što „udara ispod pojasa“ tj svih onih situacija i osoba koje na vrlo ne-fer-plej način nam unižavaju dostojanstvo, onemogućavaju pristojan život ili čak na neki način nam ugrožavaju život.

Ovo je i aspekt kukavice, osobe koja je slabić i koja se koristi prizemnim i lošim metodama da kroz napad i agresiju (uvek samo prema slabijem od sebe) pokaže svoju „moć i snagu“.

U ovo moderno vreme možemo ovaj aspekt povezati sa svim onim osobama koje komentarišu zlurado i sa ciljem da maksimalno povrede i ponize svojim komentarima nečije javne tekstove, objave u ovom virtuelnom svetu, koji ih i štiti od direktnog sukoba „oči u oči“, a opet omogućava da divljaju i prave problema.

A pošto se nalazi na osi Vaga & Ovan naravno da će ova tranzitna opozicja da udari direktno na međuljudske odnose. Naravno, u većini slučajeva u pitanju je muška osoba, u ženskom natalu pokazaće muškarce koji je maltretiraju, a u muškom natalu će pokazati ili njega kao lošu osobu ili pak da će i on sam biti žrtva nasilnika.


Kao tranzit, Mars 180° Hiron donosi nam probleme u međuljudskim odnosima, vrlo često teške nesporazume, kritike, osuđivanja, napade, pa i fizičko maltretiranje.

Ovo je aspekt koji budi u nama neke naše traume koje smo imali možda i u detinjstvu, ili dok smo odrastali i koje se odnose na nemogućnost da odgovorimo istom merom kada nas je neko tada napadao ili povređivao.

Ovo je aspekt koji budi ogromnu nagomilanu negativnu energiju koja se godinama skupljala u nama usled stalnih konflikata i maltretiranja od strane zlih ljudi iz naše okoline (bilo da se radi o dominantnom i lošem roditelju, bratu, autoritetu, kolegi ili partneru…)


Na običnom, svakodnevnom, nivou, ovo pored konkretnih maltretiranja i batina, može da ukaže i na običnu (ali tešku) fizičku povredu ~ prilikom neke sportske aktivnosti ili pak zadobijenu u saobraćajnoj nesreći ili neretko i zbog loše lekarske ~ hirurške ~ intervencije…

Ali i vrlo često može da ukaže i na fizički problem bola u telu koji se javlja ustvari zbog nekog svakodnevnog problema koji nikako ne možemo da rešimo (kao što je rekla Luiza Hej ~ bole vas kolena? To je zato što ne želite da krenete dalje! Boli vas kičma? To je zato što ste sebe opteretili nebitnim problemima!)

Takođe, ovo je aspekt velikih seksualnih frustracija i nemogućnosti da se opusti i uživa u seksualnom činu, ali i aspekt koji uz još neke druge malefične faktore donosi i seksualne manijake & napade od njih, te tako i traume koje nastaju posle tog gnusnog čina.


Pa tako, u narednih par dana možemo doći u situacije da se ili neko ponovo okomi na nas i opet krene da nas maltretira (retrogradnost Hirona, kao i simbolika opozicije, da se stvari ponavljaju) ili pak da ćemo imati prilike da se oslobodimo te osobe zauvek (sve zavisno kako su postavljeni tranzitni Mars i Hrion u našem natalnom čartu) a takođe mogu se pojaviti i fizički problemi, koji najviše imaju „izvor“ u našem umu, a ne u konkretnom delu tela koji nam zadaje muke.


Do sledećeg

čitanja pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

Astrološke Konsultacije

2 мишљења на „Obnavljanje starih rana

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.